Βαθμολογία

Τίτλοι τέλους για την Αλεξούλη

Τίτλους τέλους στην πλούσια αθλητική της καριέρα έβαλε χθες ξαφνικά σε ηλικία 29 ετών η Λαρισαία αθλήτρια του Πελασγού Χάιδω Αλεξούλη που ήταν μόνιμη πρωταθλάτρια Ελλάδας τα τελευταία χρόνια στο άλμα εις μήκος σε ανοιχτό και κλειστό στίβο.

Η Αλεξούλη ήταν η κορυφαία Λαρισαία άλτρια, αφού κατάφερε να φτάσει να συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμιο πρωτάθλημα και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μας ξάφνιασε η αποχώρηση της Χάιδως Αλεξούλη που ανακοίνωσε την απόφασή της μέσω του προσωπικού της λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα ξεκίνησε να γράφει το «αντίο» της με τις δύο τελευταίες στροφές του γνωστού ποιήματος του Κώστα Καβάφη «Ιθάκη». Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Ιθάκη σ’ έδωσε το ωραίο ταξίδι.

Χωρίς αυτήν δεν θα ‘βγαινες στον δρόμο.

Αλλά δεν έχει να σου δώσει πια.

* * *

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.

Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,

ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν!

Επιλέγω με αυτά τα λόγια να ανακοινώσω και επίσημα πλέον το τέλος της αθλητικής μου καριέρας! Το πιο όμορφο μέχρι στιγμής ταξίδι της ζωής μου, το έζησα όπως το ήθελα και όπως το αγάπησα! Χαίρομαι για όλους τους ανθρώπους που γνώρισα, για όλους τους φίλους που έκανα και πιο πολύ χαίρομαι γι’ αυτήν την ακατάπαυστη προσπάθεια να γίνομαι καλύτερη!

*Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον 1ο μου προπονητή Βασίλη Μπεκιάρη που με έκανε να αγαπήσω τον Κλασικό Αθλητισμό!

* Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ σε έναν άνθρωπο που μου έμαθε τον υψηλό αθλητισμό, μου έμαθε να είμαι νικήτρια σε ό,τι και αν κάνω και μαζί φτάσαμε ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο! Γιώργο Πομάσκι δεν είσαι απλά ένας coach, είσαι σπουδαίος και σε ευχαριστώ για όλα!

* Η μεγαλύτερη αγκαλιά αγάπης και ευγνωμοσύνης ανήκει στην οικογένειά μου που από 10 χρονών στηρίζουν και ζουν τον όνειρό μου και είναι δίπλα μου σε κάθε βήμα της ζωής μου!

*Keep going athletes».

Ένα αντίο που δεν περίμενε κανείς.


Του Σωτ. Κέλλα

Πηγή: eleftheria.gr