Βαθμολογία

Παππάς: «Στόχος μου να παίξω σε επαγγελματικό επίπεδο»

Το athleticlarissa δίνει λόγο στους νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του Νομού μας, μέσα από την στήλη «Τα ποδοσφαιρικά νιάτα της Λάρισας», την οποία και καθιερώσαμε από πέρυσι με μεγάλη επιτυχία. Αυτή την εβδομάδα μαζί μας ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Λάρισας, ο Στέλιος Παππάς.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Ο εν λόγω παίκτης μας μίλησε για την ομάδα του και τους στόχους που έχει φέτος, τα όνειρά του καθώς και για άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Αρχικά, θα μπορούσες να μας πεις από πού ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο και γενικά να μας μιλήσεις για εσένα;

«Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο, σε ηλικία 8 χρονών από την ομάδα του Απόλλωνα και συγκεκριμένα από τις Ακαδημίες της ομάδας. Το ποδόσφαιρο μου αρέσει πολύ και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μην παίζει. Μακάρι να μείνω μακριά από τραυματισμούς, γιατί έχω όρεξη να παίξω. Προσπαθώ να μην χάνω προπονήσεις και θέλω να βελτιωθώ. Στόχος μου είναι να παίξω επαγγελματικά κάπου. Στις μέρες μας βέβαια, είναι δύσκολο για κάποιον να γίνει επαγγελματίας, αλλά θα το προσπαθήσω».

Η κρίση που υπάρχει δημιούργησε ευκαιρίες για νεαρούς ποδοσφαιριστές σαν εσένα, ούτως ώστε να σας προσέξει κάποια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας;

«Αυτό σίγουρα είναι ένα θετικό, καθώς βλέπουμε ότι πολλές ομάδες έχουν στηριχτεί στις Ακαδημίες τους, όπως ο Άρης, ή ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα. Αλλά και πάλι είναι δύσκολα τα πράματα, καθώς χρειάζεται δουλειά και προσπάθεια».

Παράλληλα με το ποδόσφαιρο με τι άλλο ασχολείσαι;

«Σπουδάζω στο ΤΕΙ, στο τμήμα της πληροφορικής. Θα ήθελα να τα συνδυάσω και τα δύο, αλλά κι αυτό είναι πολύ δύσκολο. Τώρα προσπαθώ να πετύχω ότι καλύτερο μπορώ σχετικά με το ΤΕΙ, πάνω από όλα βάζω αυτό γιατί θέλω να τελειώσω, να πάρω ένα πτυχίο και να έχω την επαγγελματική αποκατάσταση. Παράλληλα όμως, δεν μπορώ να σταματήσω το ποδόσφαιρο, γιατί είναι κάτι που αγαπάω πολύ. Είναι το χόμπι μου».

Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεις τις σπουδές με το ποδόσφαιρο;

«Συνήθως η προπόνηση είναι κάτι που με χαλαρώνει. Πιστεύω πως υπάρχει χρόνος και για προπόνηση και για διάβασμα, επομένως διαθέτω τον χρόνο μου ανάλογα. Δηλαδή, το πρωί ασχολούμαι κυρίως με το διάβασμα και το απόγευμα με το ποδόσφαιρο».

Η φετινή χρονιά, είναι δύσκολη για την ομάδα σου, τον Απόλλωνα. Μπορείς να μας πεις πως είναι το κλίμα και γενικότερα δυο λόγια για την φετινή σας προσπάθεια;

«Υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Οι περισσότεροι είμαστε μικροί στην ηλικία, ενώ υπάρχουν και κάποιοι πιο έμπειροι παίκτες που βοηθάν με την εμπειρία τους την ομάδα. Οι σχέσεις μας με τον προπονητή είναι καλές, γιατί βοηθάει αρκετά να υπάρχει ένα καλό κλίμα στα αποδυτήρια».

Η παρουσία κάποιων πιο έμπειρων παικτών, όπως ανέφερες, πέρα από την ομάδα βοηθάει κι εσάς τους νεότερους;

«Σίγουρα, υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές με εμπειρία, όπως ο Μίμης Τσακμακίδης που ήρθε στην μέση της χρονιάς που μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Μας μιλάνε στην προπόνηση, μας δίνουν οδηγίες και γενικά, είναι άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα και τους νέους παίκτες».

Πως θα σχολίαζες το φετινό πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής;

«Σίγουρα το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό φέτος και για τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά και για τις τελευταίες. Σίγουρα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά η Δήμητρα Γιάννουλης είναι η ομάδα που ξεχωρίζει αυτήν την στιγμή και ίσως να είναι αυτήν που θα τερματίσει πρώτη. Από εκεί και πέρα, όμως, νομίζω πως υπάρχουν ομάδες που μπορούν να την κοντράρουν, όπως για παράδειγμα το Αβέρωφ, ο Ηρακλής Χάλκης, το Βλαχογιάννι και άλλες. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο επίπεδο».

