Βαθμολογία

Η Λάρισα «κάθισε κάτω από την μπάρα»

Όλο το… βάρος μια σοβαρής διοργάνωσης σήκωσε χθες η Λάρισα. Στο κλειστό του Αλκαζάρ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών για τις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών και Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών με τη συμμετοχή περίπου 200 αθλητών από 40 σωματεία.
Η Ομοσπονδία Άρσης Βαρών με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Θεσσαλίας, νιώθουν ήδη από χθες μεγάλη ικανοποίηση καθώς η πρώτη δικαιώθηκε για την επιλογή του μέρους κα η δεύτερη για το γεγονός πως οι προσπάθειες των τελευταίων μηνών έπιασαν τόπο.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Χθες το βράδυ μάλιστα πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η τελετή έναρξης. Αρχικά ακούστηκε ο όρκος του αθλητή από την Λαρισαία αθλήτρια, Ευαγγελία Πατέτσιου. Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας που είπε πως παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε δύσκολους καιρούς κάποιοι τολμάνε. Έπειτα μίλησε ο δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης που δεν έκρυψε το παράπονό του για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων. Επόμενος ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αστέριος Ροντούλης που τόνισε πως οι πολιτικοί μοιάζουν με τους αρσιβαρίστες με τα βάρη που σηκώνουν καθημερινά. Στάθηκε τόσο στην απώλεια των Μεσογειακών όσο και στο γεγονός πως η ΑΕΛ έπρεπε να παίζει στη Σούπερ Λίγκα (λεγοντας πως παραλίγο να γίνει εφικτό χωρίς να πει περισσότερα) αλλά παρόλα αυτά το αθλητικό ιδεώδες παρέμεινε ζωντανό στη Λάρισα. Εν συνεχεία μίλησε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός που μεταξύ άλλων είπε: «Αυτό δεν είναι ένα απλό πρωτάθλημα. Είναι μια διαδρομή στη νεολαία. Πήγαμε σε όλα τα σχολεία με τον Ρεντζιά και τον Δήμα και πήραμε μήνυμα ελπίδας για το μέλλον. Η Θεσσαλία έδειξε το δρόμο σε όλους για το μέλλον». Τελευταίος ομιλητής ήταν ο υπερπεριφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός που συγκινημένος από το κλίμα είπε αρχικά πως δύσκολα συγκρατεί τα δάκρυά του αιτιολογώντας το ως εξής: «Είναι μια πορεία με τα παιδιά της άρσης βαρών 25 χρόνων. Μια πορεία αληθινή. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία και χωρίς κόπο». Ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και έκλεισε ως εξής: «Επέλεξα να έρθω στη Θεσσαλία γιατί με δένουν πολλά με αυτήν. Έχω ανθρώπους που με αγαπάνε. Όταν κάνω λάθος αυτοί με παίρνουν και μου το λένε γι’ αυτό τους εκτιμώ. Όσον αφορά στην άρση βαρών χαίρομαι που η σκυτάλη πήγε στα χέρια του Πύρρου Δήμα και πλέον το άθλημα θα αρχίσει να χτίζεται από την αρχή».

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΝΤΕΣ

Από τέσσερις πλευρές υπήρξαν βραβεύσεις στη χθεσινή βραδιά. Αρχικά η Ομοσπονδία της Άρσης Βαρών τίμησε τον Λαρισαίο προπονητή Νίκο Σωτηρίου, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ευθύμη Ρεντζιά, τον δήμαρχο Λάρισας Κώστα Τζανακούλη, τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό. Στη συνέχεια η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τον Γιάννη Σγουρό, τον Ολυμπιονίκη και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρο Δήμα αλλά και τους Ολυμπιονίκες Βαλέριο Λεωνίδη και Παύλο Σαλτσίδη. Τις βραβεύσεις έκαναν ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ζήσης Γρηγορίου και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου.

Έπειτα πήρε σειρά ο Δήμος Λάρισας και από τα χέρια του δημάρχου, Κώστα Τζανακούλη τιμήθηκαν οι Γιάννης Σγουρός, Βαλέριος Λεωνίδης, Παύλος Σαλτσίδης. Τέλος την τελευταία βράβευση έκανε ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Λάρισας με τον πρόεδρο, κ. Μπόρο να απονείμει πλακέτα στον Πύρρο Δήμα. Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους και η βουλευτής Βάσω Αλεξανδρίδου, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Λιάπης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Σιδηρόπουλος, Παιδής, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Μπαρμπούτης, ο αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος Φώτης Κρεβάικας, ο εκπρόσωπος της 1ης Στρατιάς Ταξίαρχος Κατσαούνης, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης- Τυρνάβου, ο υποδιοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Κώστας Καραμπάτσας, oπρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας, Γιάννης Δανιήλ.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σήμερα οι αγώνες συνεχίζονται με το εξής πρόγραμμα:

Ώρα 09.00 κατηγ 56,62 kg Α΄ γκρουπ Ανδρών – Νέων Ανδρών

Ώρα 11.30 κατηγ 69,77 kg Α΄ γκρουπ Ανδρών – Νέων Ανδρών

Ώρα 14.00 κατηγ 85,94 kg Α΄ γκρουπ Ανδρών – Νέων Ανδρών

Ώρα 16.30 κατηγ 105,+105 kg Α΄ γκρουπ Ανδρών – Νέων Ανδρών

Ώρα 18.00 κατηγ 48,53 kg Α΄ γκρουπ Γυναικών – Νέων Γυναικών

Να τονίσουμε πως οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Του Κ. Γκιάστα
Πηγή: Ελευθερία