Βαθμολογία

Τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα

 

Το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, έχει φτάσει αισίως στην 8η αγωνιστική για φέτος, ωστόσο μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, αν αναλογιστεί κανείς την απόδοση όλων των ομάδων μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Αυτό, επιβεβαιώνεται και από την βαθμολογία μέχρι στιγμής, αφού τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, καθώς ο πρωτοπόρος Μαχητής Τερψιθέας, ναι μεν μπορεί να έχει πάρει τα δύο ντέρμπι μέχρι στιγμής, με Δήμητρα Γιάννουλης και ΑΕΔ Νίκαιας αντίστοιχα, όμως ποτέ κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει για μια ενδεχόμενη γκέλα σε κάποιο μελλοντικό παιχνίδι, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείονται και οι εκπλήξεις. Φυσικά, ενδιαφέρον θα έχουν και οι επαναληπτικοί αγώνες για τον δεύτερο γύρο, με τους υπόλοιπος διεκδικητές της πρώτης θέσης, όμως μέχρι τότε υπάρχει καιρός. Αυτήν την στιγμή η ομάδα της Τερψιθέας είναι πρώτη με 19 βαθμούς, χωρίς να έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή της μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, ενώ δεύτερη ακολουθεί η πάντα υπολογίσιμη ως φαβορί για την άνοδο Δήμητρα Γιάννουλης με έναν βαθμό λιγότερο.

Μια Δήμητρα Γιάννουλης, που μπορεί μέχρι τώρα να έχει δείξει κάποια καλά στοιχεία, ωστόσο θα έλεγε κανείς πως θα περίμενε περισσότερα από αυτήν, αν καλοσκεφτεί τις μεταγραφές που έκανε η ομάδα το καλοκαίρι. Απ’ ότι φαίνεται η τόσο γρήγορη αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας στην ομάδα της Γιάννουλης έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον τρόπο που οι ποδοσφαιριστές αποδίδουν μέσα στο γήπεδο.

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, συναντάμε τον Αχιλλέα Φαρσάλων. Μια ομάδα δυνατή, με έμπειρους ποδοσφαιριστές που μπορεί να κάνει την διαφορά στην κατηγορία. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως για το απέκλεισε τον Αμπελωνιακό με σκορ 4 – 0 στο Κύπελλο ΕΠΣΛ, ωστόσο δεν είχε ανάλογη τύχη στην συνέχεια αυτού του θεσμού. Αυτήν την στιγμή, η ομάδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου έχει συγκεντρώσει 15 βαθμούς, κι απ’ ότι όλα δείχνουν θα είναι μια ομάδα που θα έχει ρυθμιστικό ρόλο στην υπόθεση της ανόδου στην Δ’ Εθνική.

Επίσης, αυτό που άμεσα αντιλαμβάνεται κανείς με απορία, είναι οι χαμηλές θέσεις στις οποίες έχουν βρεθεί μέχρι τώρα ομάδες που πέρυσι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία, όπως ο Αετός Μακρυχωρίου. Η ομάδα του Γιώργου Λιάπη δεν έχει κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για φέτος, με την πρώτη νίκη να έρχεται μόλις στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, απέναντι στο αδύναμο Βλαχογιάννι, ενώ ακόμα μια ομάδα που ξεκίνησε άσχημα είναι η Δόξα Αργυροπουλίου, που προβληματίζει με την μέχρι τώρα απόδοσή της, γεγονός που ήταν η αιτία για την λύση της συνεργασίας της ομάδας, με τον πρώην προπονητή της Χρήστο Μπάρδα από πολύ νωρίς στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ΑΕΔ Νίκαιας, παρά την ήττα της στο ντέρμπι κορυφής της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Μαχητή Τερψιθέας, με σκορ 0 – 2, συνεχίζει να αποτελεί ένα δυνατό σύνολο, υπό την καθοδήγηση δύο έμπειρων και ικανότατων προπονητών, των κυρίων Καμάκα και Καπελιάνη, που θα προσπαθήσουν να ρεφάρουν το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα μέσα στις επόμενες αγωνιστικές.

Αναφορικά με τον υποβιβασμό, τα πράματα φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρα σε σχέση με τις πρώτες θέσεις, αφού από τώρα είναι εμφανές το ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Η Δόξα Βλαχογιαννίου είναι τελευταία αυτήν την στιγμή στο πρωτάθλημα, με μόλις δύο βαθμούς στην συγκομιδή της, ενώ και ο Λαρισαϊκός φαίνεται πως θα έχει περιπετειώδη χρονιά, καθώς πέρα από την νίκη της πρεμιέρας με 1 – 0 επί του Βλαχογιαννίου, η ομάδα του Φώτη Πλίτση έχει γνωρίσει μόνο ήττες και δύσκολα θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως και πέρυσι σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, όταν και κέρδισε το παιχνίδι στον Πλατύκαμπο κόντρα στην ΠΑΕΔ.    

