Βαθμολογία

Ισοπαλία σαν ήττα… (PICS)

Ο Ηρακλής Λάρισας ήθελε τη νίκη στο ματς με τον Μακεδονικό για να έχει ελπίδες παραμονής την τελευταία αγωνιστική. Το 0-0 της Φιλιππούπολης όμως δεν ικανοποίησε τους γηπεδούχους που παρότι έκαναν τουλάχιστον τρεις κλασσικές ευκαιρίες για γκολ, δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη που τόσο ήθελαν.

Του Χρήστου Δαϊρετζή

Σημαντικές απουσίες για ένα ακόμη ματς για τον Ηρακλή Λάρισας, όπως ο Χατζής αλλά και ο Λίταινας. Τραυματίας αποχώρησε ο Τασιούλης.

Ο Ηρακλής Λάρισας βαθμολογικά έχει υποβιβαστεί, όμως θα περιμένει τις εξελίξεις με τον ΠΟΤ Ηρακλή, καθώς σε περίπτωση αποβολής του από το πρωτάθλημα (έχει πολλά προβλήματα οικονομικά και προσφυγές) και νίκης δική του στη Βέροια τότε μπορεί να παραμείνει!

Το ματς:

Μέτριος ο ρυθμός του αγώνα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με την μπάλα να παίζεται με δυνατές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Οι δυο αντίπαλοι δεδομένης της κρισιμότητας του αγώνα δεν πήραν μεγάλα ρίσκα στο ξεκίνημα και έδειξαν επιφυλακτικοί, με τον Ηρακλή να είναι η ομάδα που καιγόταν για το τρίποντο. Κάπως έτσι κύλησαν τα πρώτα 20' του αγώνα με τους γηπεδούχους να προσπαθούν σταδιακά να παίξουν το παιχνίδι τους στο μισό του αντιπάλου, δίχως ωστόσο να καταφέρουν να απειλήσουν. Η πρώτη άξια προς αναφορά στιγμή του ματς σημειώθηκε στο 34ο λεπτό όταν ο Σιατραβάνης ελίχθηκε και έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γουναρίδη. Στο 38' ο Γκαρσία έκλεψε την μπάλα δίνοντάς την στον Κέρη ο οποίος με σέντρα βρήκε τον Κάσας με τον τελευταίο να κάνει την κεφαλιά με κακή ισορροπία στέλνοντας την μπάλα εκτός εστίας. 

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ηρακλής έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ Ειδικότερα, ο Γκαρσία πέρασε από τα δεξιά γυρίζοντας για τον αφύλακτο Τασιούλη που για εκατοστά δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Κάσας έκλεψε και έκανε ένα βεβιασμένο σουτ από μακριά με τον Γουναρίδη να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Στο 54ο λεπτό ο Σιμόνι βρέθηκε σε θέση βολής και κατάφερε να σκοράρει με το γκολ να θεωρείται ως αντικανονικό από τον β' επόπτη Τριανταφύλλου και να ακυρώνεται. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, έπειτα από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Γκαλίτσιο ο οποίος αφύλακτος από το ύψος του πέναλτι αστόχησε. 

Στα τελευταία επτά η αναμέτρηση πήρε άγρια ομορφιά με τον Ηρακλή να τα παίζει όλα για όλα, γνωρίζοντας πως σε περίπτωση μη νίκης υποβιβάζεται. Στο 82ο λεπτό η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Φαρμάκη να νικάει τον Σιμόνι σε τετ α τετ κρατώντας τον Ηρακλή στο ματς. Το 0-0 παρέμεινε ως το φινάλε με τον Ηρακλή να μην καταφέρνει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να γνωρίζει έναν πικρό υποβιβασμό που σε καμία περίπτωση δεν δικαιούταν.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας). Βοηθοί: Ψαρρής (Ζακύνθου) – Τριανταφύλλου (Αρκαδίας).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΕ Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης): Φαρμάκης, Γιαννίτσης, Μπόσιο (88' Συρεγγέλας) Γκαλίτσιος, Γκουγκούδης, Καμπέρης, Κέρη, Τασιούλης (61' Λεσάϊ λ.τρ.), Κάσας, Γκαρσία, Λαγωνίδης.

ΠΑΕ Μακεδονικός (Θεοδόσης Θεοδοσιάδης): Γουναρίδης Σαραγιώτης, Σιμόνι, Χασάνογλου, Γαρύφαλλος (69' Λεωνιδόπουλος), Σιατραβάνης (92' Λιούμης), Ουνγιαλίδης, Τσουκάνης (86' Ζαφειράκης), Λισγάρας, Γκέντσογλου (92' Κοτταρίδης), Παναγιωτούδης.