Βαθμολογία

Ο απόηχος της «νίκης» επί του ΠΑΣ...

Ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ, πραγματοποίησε το Σάββατο (4/3) η ΑΕΛ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Το σύνολο του Σάκη Τσιώλη, παρέδωσε «ψυχή και σώμα» στον αγωνιστικό χώρο του AEL FC ARENA και αποκόμισε ένα πολύπλευρο όφελος, παρά το γεγονός πως πρόσθεσε μόλις ένα βαθμό στην βαθμολογική του συγκομιδή.

Νίκη σε επίπεδο τονωτικό, ψυχολογικό αλλά και βαθμολογικό...

Το τελικό 1-1 αφήνει ένα μικρό αίσθημα πικρίας στους φίλους των «βυσσινί» και αυτό διότι το σύνολο του Καρδιτσιώτη τεχνικού πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, «έκλεψε» τις εντυπώσεις και ήταν εμφανώς καλύτερο έναντι του αντιπάλου του.

Οι 19 τελικές προσπάθειες της ΑΕΛ στην αναμέτρηση (7 είχε ο ΠΑΣ), «μαρτυρούν» την εικόνα μιας ομάδας που κατέθεσε και το τελευταίο απόθεμα ενέργειας που είχε στο χορτάρι, προκειμένου να δώσει χαρά στην πόλη της Λάρισας και να βάλει τέλος στα σενάρια περί υποβιβασμού, που αγωνιστική με την αγωνιστική στερούνται υπόστασης.

Η αυλαία της 23ης αγωνιστικής «έπεσε» και η ΑΕΛ ήταν η μοναδική ομάδα της «ουράς», που κατάφερε να πάρει βαθμό. Αστέρας, Λεβαδειακός, Ηρακλής και Βέροια δεν έδειξαν το ίδιο πάθος και σθένος με τους «βυσσινί» και κανένας από αυτούς δεν μπόρεσε να πάρει έστω τον βαθμό. Μάλιστα η μοναδική ομάδα της τετράδας που μπόρεσε να βρει δίχτυα ήταν ο Αστέρας που πέτυχε ένα γκολ.

Πανιώνιος, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ξάνθη και Παναθηναϊκός ακολουθούν στο πρόγραμμα της ΑΕΛ ως και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Το γεγονός πως η ΑΕΛ «ξεδίπλωσε» με τέτοιον τρόπο το παιχνίδι στην έδρα της, της χαρίζει ώθηση και ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια. Δείχνει να πατά καλύτερα απέναντι στους υπόλοιπους διεκδικητές στην παραμονή της κατηγορίας και να έχει ένα μικρό προβάδισμα ως προς την επίτευξη του στόχου της σωτηρίας. Όχι μόνο βαθμολογικό...

Πλέον φαίνεται πως το όριο παραμονής δεν θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς, ενώ κομβικό χαρακτηρίζεται το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής μεταξύ του Λεβαδειακού με τον Αστέρα. Η ΑΕΛ βεβαίως πρέπει να κοιτά τη «δουλειά» της και τα όσα μπορεί η ίδια να καταφέρει.

Να πραγματοποιεί εμφανίσεις ανάλογες με αυτήν που είδαμε το Σάββατο και η τύχη σίγουρα κάποια στιγμή θα της «χαμογελάσει» στις εναπομείναντες αγωνιστικές.

Επιμέλεια: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