Βαθμολογία

Γνωστό αυτό που θα δούμε στο Μπερναμπέου...

Μια «συνηθισμένη» μάχη στο Τσάμπιονς Λιγκ και όχι μόνο, παίρνει και πάλι «σάρκα και οστά», αυτή τη φορά, στο πλαίσιο των ημιτελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται στην έδρα της την Ατλέτικό και δύο τελείως διαφορετικοί «κόσμοι» αναμένεται να συγκρουστούν και πάλι.

Η επιθετική ομάδα των «μερέχνες» καλείται να καταφέρει να σπάσει την πολύ καλά δομημένη άμυνα των «ροχιμπλάνκος», ώστε να πάρει ένα ισχυρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο Βιθέντε Καλντερόν.

Το «σκηνικό» που θα δούμε και σήμερα (2/5) είναι λίγο-πολύ γνωστό... Θα δούμε το σύνολο του Ζινεντίν Ζιντάν να ασκεί πίεση, να πολιορκεί τα καρέ του αντιπάλου, με μοναδικό στόχο την επίτευξη όσο το δυνατόν περισσότερων τερμάτων που θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν εν πολλοίς την πρόκριση. Απεναντίας οι φιλοξενούμενοι θα αρκεστούν σε παιχνίδι υπομονής...

Πάντως δε χρειάζεται να ανατρέξουμε στο μακρινό παρελθόν για να δούμε ποιος είναι το φαβορί του ζευγαριού. Ουδείς δεν μπορεί παρά να παραδεχθεί πως ο Τσόλο Σιμεόνε έχει αποκτήσει την ταμπέλα του... «χαμένου», όταν συναντά απέναντί του τη «Βασίλισσα». Ποιος όμως θα μπορούσε να διαγράψει από τώρα την ομάδα του;

Στην τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο αποψινών μονομάχων στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (8 Απριλίου), η Ατλέτικο έδειξε πως μπορεί να είναι ανταγωνιστική κόντρα στη Ρεάλ. Όντας προσηλωμένη στην τακτική της, και έχοντας μεγάλο μέρος της τυχής μαζί της, κατάφερε με τον Αντουάν Γκριεζμάν να σκοράρει πέντε λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης και να φύγει με τον βαθμό από την έδρα της Ρεάλ.

Το αποτέλεσμα εν κατακλείδι της σημερινής αναμέτρησης μπορεί να μην είναι εύκολο να το προβλέψουμε, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο αμφότερες οι ομάδες θα προσεγγίσουν την αναμέτρηση είναι γνωστός.

Μ.Ι.