Βαθμολογία

Μπαμπατζιάς: «Θέλω να πάω ένα επίπεδο παραπάνω»

Οι Αμπελόκηποι φέτος, έχουν κάνει μια εξαιρετική πορεία στον 1ο Όμιλο της Β’ ΕΠΣΛ, έχοντας κατακτήσει και μαθηματικά την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, που συνεπάγεται και την άνοδο στην Α1’ ΕΠΣΛ.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα της Λάρισας, είχε κι άλλο όφελος από την φετινή χρονιά, καθώς μέσα από τις τάξεις της αναδείχθηκε ένα ποδοσφαιριστής μικρής ηλικίας και με ταλέντο, από τους πολλούς που έχει ο Νομός μας. Ο λόγος για τον Δημήτρη Μπαμπατζιά, που φέτος με τις συμμετοχές του έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην κατηγορία, πετυχαίνοντας παράλληλα και αρκετά τέρματα, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Το athleticlarissa, συνάντησε τον νεαρό ποδοσφαιριστή και μίλησε μαζί του σχετικά με τις εντυπώσεις του, τα όνειρα του και τις φιλοδοξίες του.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Αρχικά, πες μας σε τι ηλικία ξεκίνησες το ποδόσφαιρο, από ποια ομάδα και σε ποιες ομάδες έχεις αγωνιστεί μέχρι τώρα.

«Ξεκίνησα στην ηλικία των πέντε ετών, πριν δέκα χρόνια. Μάλιστα, ο πατέρας μου ήταν αυτός που με παρότρυνε, διότι έπαιζε πολλά χρόνια ποδόσφαιρο στην ομάδα του χωριού του. Η πρώτη μου ομάδα, ήταν ο Προμηθέας Λάρισας, όπου έκατσα για έξι χρόνια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ανήκω στο δυναμικό των Αμπελοκήπων, όπου αγωνίστηκα αρχικά στα τμήματα υποδομής και από φέτος στο ανδρικό τμήμα».

Ποια ήταν τα συναισθήματα και η εντυπώσεις σου από την πρώτη συμμετοχή σου στο ανδρικό τμήμα, η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε και από γκολ;

«Αρχικά μπήκα λίγο τρομαγμένος, δεν έβαζα τα πόδια μου δυνατά, διότι φοβόμουν. Έπαιζα γρήγορα, χωρίς να κρατάω πολύ την μπάλα. Στην συνέχεια, όταν πέτυχα το γκολ, το ηθικό μου ανέβηκε και άρχισα να κρατάω περισσότερο την μπάλα. Από δω και πέρα, όταν έχουμε το σκορ υπέρ μας, κρατάω την μπάλα και αυτό με συμβουλεύει και ο προπονητής μου».

Πως βλέπεις την πορεία που έκανε και κάνει η ομάδα των Αμπελοκήπων στο φετινό πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου της Β’ ΕΠΣΛ;

«Έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα από τις υπόλοιπες που βρίσκονται στον Όμιλό μας. Στηριζόμαστε και στην δύναμη, μιας και έχουμε δυνατή ομάδα, με ψηλά παιδιά και πολλά γκολ έχουν έρθει από κόρνερ αλλά και στημένα. Επίσης, έχουμε ταχύτητα στην επίθεση και για αυτό έχουμε κερδίσει και πολλά πέναλτι, ενώ υπάρχει και χημεία μεταξύ μας. Είμαστε μια γροθιά σαν ομάδα, ενώ έχουμε και πολλούς καλούς παίκτες».

Οι συμπαίκτες σου, που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία, σε βοηθάν να εξελιχθείς;

«Ναι. Με βοηθάν πάρα πολύ. Μου λένε να παίζω με μυαλό και γρήγορα και να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές για να μην χτυπήσω. Με συμβουλεύουν να βάζω τα πόδια μου δυνατά αλλά μόνο εκεί που πρέπει και με προσοχή για να μην χτυπήσω. Υπάρχει μεγάλο δέσιμο, με έχουν αγκαλιάσει και με βοηθάν».

Η σχέση σου με τον προπονητή σας, τον κύριο Άκη Ταυλαρίδη, ποια είναι;

«Είναι πολύ καλός και με βοηθάει αρκετά. Μας κάνει και ατομικές προπονήσεις, τόσο σε εμένα, όσο και στα υπόλοιπα παιδιά. Μας δίνει αρκετές συμβουλές και πριν τον αγώνα, με κρατάει για πέντε λεπτά και μου μιλάει, λέγοντας μου πώς να παίξω, τι κινήσεις να κάνω και πώς να μαρκάρω».

Τι σου έχει μείνει μέχρι στιγμής από τις συμμετοχές σου στο ανδρικό τμήμα;

«Σίγουρα, κάτι που θα μου μείνει, είναι η πρώτη φορά που έπαιξα και κατάφερα παράλληλα να σκοράρω με το ανδρικό τμήμα. Είχα και βοήθεια από την κερκίδα και όταν σκόραρα με χειροκρότησαν».

Κατά την γνώμη σου, εδώ στην Λάρισα, γίνεται έργο με παιδιά της δική σου ηλικίας που έχουν ταλέντο;

«Από ότι έχω ακούσει, η ΑΕΛ, προσπαθεί να κάνει κάτι με την ομάδα κάτω των 20 ετών, ενώ έμαθα ότι από του χρόνου θα γίνουν προσπάθειες για δημιουργία ομάδας κάτω των 17 ετών. Έχω ακούσει ότι παράγεται καλό έργο στις προπονήσεις και ότι δίνεται συμμετοχή σε παιδιά μικρότερης ηλικίας. Η ΑΕΛ, όπως και ο Τύρναβος προσπαθούν να ανεβάσουν παιδιά και στην πρώτη ομάδα, όπως επίσης και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, που τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης έχουν στραφεί προς αυτήν την κατεύθυνση».