Ποια είναι η γνώμη σου για τα γήπεδα της Λάρισας;

«Τα γήπεδα είναι ένα θέμα που πονάει. Φέτος, έχω πάθει έναν τραυματισμό, ένα διάστρεμμα μέσα στο γήπεδο μας. Τώρα, όσο περνάει ο καιρός, με τις βροχές τα γήπεδα γίνονται όλο και χειρότερα και αυτό πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει. Πιστεύω ότι χρειάζεται μεγαλύτερη συντήρηση και περισσότερη όρεξη από κάποια άτομα ώστε τα γήπεδα να επανέλθουν σε καλή κατάσταση. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι και η κρίση που υπάρχει έχει παίξει τον ρόλο της».

Πως κρίνεις το επίπεδο του λαρισινού ποδοσφαίρου γενικότερα;

«Αυτήν την στιγμή, είμαι σε μια ηλικία που τα βλέπω κάπως διαφορετικά τα πράματα. Όταν ήμουν ο μικρός του Απόλλωνα, ήταν κάπως πιο δύσκολα για εμένα. Όσο περνάει όμως ο καιρός, βελτιώνομαι και τα βλέπω πιο θετικά τα πράματα. Επομένως, πιστεύω ότι σίγουρα το λαρισινό ποδόσφαιρο πάει προς το καλύτερο».

Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για τις ομάδες του Νομού μας, που βρίσκονται στην Γ’ Εθνική;

«Θα ξεκινήσω από την Τσαριτσάνη, που είναι μια έκπληξη φέτος, καθώς βρίσκεται πίσω από την ΑΕΛ και αυτό είναι πολύ θετικό για τον Νομό μας. Από εκεί και πέρα, η Τερψιθέα και ο Δωτιέας Αγιάς, είναι πολύ δυνατές ομάδες και πιστεύω ότι θα παραμείνουν στην κατηγορία. Ο Αμπελωνιακός έχει κι αυτός μια ανάλογη πορεία. Οι ομάδες αυτές, απαρτίζονται κυρίως από μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές και προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο».

Τι χρειάζεται ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής για να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του;

«Χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι να τον βοηθήσουν. Όρεξη και ταλέντο υπάρχουν. Η Λάρισα έχει πολλά ταλέντα που προσπαθούν να βελτιώνονται καθημερινά και θέλουν να γίνουν επαγγελματίες. Από εκεί και πέρα, είναι καθαρά θέμα του ποδοσφαιριστής και της προσπάθειας που κάνει».

Μπορείς να μας πεις δυο λόγια για την ΑΕΛ και την προσπάθεια που κάνει φέτος, πάλι από την αρχή, στην Γ’ Εθνική;

«Δυστυχώς, η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει κάποιες ομάδες να κάνουν αυτό που μπορούν. Η ΑΕΛ, βρέθηκε σε αυτήν την κατηγορία, αλλά ελπίζω να φτάσει εκεί που αξίζει όσο πιο σύντομα γίνεται και μακάρι να κατακτήσει και πάλι κάποιον τίτλο. Πάντως πιστεύω ότι είναι μια ομάδα που πρέπει να είναι στην Super League».

Είναι όνειρο σου να φορέσεις την φανέλα της ΑΕΛ;

«Φυσικά και είναι ένα όνειρο. Η Λάρισα είναι η πόλη μου, ζω τόσα χρόνια εδώ. Θα ήθελα κι εγώ να αγωνιστώ σε αυτήν την ομάδα, όπως είναι το όνειρο κάθε Λαρισαίου ποδοσφαιριστή».

Πως βλέπεις την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Τα πράματα είναι πολύ δύσκολα. Από την άλλη βέβαια, δίνονται αρκετές ευκαιρίες σε νέα παιδιά που δεν έχουν εμπειρία να παίξουν σε μεγάλες κατηγορίες, λόγω της κρίσης».

Από ξένα πρωταθλήματα τι παρακολουθείς;

«Μου αρέσει πολύ το αγγλικό ποδόσφαιρο, από ομάδα όμως δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση, περισσότερο μου αρέσει η Τσέλσι».

Ποιον ξένο ποδοσφαιριστή θαυμάζεις;

«Αυτήν την στιγμή, θεωρώ ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο κορυφαίος. Μου αρέσει πάρα πολύ, γιατί έχει θέληση και είναι πεισματάρης. Προσπαθεί πάντα να καταφέρνει και να κάνει αυτό που θέλει και αυτό το στοιχείο μου αρέσει πολύ σε αυτόν τον παίκτη».