Βαθμολογία

«Ευκαιρία να δείξω τι αξίζω»

Το όνομα Λορέντζος Κέρης μπορεί στους περισσότερους να μην λέει κάτι, παρόλα αυτά σύντομα αναμένεται να μπει στη ζωή μας! Ο 20χρονος «Λόρι» όπως είναι το χαϊδευτικό του ανήκει εδώ και λίγες ημέρες στο δυναμικό του Οικονόμου Τσαριτσάνης και μέσα από το athleticlarissa.gr, στην πρώτη του συνέντευξη εξηγεί γιατί επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Λάρισας, ενώ αναφέρεται και για το ενδιαφέρον δύο μεγάλων συλλόγων κατά το πρόσφατο παρελθόν, της Μπάγερν Μονάχου καθώς και της Άρσεναλ. Ο ίδιος αναμένεται σύντομα να γίνει και τυπικά έλληνας μιας και έχει γεννηθεί στην Αλβανία, αλλά με το νέο νόμο που έχει βγει μπορεί να αγωνιστεί ως Κοινοτικός στη Γ’ Εθνική.

Η Άρσεναλ και η Μπάγερν στο δρόμο του…

Ο Λορέντζος ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία τεσσάρων ετών. Η αγάπη του για την στρογγυλή θεά τον οδήγησε από μικρό να ασχοληθεί με την μπάλα. «Στα 13μου χρόνια ξεκίνησα να αγωνίζομαι με την ομάδα του Μαγνησιακού. Θυμάμαι είχε έρθει στο Βόλο να με δει ο αρχισκάουτερ της Άρσεναλ Τόμας Κοστ. Μου είχε πει πως τα είχα πάει πολύ καλά, αλλά δυστυχώς δεν είχα τα κατάλληλα χαρτιά και αυτό ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα για να κάνω το βήμα παραπάνω».

«Χειρίζεται εκπληκτικά την μπάλα»

Χαρακτηριστικές ήταν τότε και οι δηλώσεις που έκανε ο Τόμας Κοστ, όπου περιέγραφε γλαφυρά το ταλέντο του 17χρονου σε δηλώσεις του στην «SportDaily» της Αγγλίας, στις 17 Μάρτη του 2007. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η Άρσεναλ έχει "σταμπάρει" έναν πιτσιρικά αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα, ονόματι Λόρι Κέρι, και σκοπεύει να δαπανήσει 280.000 ευρώ για να τον αποκτήσει με 5ετές συμβόλαιο. Διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση. Χειρίζεται εκπληκτικά την μπάλα. Παίζει με το κεφάλι ψηλά. Δείχνει ένα απίστευτο αγωνιστικό "θράσος" για την ηλικία του. Έχει σπάνια τακτική ωριμότητα -μπαλιά 50 μέτρων. Πολύ καλές εκτελέσεις στημένων. Πασάρει εξαιρετικά και έχει μεγάλη αίσθηση του γκολ.

Μπορεί να "παντρέψει" το θέαμα με την ουσία. Εκτός από ταλέντο δείχνει να έχει και έντονη προσωπικότητα. Στοιχεία που τον καθιστούν πολύ μπροστά σε σχέση με τους συνομήλικούς του. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον, με σπάνια προσόντα, προσόντα που μόνο στον 17χρονο Ελληνοαλβανό Σωτήρη Νίνη εντοπίσαμε όταν ακόμη ήταν στην ακαδημία του Παναθηναϊκού, από τα ταλέντα της Ελλάδος που παρακολουθούμε».

Βέροια και.. Ηρακλής

Σε ηλικία 16 ετών μεταγράφηκε στη «Βασίλισσα του Βορρά». Εκεί αγωνίστηκε με την ομάδα Νέων όπου και ξεχώρισε. Εκείνο το διάστημα ενδιαφέρθηκε και η Γερμανική Μπάγερν αλλά και κάποιες άλλες ομάδες με τον Ηρακλή να κάνει επίσημη πρόταση να τον αποκτήσει, πράγμα που τελικά έγινε κάνοντας τον επαγγελματία.

Πρώτη φορά πρωταθλητής!

Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη για τον «Λόρι» μιας και όπως μας λέει ήταν πρώτη φορά που κατέκτησε πρωτάθλημα με την ομάδα του Αλμυρού Βόλου. «Ήταν το πρώτο πρωτάθλημα που κατέκτησα. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα ζήσει άλλη φορά τέτοιες στιγμές».

Στο δρόμο του η Τσαριτσάνη

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον της Τσαριτσάνης που έφτασε μέχρι σε συμφωνία τόνισε στο athleticlarissa.gr: «Το πρώτο ενδιαφέρον ήρθε πριν ενάμιση μήνα περίπου. Δοκιμάστηκα σε δύο φιλικά με την ΑΕΛ και τον Αμπελωνιακό και ο κ. Γιώργος Καλτέκης μου είπε πολύ καλά λόγια, πως με εμπιστεύεται και πως με θέλει στην ομάδα, εγώ από την μεριά μου θα προσπαθήσω να κάνω ότι το καλύτερο για να δικαιώσω τους ανθρώπους της ομάδας που με πίστεψαν».

Ο… πολυθεσίτης!

Ο «Λόρι» μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις όπως μας λέει: «Μπορώ με την ίδια ευκολία να αγωνιστώ ως δεκάρι, αλλά και ως δεξί και αριστερό χαφ, είναι κάτι που θα αποφασίσει ο νέος μου προπονητής που θα με βάλει».

Γιατί Τσαριτσάνη

Τέλος σε ερώτηση που του κάναμε γιατί επέλεξε την Τσαριτσάνη μας είπε: «Γνώριζα πως η ομάδα της Τσαριτσάνης είναι ένα υγιές σωματείο που δεν έχει οικονομικά προβλήματα, εν αντιθέσει με πολλές ομάδες που έχουν. Επίσης ξέρω καλά, πως η επιτυχία της ανόδου οφείλεται στο γεγονός πως υπήρχε απ’ όλους στην ομάδα πολύ όρεξη και στο τέλος δικαιώθηκαν. Για μένα θα είναι κάτι το πρωτόγνωρο να παίξω στη Γ’ Εθνική αλλά σίγουρα αποτελεί ευκαιρία για εμένα και θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Συνέντευξη στον Χρήστο Γκατζούλη