Βαθμολογία

Οι τρεις μάγοι με τα δώρα!

Εμφάνιση χρήσιμων και καθ' όλα αισιόδοξων συμπερασμάτων ήταν αυτή που πραγματοποίησε η ΑΕΛ προ λίγων ημερών κόντρα στη Βέροια. Τα μηνύματα που πέρασαν οι «βυσσινί» δείχνουν να είναι εξαιρετικά αισιόδοξα, δίχως αυτό να είναι αποκλειστικά απόρροια των «βαθμών-χρυσάφι» που κατέκτησε με ηρωικό τρόπο η «Βασίλισσα του Κάμπου».

«Συμμαζεμένο» κέντρο με τον Μασαλέσα

Είναι κάτι το οποίο ομολογουμένως προβλημάτιζε στα παιχνίδια της ΑΕΛ. Η ευκολία με την οποία ο αντίπαλος έφτανε στα καρέ των «βυσσινί» ήταν αίτιο μιας αδιάκοπης «πολιορκίας» που πολλές φορές βλέπαμε από τους αντιπάλους των «βυσσινί». Μια «πολιορκία» η οποία μπορεί να μην ήταν μεγάλη σε χρονικό διάστημα, αλλά γινόταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις «κατεβασιές» του εκάστοτε αντιπάλου και «χτυπούσε» καμπανάκι στους «βυσσινί» ότι κάτι δε λειτουργεί σωστά. Ο υψηλόσωμος Μασαλέσα ωστόσο, έστω και αν είναι νωρίς ακόμα, απέδειξε ποια είναι τα στοιχεία που καθορίζουν τον τρόπο παιχνιδιού του. Δεν άφησε πολλά περιθώρια ανάπτυξης στο σύνολο του Θωμά Γράφα και βοήθησε εν πολλοίς στο ανασταλτικό κομμάτι - σε συνδυασμό με τον αμυντικό προσανατολισμό των φιλοξενούμενων - , ενώ παράλληλα «κράτησε μπάλα» στα πόδια του και «μοίρασε» σωστά το παιχνίδι.

Κεφάλαιο Γκαγιέχο: «ΓΚΑζιάρη» παιχταρά ΓΙα νίκες ΕΧΩ!

Μπήκε, πίεσε, έκανε κούρσες, είχε καλά σουτ, έβαλε γκολ και έφερε τα πάνω-κάτω. Ο Πάμπλο Γκαγιέχο ήταν αδιαμφισβήτητα ο MVP της αναμέτρησης κόντρα στη Βέροια. «Έβγαλε» δύναμη, «σπιρτάδα», απέδειξε ότι αντέχει στις μονομαχίες και πρόκειται να προσφέρει ευελιξία στο παιχνίδι της ΑΕΛ. Μάλιστα ακόμα και αν παρέδωσε τα διαπιστευτήρια για το σουτ που διαθέτει, σκόραρε με το κεφάλι. Μπορεί φαινομενικά το 1.75 να μην του επιτρέπει κυριαρχία στο «ψηλό παιχνίδι», ωστόσο αυτό δεν μπορούσε να σταθεί ικανό και συνάμα να κατευνάσει την ορμητικότητα η οποία τον διακατείχε. Βιρτουόζος ποδοσφαιριστής, αν και νεαρός σε ηλικία, δείχνει πως από μόνος του μπορεί να φέρει κόσμο στο γήπεδο. Όλες αυτές ήταν λίγο-πολύ οι φιλοδοξίες που περιμέναμε να δούμε και από τον Ντέλετιτς, ο οποίος είναι η αλήθεια πως δεν είχε πάρει με το ξεκίνημα της σεζόν τις ευκαιρίες εκείνες που τον έκαναν να αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΛ και να μπορέσει να βγάλει τον πραγματικό του «εαυτό» στο χορτάρι.

Ναζλίδης «πανταχού παρών»

Ανάμεσα σε κάθετι καινούριο, πάντα υπάρχει και η «σταθερή αξία» που σου προσφέρει σταθερά λύσεις. Τέτοιες λύσεις είναι αυτές που ζητά συχνά-πυκνά η ΑΕΛ επιθετικά ,ελέω έλλειψης σέντερ φορ περιοχής που να έχει το χάρισμα να βάζει την μπάλα στα δίχτυα. Ο εν λόγω φορ έχει μπει βέβαια ήδη στο αεροπλάνο - σύμφωνα με τον μεγαλομέτοχο- για τη Λάρισα, ωστόσο μέχρι να πατήσει το πόδι του στο AEL FC ARENA και να πείσει τους ανθρώπους την ΑΕΛ για την ικανότητά του, ο Θωμάς Ναζλίδης είναι εδώ. «Πανταχού Παρών!». Αυτός είχε τα γκολ ακόμα και στα παιχνίδια που η ΑΕΛ δεν κατάφερε να πάρει το βαθμό (ΑΕΚ, Παναιτωλικός). Αυτός είχε τα γκολ όμως και στις αναμετρήσεις που βοήθησαν τους «βυσσινί» στο «χτίσιμο» της σημερινής βαθμολογικής συγκομιδής της. Η υποδειγματική εκτέλεση φάουλ κόντρα στον Πανιώνιο, η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στην Τρίπολη και το κερδισμένο πέναλτι και γκολ απέναντι στη Βέροια, τον κάνουν να μοιάζει με «μάγο» που δεν ξέχασε να φέρει το δώρο του, στον απόηχο των εορτών. Ναι μεν MVP ο Γκαγιέχο που αναπτέρωσε εξ' ολοκλήρου το ηθικό της ομάδας με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν πρέπει διόλου να ξεχνάμε την δυσεύρετη συνεισφορά του Ναζλίδη που έδωσε ακόμα τρεις βαθμούς της ΑΕΛ. Αν μάλιστα βρει κατάλληλο συμπαραστάτη μπροστά, στο πρόσωπο του προαναγγελμένου Ισπανού φορ, θα δούμε μια ΑΕΛ με καλύτερη επιθετική λειτουρία στη συνέχεια του πρωταθλήματος.


 

Επιμέλεια: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