Βαθμολογία

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος ο Δημήτρης Παπανώτας από το ευρωψηφοδέλτιο

Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Δημήτρης Παπανώτας, όπως γνωστοποίησε σχετικά σε ανάρτηση στα social media ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δημήτρης Παπανώτας: Τι προηγήθηκε της απόφασης του Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήρθε μετά τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες και την έμφυλη βία, που είχε προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σήμερα υπήρξε επίσημη παρέμβαση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος της Σοφίας Μπεκατώρου, δημιουργού του «ελληνικού MeToo», που υπογράμμισε πως βρισκόταν σε επαφή με το κόμμα και περίμενε την αντίδραση του κόμματος για τις δηλώσεις Παπανώτα.

Η Σοφία Μπεκατώρου απάντησε στις δηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα απαντήσω στη δήλωση του κ. Παπανώτα ότι με απόλυτους αριθμούς ότι 238.476 γυναίκες κακοποιούνται σωματικά ή και σεξουαλικά από σύντροφο/ σύζυγο κατά τη διάρκεια του έτους. Δηλαδή 653 γυναίκες κάθε μέρα. Δεν φανταζόμαστε πράγματα έχει έρθει η ώρα που πρέπει να φροντίσουμε να παρθούνε λύσεις. Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει.

Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του διότι πράγματι δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνο έχουν απαρχαιωμένες αλλά είναι και οι προσωπικές τους απόψεις.

Ερωτηθείσα αν θα πρέπει ο Δημήτρης Παπανώτας να βγει από το ευρωψηφοδέλτιο, η Σοφία Μπεκατώρου απάντησε: «Δεν μπορώ να το αποφασίσω εγώ όμως σε μια ομάδα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι να μπορούν να σταθούν με γνώση, με το αίσθημα για το κοινό καλό και να μην στρουθοκαμηλίζουμε.

reader.gr