Αυτό που μέχρι στιγμής όμως έχει προκαλέσει την μεγαλύτερη εντύπωση, είναι το γεγονός πως καμιά ομάδα μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο, τόσο από πλευράς θεάματος, όσο και από πλευράς ουσίας, με εξαίρεση ίσως τις πρώτες αγωνιστικές όπου τα γκολ έμπαιναν με το τσουβάλι. Αυτό ίσως οφείλεται στην κακή κατάσταση σε αρκετούς αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων που φιλοξενούν αγώνες για τα πρωταθλήματα ΕΠΣΛ, γεγονός που έχει αναγκάσει πολλές φορές μέχρι τώρα ανθρώπους των σωματείων να εκφράσουν τα παράπονά τους σχετικά με την συντήρηση αλλά και το αριθμό των ομάδων που κάνουν προπόνηση στα γήπεδα που βρίσκονται κυρίως μέσα στα όρια της πόλης της Λάρισας. Επιπλέον, είναι αρκετά προφανής η ανάγκη δημιουργίας νέων γηπέδων, καθώς οι ομάδες που αγωνίζονται σε αυτά είναι υπεράριθμες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φθορές στους αγωνιστικούς χώρους, που οι αρμόδιοι της συντήρησης δεν προλαβαίνουν να επιδιορθώσουν.

 

Το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα για φέτος


Από το καλοκαίρι ακόμα και από την περίοδο της προετοιμασία των ομάδων, όλοι έλεγαν πως το πρωτάθλημα της Α1’ ΕΠΣΛ, θα είναι αν όχι το πιο ανταγωνιστικό για φέτος στον Νομό Λάρισας, τουλάχιστον ένα από τα πιο ανταγωνιστικά. Κανείς δεν έκανε λάθος, καθώς στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα του Νομού, έχουν γίνει μέχρι τώρα πράγματα και θαύματα. Αρχικά, το γεγονός και μόνο πως ο Κεραυνός Παραποτάμου αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση, είναι έκπληξη, καθώς όλοι θα περίμεναν να είναι το Αβέρωφ ή ο Ηρακλής Λάρισας, αφού οι δύο αυτές ομάδες ήταν αυτές που συζητήθηκαν για την άνοδο κατά την περίοδο του καλοκαιριού, λόγω των μεταγραφών αλλά και του γενικότερου σχεδιασμού που είχαν πραγματοποιήσει. Ωστόσο απ’ ότι φαίνεται οι μεταγραφές και τα χρήματα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία κι έτσι η παρέα από τον Παραπόταμο φιγουράρει μόνη της στην πρώτη θέση με 15 βαθμούς, αφήνοντας τα φαβορί στην δεύτερη θέση με έναν βαθμό λιγότερο.

Επίσης, Δάφνη Γλαύκης έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα, ωστόσο το στραβοπάτημά της κόντρα στον Ηρακλή Λάρισας την προηγούμενη αγωνιστική την έριξε στην πέμπτη θέση της βαθμολογία, ωστόσο το παιχνίδι που ακολουθεί κόντρα στον Κεραυνό είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ομάδα του Κώστα Ταξιάρχη, για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Το μόνο σίγουρο σε αυτό το συναρπαστικό πρωτάθλημα μέχρι τώρα, φαίνεται πως θα είναι η υπόθεση του υποβιβασμού, καθώς το πεδίο φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει. Βουκεφάλας, Ατρόμητοι/Θύελλα,Ροδιακός και ΠΑΕΔ Πλατυκάμπου φαίνεται πως θα είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για να γλιτώσουν την κατηγορία, με την ομάδα του Βουκεφάλα να έχει το προβάδισμα σε αυτήν την ιδιότυπη μάχη, καθώς έχει 4 βαθμούς, ενώ ακολουθούν Ατρόμητοι/Θύελλα και Ροδιακός με 1 και τελευταίος και καταϊδρωμένος ο Πλατύκαμπος που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει κάποιον βαθμό.

Το μόνο που μένει σε όλους εμάς που παρακολουθούμε τις ερασιτεχνικές κατηγορίες, είναι να ευχηθούμε καλή συνέχεια σε όλες τις ομάδες του Νομού Λάρισας και μακάρι τα φετινά πρωταθλήματα ΕΠΣΛ, να είναι καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά.


Γιώργος Μητσιούλης