Βαθμολογία

Θέλει... υπομονή, η «βυσσινί αιώνια πόλη»!

Ακόμα ένα αποτέλεσμα της ΑΕΛ έμελλε να αφήσει την «γλυκόπικρή» του γεύση στους οπαδούς της Λαρισινής ομάδας και να τους γεμίσει εκ νέου με ερωτήματα και αμφιβολίες για το τι μέλλει γενέσθαι για τη «Βασίλισσα του Κάμπου».

Η ΑΕΛ πήγε στην Τρίπολη, δέχθηκε με το σφύριγμα της έναρξης του αγώνα ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες, όμως με τη βοήθεια της Παναγίας και τις κατάλληλες κινήσεις από τον Σάκη Τσιώλη, κατάφερε να πάρει τον βαθμό.

Ήταν ακόμα μια κακή εμφάνιση από τους «βυσσινί», οι οποίοι φανέρωσαν πάλι τις γνωστές αδυναμίες τους, αλλά όπως ήταν λογικό από την ισοφάριση και μετά, απέκτησαν ψυχολογία και θα μπορούσαν να πάρουν ακόμα και τη νίκη.

Η ΑΕΛ ναι μεν αδικήθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης στην καθ' όλα άδικη αποβολή του Γιοβάνοβιτς, όμως δεν ήταν η απόφασή αυτή που κατακεραύνωσε το σύνολο του Σάκη Τσιώλη. Ήδη πριν την αποβολή στο 16' λεπτό, ο Αστέρας σημείωσε τρεις σημαντικές τελικές προσπάθειες με Δημούτσο και Τσουκαλά, με τις οποίες και θα μπορούσε να ανοίξει από πριν το σκορ...

Έτσι λοιπόν θα ήταν τουλάχιστον άστοχο να γίνει λόγος περί ψυχρολουσίας.Το πρόβλημα στα μετόπισθεν είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» της ομάδας, από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Η ευκολία με την οποία δέχονται επιθέσεις οι «βυσσινί» ανέκαθεν φέτος προβλημάτιζε. Μάλιστα, αυτό το πρόβλημα καθίσταται «ανίατο» στις «εξορμήσεις» των «βυσσινί» πέρα από το AEL FC ARENA και αυτό διότι η ΑΕΛ έχει αποδείξει πως μόνο μέσα στο «σπίτι» της μπορεί να έχει καλή επιθετική ανάπτυξη και να υπερκαλύψει τυχόν αμυντικές αδυναμίες.

Μερίδιο ευθύνης ωστόσο δε δικαιούται να επωμιστεί ούτε ο τέως, ούτε ο νυν τεχνικός του συλλόγου. Ο πρώτος διότι ποτέ δεν πήρε τον χρόνο που αναλογεί σε έναν προπονητή για να δουλέψει σωστά, ο δεύτερος διότι δεν έχει συμπληρώσει καν μήνα στο «τιμόνι» του συλλόγου.

Δυστυχώς η λέξη υπομονή προβάλλει και πάλι ως «μονόδρομος» για όλους όσους πλαισιώνουν τη φετινή ομάδα της ΑΕΛ, αλλά και τους υποστηρικτές της. Η υπομονή μάλιστα αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι «γαϊδουρινή», καθώς το «χτίσιμο» της ομάδας αρχίζει από την αρχή ή σχεδόν αρχή, από τη στιγμή που αναλαμβάνει ο Σάκης Τσιώλης. Με άλλη φιλοσοφία, διαφορετικούς παίκτες και συστήματα. Αυτά του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος έχει παραδώσει ήδη τα διαπιστευτήριά του στη Football League και τώρα καλείται να πράξει κάτι αντίστοιχο και σε υψηλότερο επίπεδο. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός σίγουρα έχει εντοπίσει τα αδύναμα σημεία της ομάδας του και πάνω σε αυτά πρόκειται να δουλέψει. Άλλωστε δε θα είναι η πρώτη φορά. Ξέρει τη Λάρισα, τους ανθρώπους της. Ξέρει πολλούς από τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου και σε τι μπορεί να του φανεί χρήσιμος ο καθένας.

«Η Ρώμη πάντως δε χτίστηκε σε μια μέρα»... Ρήση χιλιοειπωμένη για το ποδόσφαιρο, η οποία μάλιστα ταιριάζει «γάντι» σε μια χώρα που συνηθίζει να φτάνει τα πράγματα στα άκρα, όπως η Ελλάδα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