Βαθμολογία

Έγραψε ιστορία η Α.Ε. Κιλελέρ!

*Κατέκτησε για πρώτη φορά το Κύπελλο της ΕΠΣΛ (4-1 παρ., κ.δ. 1-1) απέναντι στον μαχητικό Σμόλικα Φαλάνης που παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστικός και το πάλεψε μέχρι τέλους

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό, η Α.Ε. Κιλελέρ κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο της ΕΠΣΛ!

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η αναμέτρηση Α.Ε. Κιλελέρ – Σμόλικας Φαλάνης ολοκληρώθηκε στην διαδικασία της παράτασης με σκορ 4-1 (κ.δ. 1-1). Το ματς έγινε παρουσία πλήθος κόσμου, αφού στο γήπεδο Φιλιππούπολης βρέθηκαν περίπου 2.500 φίλαθλοι του ποδοσφαίρου και παρακολούθησαν ένα ματς με πάθος και από τις δύο ομάδες, αρκετή ένταση και πέντε γκολ!

Το ματς κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα όσον αφορά το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες, με την Α.Ε. Κιλελέρ που αγωνίζεται και μία κατηγορία παραπάνω, να έχει την ουσία στην παράταση και να κατακτά ένα σπουδαίο τρόπαιο, κλείνοντας έτσι ιδανικά τη χρονιά μετά και την παραμονή της ομάδας στην Γ’ Εθνική.

Από την άλλη ο Σμόλικας Φαλάνης που έκανε μία τρομερή χρονιά στην Α’ DE TOX τερματίζοντας στην 3η θέση, κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο, είχε πάθος, τα έδωσε όλα και δίκαια αξίζει το χειροκρότημα. Άκρως ανταγωνιστική η ομάδα του Σμόλικα έφτασε πολύ κοντά, όμως στον επιπρόσθετο χρόνο δέχθηκε τρία τέρματα και κάπου εκεί έσβησαν οι ελπίδες.

Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα δυνατό παιχνίδι από δύο ομάδες που προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Κόκκινη κάρτα δέχθηκε ο διοικητικός της Α.Ε. Κιλελέρ Μανώλης Κωστόπουλος και από τον Σμόλικα ο παλιός τερματοφύλακας της ομάδας Γιάννης Γραβάνης.

Στο 3’ ο Κατσαμάγκας είχε την πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με την κεφαλιά του που πέρασε άουτ. Στο 21’ το κόρνερ εκτέλεσε ο Παπαγεωργίου και ο Δοδοντσάκης από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κακαβίτσης για τον Σμόλικα με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή και λίγο πλάγια δεξία έκανε το 0-1 μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια.

Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους στο 43’ έγινε ένα μαρκάρισμα ανάμεσα στον Κακαβίτση και τον Μπαρούτα και δημιουργήθηκε σύγχυση ανάμεσα στον ρέφερι του αγώνα και τον πρώτο βοηθό, για το αν η διεκδίκηση έγινε εντός ή εκτός περιοχής. Την τελική απόφαση πήραν μαζί και δόθηκε τελικά πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Χασομέρης για το 1-1 και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Να τονίσουμε πως η εκτέλεση έγινε περίπου έξι λεπτά αργότερα αφού υπήρχε ένταση μεταξύ των δύο ομάδων.

Στην επανάληψη ο Σμόλικας μπήκε δυνατά και πάλεψε για το γκολ. Στο 47’ ο Τάφα έκανε ένα ωραίο σουτ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 52’ ο Γκανάβας έκανε νέο σουτ για τον Σμόλικα που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Κιλελέρ. Στο 71’ η κεφαλιά του Κατσαμάγκα πέρασε λίγο άουτ και αυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία στην κανονική διάρκεια του ματς.

Στο 91’ τη σέντρα έβγαλε ο Κατσαμάγκας, διεκδίκησε τη μπάλα ο Τζιάνης και ο Κούκος με προβολής έκανε το 2-1 μέσα σε έξαλα πανηγύρια για το Κιλελέρ.

Στη συνέχεια το Κιλελέρ έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη στο 104’ όταν ο Κατσαμάγκας έκανε τη πάσα και ο Τζιάνης με ωραίο σουτ σκόραρε για το 3-1. Το «κερασάκι» στη τούρτα έβαλε ο Αντωνίου στο 113’ με προβολή, με τη φάση να ξεκινάει από κόρνερ του Κούκου και κεφαλιά του Κατσαμάγκα πριν η μπάλα φτάσει στον σκόρερ.

Α.Ε. Κιλελέρ (Κώστας Κατσάρας): Μισυρλής, Φουρκιώτης, Μπαρούτας, Δοδοντσάκης, Αντωνίου, Αλτάνης, Χατζησαββίδης (65’ Ελέζι), Παπαγεωργίου (50’ Τζιάνης), Κατσαμάγκας, Χασομέρης (110’ Σούμπαση), Βαγενάς (73’ Κούκος).

Σμόλικας Φαλάνης (Νίκος Χρόνης): Παπαγιάννης, Πόνηρος (46’ Γκανάβας), Αλατάς, Πολύζος (108’ Χώτος), Μπαργιώτας, Γούτος, Φούντογλου (95’ Ζαμπέτας), Νερπιέτρι (68’ Γκατζούλης), Γκιόνα (46’ Παρασκευούδης), Χριστακέας (46’ λ.τρ. Τάφα), Κακαβίτσης.

Διαιτητική τριπλέτα: Μπουρουζίκας, Μίχος, Κοτούμπας. 4ος: Ακρίβος.