Βαθμολογία

«Πανέτοιμος ο Τύρναβος την πρώτη αγωνιστική»

 

Ένας από τους στυλοβάτες της νέας προσπάθειας που γίνεται στον Τύρναβο είναι ο έμπειρος μέσος Περικλής Μπουσινάκης. Ένας παίκτης που έχει περάσει από πολλές και ταυτόχρονα σημαντικές ομάδες, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ανήκει στην ομάδα από τα μέσα της περασμένης χρονιάς και σίγουρα η παραμονή του είναι κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό ενόψει του νέου πρωταθλήματος.

Η ποιότητα του δεδομένη, όπως και η αξία του. Μίλησε στο athleticlarissa, για το νέο πρωτάθλημα που ξεκινά, τις διαφορές που υπάρχουν στην ομάδα, αλλά και για το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια του ιστορικού συλλόγου. Ζήτησε από τον κόσμο να συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους και υποσχέθηκε πως θα δίνουν όλοι οι παίκτες και την ψυχή τους για να μπορέσει η ομάδα να κάνει μια πολύ καλή χρονιά. Αναλυτικά η συνέντευξη:

 

 

Ξεκινά σε λίγες μέρες μια νέα χρονιά για την ομάδα του Τυρνάβου. Βέβαια είσαι από πέρυσι στον σύλλογο, τι διαφορές υπάρχουν;

 

«Καταρχάς στην ομάδα υπάρχουν 18 με 20 νέοι ποδοσφαιριστές. Πολλοί είναι μικρής ηλικίας, έχει αλλάξει ο προπονητής, υπάρχουν πολλές φιλοδοξίες, απλά θέλει χρόνο, για να βρει ο Τύρναβος τα πατήματά του μέσα στο γήπεδο».

 

Ήρθες στην ομάδα του Τυρνάβου πέρυσι τον Ιανουάριο, όταν και είχε υψηλές βλέψεις, τι πιστεύεις πως έφταιξε τελικά και δεν έκανε το κάτι παραπάνω;

 

«Δεν μπορώ να πω πως έφταιξε κάτι συγκεκριμένο. Πιστεύω πως όλοι οι παίκτες που ήμασταν πέρυσι δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας, αλλά υπήρχαν και εξωαγωνιστικοί παράγοντες ίσως πως δεν καταφέραμε το κάτι παραπάνω».

 

 

Νέα εντελώς δεδομένα τη νέα σεζόν, η ομάδα ξεκινά με νέο προπονητή, αρκετούς νέους παίκτες. Έχουν γίνει φιλικά και σίγουρα έχουν μπει οι βάσεις. Με την εμπειρία σου πως βλέπεις την ομάδα;

 

«Σίγουρα έχουμε κάνει πολλά μέχρι στιγμής, δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα, έχουμε δώσει και αρκετά φιλικά και στα περισσότερα τα έχουμε πάει πολύ καλά. Απλά επειδή η ομάδα φέτος βασίζεται σε νέους ποδοσφαιριστές, θέλει χρόνο δουλειάς μέσα στο γήπεδο. Ως έμπειρος και εγώ, έχω περάσει από αυτό το στάδιο το να είσαι μικρός και να πρέπει να «δέσεις» με τους μεγάλους της ομάδας, ώστε να έχεις την κατάλληλη χημεία όταν θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα».

 

Σε σχέση με το περασμένο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, τι διαφορές πιστεύεις θα υπάρχουν, με τις αλλαγές που έχουν προκύψει γενικότερα στην Ελλάδα;

 

«Απλά πιστεύω και βάση των οικονομικών δεδομένων, οι ομάδες και η ποιότητα έχει μειωθεί, οπότε δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το περσινό με το φετινό πρωτάθλημα. Εμείς σαν Τύρναβος, δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Θέλουμε να δουλέψουμε και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα».

