Βαθμολογία

Αυτά... μόνο στην Ελλάδα γίνονται!

Η αποστολή του Παναθηναϊκού Superfoods έφτασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 7 το πρωί και πλέον όλοι περιμένουν την συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Τσάβι Πασκουάλ, ως προς τις εξελίξεις που αναμένεται να προκύψουν στο «στρατόπεδο» των «πράσινων».

Η χώρα μας έγινε για ακόμα μια φορά πρωταγωνιστής και «πρώτο θέμα» στα ξένα μέσα ενημέρωσης, καθώς μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού με 3-0 από τη Φενέρμπαχτσε, η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για επιστροφή της αποστολής με το πούλμαν έκανε «αίσθηση» στο χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αυτή τη φορά η «διαφήμιση» της χώρας, της κουλτούρας και της νοοτροπίας μας προέκυψε από έναν χώρο που μέχρι στιγμής, μόνο χαρές είχαμε να θυμόμαστε, το μπάσκετ.

Να που οι κατά γενική ομολογία περίεργες αποφάσεις ανθρώπων που κινούν τα νήματα στον αθλητικό χώρο του ποδοσφαίρου, πέρασαν και στη «σφαίρα» του ελληνικού μπάσκετ και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ακόμα περισσότερες...

Σύμφωνα με χθεσινό (26/4) δημοσίευμα της «Mundo Deportivo», ο τεχνικός των «πράσινων» Τσάβι Πασκουάλ είναι προβληματισμένος με όσα συνέβησαν και μπορεί ακόμα και να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, εφόσον αυτός αποφασίσει να δείξει την πόρτα της εξόδου στους Σίνγκλετον, Τζέιμς, Φώτση και Γκάμπριελ, οι οποίοι υπενθυμίζουμε πως αποφάσισαν επιστρέψουν μόνοι τους στην Ελλάδα αεροπορικώς.

Η απόφαση αυτή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είχε αρνητικό αντίκτυπο, όχι μόνο εκτός των συνόρων, αλλά και εντός. Άραγε πως δικαιλογείται αυτό το είδος «τιμωρίας» για την ομάδα του «τριφυλλιού». Πως μπορούν οι παίκτες του Παναθηναϊκού να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ομάδα, όταν βλέπουν ότι σε ενδεχόμενη μελλοντική αποτυχία της ομάδας τους, ίσως υπάρξει «τιμωρία» πέρα των προβλεπόμενων λογικών ορίων. Εν έτει 2017 μάλλον κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί πως ο αθλητιμός έχει ποικίλες πλευρές. Στον αθλητισμό υπάρχει η νίκη αλλά και η ήττα, ακόμα και αν αυτή έρθει με «κάτω τα χέρια».

Οι όποιες αποφάσεις τώρα έρχονται στο προσκήνιο από τους αρμόδιους, οφείλουν να είναι προμελετημένες και όχι «εν βρασμώ». Στο όποιο λάθος του αθλητή δεν απαντάς με λάθος. Ούτε μετά από μια μεγάλη ομολογουμένως αποτυχία, πατάς το κουμπί της «αυτοκαταστροφής», όπως ουκ ολίγοι συνηθίζουν να πράτουν στον ελληνικό χώρο του αθλητισμού.

Μ.Ι.