Με το σχολείο πως τα πας;

«Το σχολείο καλά πάει. Είμαι στην Γ’ Γυμνασίου και έβγαλα 19 στους βαθμούς. Ασχολούμαι αρκετά με τα μαθήματα, διότι θέλω να έχω μια εξασφάλιση, ούτως ώστε άμα δεν μου βγει το ποδόσφαιρο, να γίνω κάτι άλλο. Θέλω να συνεχίσω στο Λύκειο και κατόπιν στο πανεπιστήμιο. Μέχρι στιγμής, σκέφτομαι να σπουδάσω φυσικοθεραπευτής, ή αστυνομικός».

Είναι εύκολο να τα συνδυάσεις και τα δύο;

«Σίγουρα, είναι δύσκολο, καθώς έχω αρκετή ώρα προπόνηση και αρκετές ώρες διάβασμα, ωστόσο, προσπαθώ και θέλω να πιστεύω ότι τα καταφέρνω. Σίγουρα, από του χρόνου, θα είναι ακόμα πιο δύσκολα στο Λύκειο, αφού θα χρειάζεται περισσότερο διάβασμα, όμως θα προσπαθήσω».

Τι εμπειρίες έχεις αποκομίσει από τις Μικτές;

«Πέρυσι, έπαιξα σε όλα τα παιχνίδια ως βασικός, εκτός από δύο, διότι είχα ένα πρόβλημα με την μέση. Φέτος, έπαιξα σε μερικά παιχνίδια αλλά μετά δεν με πήρε ξανά στην Μικτή ο κύριος Αργυρούλης. Όταν έφυγε από τις Μικτές και πήγε στην ΑΕΛ, με κάλεσαν και πάλι στην ομάδα, αλλά είχαν τελειώσει τα παιχνίδια. Σίγουρα, η Μικτή, ήταν μια ωραία εμπειρία, διότι με είδαν και σκάουτερς από διάφορες ομάδες και με κάλεσαν για δοκιμή».

Σε ποιες ομάδες έχεις δοκιμαστεί και τι σου έκανε εντύπωση εκεί;

«Δοκιμάστηκα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ενώ τώρα, μου είπαν να πάω και σε μερικές προπονήσεις με την ομάδα κάτω των 20 ετών της ΑΕΛ. Επίσης, μου έχει πει ο Τύρναβος να πάω για δοκιμή, όπως επίσης και η ΑΕΚ, που ήταν να πάω, αλλά χτύπησα στην μέση. Στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ, ήταν πολύ ωραία. Μου άρεσε το κλίμα που υπήρχε με τα παιδιά. Η ομάδα, δούλευε καλά. Ο ΠΑΟΚ, είχε πολύ καλή ομάδα και πήρε και το Κύπελλο στην κατηγορία κάτω των 15 ετών. Υπήρχε πολύ καλή ομάδα, τα παιδιά ήταν δεμένα και μάθαιναν κινήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, απλά πιστεύω ότι η ομάδα δεν ήταν τόσο ποιοτική. Σίγουρα, το επίπεδο, ήταν πολύ ανώτερο από εμάς, υπήρχε πολύ μεγάλος ανταγωνισμός».

Τι όνειρα και τι φιλοδοξίες έχεις από το ποδόσφαιρο;

«Αν προκύψει κάτι καλύτερο και να πάω σε μια μεγάλη ομάδα, θα το ήθελα πολύ, για να μάθω το ποδόσφαιρο σωστά και αν μπορώ μετά από κάποια χρόνια, να ανέβω στην πρώτη ομάδα και να παίξω επαγγελματικά. Θέλω να πάω ένα σκαλί παραπάνω».

Οι Αμπελόκηποι, βρίσκονται και μαθηματικά στην Α1’ ΕΠΣΛ. Πως βλέπεις τα πράματα του χρόνου;

«Σίγουρα, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερες ομάδες και θα υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός. Θα χρειαστούμε μεταγραφές και δεν ξέρω αν θα πάρω αρκετό χρόνο συμμετοχής».

Ποιο είναι το μυστικό της φετινής επιτυχίας των Αμπελοκήπων;

«Ένα θετικό στοιχείο που είχαμε, ήταν οι γρήγορες πάσες, δηλαδή, να βγαίνουμε στην επίθεση με μία το πολύ δύο επαφές, όπως επίσης και οι γρήγορες εναλλαγές παιχνιδιού. Επιπλέον, στα στημένα, ξέραμε ο κάθε παίκτης που πρέπει να είναι και πότε και έτσι καταφέραμε να πετύχουμε πολλά γκολ με αυτόν τον τρόπο».

Με τους συμπαίκτες σου έχεις σχέσεις και εκτός γηπέδου; Με ποιους κάνεις παρέα;

«Φυσικά και έχω. Κάνω παρέα, με τον Ντε Λα Ρόσα, τον Βασίλη Τριτάρη και τον Στέφανο Ποντίκα. Αυτοί μου δίνουν τις περισσότερες συμβουλές και με προσέχουν περισσότερο».