Βαθμολογία

Η αξία του βαθμού και ο προβληματισμός

 

Με τον βαθμό στις αποσκευές της επιστρέφει η ΑΕΛ από την Πάτρα. Ένα αποτέλεσμα που μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Βέβαια υπάρχουν κάποια σημεία στο συγκεκριμένο παιχνίδι που θα πρέπει να σταθούμε. Η ομάδα της ΑΕΛ παρουσίασε δύο πρόσωπα. Ένα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στο πρώτο ημίχρονο, ή για να ακριβολογούμε μέχρι το 54’ και ένα προβληματικό από εκείνο το σημείο μέχρι και το τέλος.

 

Γράφει ο Χρήστος Γκατζούλης

 

Η ουσία είναι βέβαια πως το συγκρότημα του Μιχάλη Ζιώγα συνεχίζει να αποσπά θετικά αποτελέσματα να μένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να έχει ως κέρδος τη συμμετοχή κάποιων νεαρών παικτών για το μέλλον. Αυτό το οποίο μένει από την «μάχη» της Πάτρας, είναι πως η ΑΕΛ αποκτά μέρα με τη μέρα χαρακτήρα και καταφέρνει να αποσπά θετικότατα αποτελέσματα μακριά από τη Λάρισα (ανεξαρτήτου εμφανίσεων) από έδρες όπως του Αγρινίου και της Πάτρας.
Αναφορικά με την εικόνα της «Βασίλισσας» στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, ήταν εκκωφαντική στο πρώτο μέρος και θα μπορούσε να είχε σημειώσει τουλάχιστον δύο γκολ αν ήταν αποτελεσματικός ο Τσιμπάμπα. Στην επανάληψη η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με τον συνήθη… ύποπτο Τζοέλ, αλλά μάλλον επηρεάστηκε από τον τραυματισμό του Χασομέρη και κάπου εκεί οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και έφεραν το ματς στα ίσα. Ο προβληματισμός έρχεται κυρίως για την εικόνα της ΑΕΛ στα τελευταία 15 λεπτά, εκεί που δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα, έκανε αβίαστα λάθη και έδειξε τις αδυναμίες της.
Όλα αυτά είναι όμως τεχνικά ζητήματα που θα πρέπει να συζητηθούν με καθαρό μυαλό μεταξύ τεχνικού τιμ και ποδοσφαιριστών από… αύριο. Κρατάμε την μεστή εμφάνιση της ΑΕΛ του πρώτου μέρους που είχε πάθος και αφήνουμε στην άκρη το δεύτερο μέρος, θεωρώντας πως ήταν μόνο μια κακή παρένθεση.
Όλοι τώρα θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στο ματς με τον Θρασύβουλο στη Λάρισα, όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο για να κρατηθεί «απόρθητο το κάστρο» της έδρας.