Βαθμολογία

Τέλος για ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα

Μια τελευταία στροφή απομένει για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της μεγάλης ερασιτεχνικής κατηγορίας του Νομού μας, με τα πράγματα να έχουν ξεκαθαρίσει κατά πολύ μεγάλο βαθμό. Σίγουρα, φέτος ήταν η χρονιά της Γιάννουλης από κάθε άποψη, μιας και κατάφερε να κατακτήσει την πρωτιά και πλέον θα διεκδικήσει την άνοδο της στην Γ’ Εθνική, μέσα από την διαδικασία των μπαράζ.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Βέβαια, το φετινό πρωτάθλημα είχε κάποιες διαφορές σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, καθώς μέχρι ένα σημείο τίποτα δεν ήταν σίγουρο, ενώ κατά κοινή παραδοχή ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, ανάμεσα σε ομάδες που διεκδίκησαν την πρώτη θέση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν και αρχικά όλοι υπολόγιζαν πως Δήμητρα Γιάννουλης και Αχιλλέας Φαρσάλων θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση, ο Φαλανιακός κατάφερε στις πρώτες αγωνιστικές να προπορεύεται.

Στην συνέχεια, η Δήμητρα Γιάννουλης όμως με σταθερό ρυθμό κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και να το διατηρήσει μέχρι και το τέλος ενώ και ο Ηρακλής Χάλκης ήταν μια από τις ομάδες που πάλεψε για το κάτι παραπάνω όσο μπορούσε και κατάφερε τελικά να τερματίσει δεύτερος.

Επιπλέον, μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος ήταν η Δόξα Βλαχογιαννίου που παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατάφερε να βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία, όπως επίσης και η ομάδα του Αβέρωφ, αλλά και το νεανικό σύνολο που έφτιαξε ο Μίλτος Ζιάκας στην Νίκαια.

Κατά τα άλλα, στην μέση του βαθμολογικού πίνακα τερμάτισαν οι παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας, όπως ο Φιλοκτήτης Μελιβοίας, ενώ στις χαμηλότερες θέσεις και περιμένοντας τις εξελίξεις στην Γ’ Εθνική βρίσκονται Παραπόταμος, Μακρυχώρι και Καλοχώρι.

Τέλος, δύσκολη είναι η θέση του Απόλλωνα Λάρισας που με τα ως τώρα δεδομένα υποβιβάζεται, ενώ στην Α1’ ΕΠΣΛ θα βρίσκεται του χρόνου ο Π.Ο.Ε., τα Καλύβια, το Ομορφοχώρι και το Αργυροπούλι, εκτός αν αλλάξει κάτι. Το μόνο σίγουρο είναι πως το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, ήταν συναρπαστικό και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.