 

 

Πιστεύεις πως είναι ρίσκο μεγάλο, αυτό που έκανε η διοίκηση να αλλάξει, ένα μεγάλο ποσοστό του ρόστερ της ομάδας;

 

«Είναι δύσκολο όταν μια ομάδα αλλάζει τα 2/3 του ρόστερ να «δέσει» αμέσως. Αυτό που επιχείρησε ο Τύρναβος, θα έπρεπε να το έχουν κάνει αρκετές ομάδες εδώ και χρόνια, με βάση τα οικονομικά δεδομένα, αλλά κανείς δεν προσπαθούσε. Ελπίζω αυτή την προσπάθεια που έχει επιχειρήσει ο Τύρναβος να βγάλει σε κάτι καλό και όλα αυτά τα νέα παιδιά να προχωρήσουν γιατί είναι καλοί παίκτες και να παίξουν σε υψηλό επίπεδο».

 

Η ομάδα θεωρείς ότι θα είναι πανέτοιμη ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων δεδομένου πως θα ξεκινήσει να αγωνίζεται περίπου στα μέσα Οκτώβρη.

 

«Το ότι το πρωτάθλημα θα αργήσει, μας βοηθά ως ομάδα γιατί θέλουμε ακόμα χρόνο να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο και για μας είναι όφελος. Πάντως πιστεύω πως η ομάδα με την έναρξη της νέας χρονιάς θα είναι 100% έτοιμη».

 

Στην ομάδα έχει έρθει ένας νέος προπονητής, σας έχει αλλάξει αρκετά πράγματα, όσον αφορά τον τρόπο σκέψης και γενικότερα την δομή;

 

«Έχουν αλλάξει πολλά, είναι ένας νέος προπονητής, φιλόδοξος και από αυτά που έχω δει ως τώρα, είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, αρκετό πρέσινγκ και πιστεύω πως όλη αυτή η δουλειά που έχει γίνει θα βγει».

 

Όσον αφορά εσένα, έχουμε δει πως έχεις ξεκινήσει πολύ διαφορετικός προς το καλύτερο πάντα, τι έχει αλλάξει;

 

«Δεν μπορώ να πω πως έχει αλλάξει κάτι συγκεκριμένο, είναι και θέμα χημείας των παικτών μέσα σε μία ομάδα. Για μένα τα φιλικά δεν λένε τίποτα, το θέμα είναι κάποιος παίκτης να κάνει τη διαφορά στα περισσότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος, οπότε εκεί μπορείς να πεις πως έχεις κάνει κάτι και έχεις βοηθήσει την ομάδα σου».

 

 

Πως βίωσες όλο αυτό που έγινε πάλι φέτος το καλοκαίρι, με τις ομάδες να μην γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα παίξουν και πότε θα ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις;

 

«Στην Ελλάδα κάθε χρόνο βιώνουμε πρωτόγνωρα γεγονότα, υπάρχουν αποφάσεις που μέσα σε μια νύχτα αλλάζουνε, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα συγκεκριμένο, όπως και για το πρωτάθλημα μας έχουν πει πως θα ξεκινήσει μέσα Οκτώβρη αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Είμαστε αναγκαστικά όλοι σε αναμονή».

 

Στον Τύρναβο βλέπουμε εδώ και πολλά χρόνια, πως υπάρχει μεγάλη στήριξη από τον κόσμο. Το νιώθεις αυτό;

 

«Σίγουρα ο κόσμος μας βοηθάει και μας στηρίζει, όπως και η διοίκηση που θέλω να πω τα καλύτερα που στηρίζει όλα αυτά τα νέα παιδιά, είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Μακάρι ο κόσμος να είναι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς στο πλευρό μας, είτε στα καλά αποτελέσματα, είτε σε κάποια άσχημα που μπορεί να έρθουν».

 

Κλείνοντας μπορείς να υποσχεθείς κάτι στον κόσμο, γιατί σίγουρα από παίκτες σαν εσένα περιμένει το κάτι παραπάνω…

 

«Θέλω να υποσχεθώ πως θα δίνουμε όλοι τα πάντα σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε προπόνηση, ακόμα και την ψυχή μας. Και όσον αφορά τους προσωπικούς στόχους, έρχονται μέσα από την ομαδική προσπάθεια όλων των παικτών μέσα στην ομάδα, γιατί αν δεν υπάρχει το σύνολο δεν γίνεται τίποτα».

 

Συνέντευξη στον Χρήστο Γκατζούλη