Βαθμολογία

Μαχητής με τα όλα του!

ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ – ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ (0-4)

Σημαντικό βήμα για τη προσπάθεια σωτηρίας στην κατηγορία έκανε ο Μαχητής Τερψιθέας  κερδίζοντας εκτός έδρας τον Αμπελωνιακό με σκορ 0-4.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Η Λαρισινή αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής εξελίχθηκε μέσα από ήρεμη αθλητική προσπάθεια σε παιχνίδι για έναν καθώς αφορούσε βαθμολογικά μόνο τον φιλοξενούμενο Μαχητή, που καλείται να δώσει και θα δώσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος δύσκολο αγώνα για να κρατηθεί ζωντανός.

Οι παίχτες του Ν. Σταυροθόδωρου ήθελαν πάση θυσία τη νίκη στο σημερινό αγώνα και επεδίωξαν από πολύ νωρίς να πάρουν προβάδισμα, που θα τους διασφάλιζε το τελικό νικητήριο σκορ.

Το 0-4 αδικεί την προσπάθεια των παιχτών του Δ. Καπετανόπουλου, που ήταν για κάποια διαστήματα μέσα στο παιχνίδι, δεν μπόρεσαν ωστόσο να καταφέρουν κάτι καλό, βάζοντας οριστικό τέλος στη φετινή τους προσπάθεια, η οποία και χαρακτηρίσθηκε γενικά από πολλά αρνητικά   αποτελέσματα, που οδήγησαν το σύλλογο στη γνωστή δυσχερή θέση.

Η υπεροχή της φιλοξενούμενης ομάδας ήταν εμφανής στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κερδίζοντας οι παίχτες του Ν. Σταυροθόδωρου πέραν του αποτελέσματος, μεγάλο κομμάτι από την απαιτούμενη ψυχολογία, που σε συνδυασμό με την ισχυρή θέληση και δύναμη που πρέπει να καταβάλλουν όλοι στις εναπομείναντες συναντήσεις, θα ισχυροποιήσει τις πιθανότητες να πετύχουν τελικά την παραμονή τους στην κατηγορία.

Το σκορ για τον Μαχητή (0-1) άνοιξε στο 16΄ με κεφαλιά ο Κρεββατάς μετά από σέντρα του Πατσιαβούρα. Πάλι από σέντρα που έκανε ο Πατσιαβούρας στο 40΄, τσίμπησε αρχικά τη μπάλα προ του Τρούκη ο Κρεββατάς, αποκρούοντας ασθενώς ο τερματοφύλακας του Αμπελωνιακού και από κοντά ο Νικούλης με πλασέ σημείωσε το 0-2 (στη φάση αυτή οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ). Από σέντρα του Νικούλη στο 57΄, ο Πατσιαβούρας σούταρε από μακριά, αποκρούοντας ο Τρούκης και στην επαναφορά της μπάλας με δυνατό κοντινό σουτ ο Κρεββατάς πέτυχε το 0-3. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 69΄ ο Πατσιαβούρας με δυνατό μακρινό σουτ, βρίσκοντας αρχικά η μπάλα στο δοκάρι του τερματοφύλακα Τρούκη πριν καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του Αμπελωνιακού.

Ανθρώπινη στιγμή όταν στο 0-3 ο τερματοφύλακας Μπρέλλας του Μαχητή ζήτησε από τον διαιτητή να διακόψει για λίγο, λόγω κάποιας ενόχλησης στον τερματοφύλακα, ο διαιτητής έδειξε την πρέπουσα κατανόηση καθώς επίσης δεν παρατηρήθηκε η παραμικρή αντίδραση από τους αντίπαλους παίχτες.

Ο ισχυρός άντρας του Μαχητή Τερψιθέας κ. Βάιος Κυριτσάκας, ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του αγώνα έσπευσε να συγχαρεί τον προπονητή του Μαχητή καθώς και τους παίχτες της ομάδας στα αποδυτήρια. Ένεκα της ονομαστικής του εορτής, πολλές ευχές και από το σάιτ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 28΄ με κεφαλιά του Συκιώτη, στο 39΄ με σουτ του Μπίκου και στο 62΄ με καλή ενέργεια των Νάστα – Κακαβίτση, η οποία δεν είχε επιτυχή κατάληξη.

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα δήλωσε ο προπονητής του Μαχητή κ Νίκος Σταυροθόδωρος, ο οποίος τόνισε πως μεγάλη σημασία έχει το παιχνίδι στο Δομοκό, όπου η ομάδα του καλείται πάση θυσία να πετύχει το τρίποντο, κάνοντας στη συνέχεια κάθε δυνατή προσπάθεια σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια, κυνηγώντας μέχρι το τέλος τη σωτηρία.   

ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Καπετανόπουλος): Τρούκης, Μαυρίδης, Τζιαρτζάνης, Πολύζος, Κομισόπουλος, Χατζούλης, Νάστας (65΄ Βασιλειάδης), Μπίκος, Γκαμπέτας, Ρόκκα, Συκιώτης (46΄ Κακαβίτσης).

ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ (Νίκος Σταυροθόδωρος): Μπρέλλας, Λιλολάρι, Παγκαρλιώτας, Αθανασίου, Μπουροζίκας, Κρίτσας, Νικούλης, Μολάς (78΄ Παυλόπουλος), Πατσιαβούρας (75΄ Μαλάκος), Κυριάκος (75΄ Τσιτουρτζής), Κρεββατάς.

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ. Τσέτσιλας, Μωυσιάδης και Χαρισμανίδης (Γρεβενών).