Βαθμολογία

Στο τέλος θα κριθούν όλα

 

Όλα άλλαξαν απ ότι φαίνεται στην μεγάλη κατηγορία του Νομού Λάρισας, μετά και την ισοπαλία που απέσπασε ο Απόλλων Λάρισας, από τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Μαχητή Τερψιθέας, αποτέλεσμα που φυσικά εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Δήμητρα Γιάννουλης, η οποία δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει το Βλαχογιάννι με σκορ 2 – 0 και να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς, δηλαδή έναν περισσότερο από την ομάδα της Τερψιθέας. Μάλλον, στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ έχουμε αρκετό δρόμο ακόμη, μέχρι να κριθούν οι πρώτες θέσεις. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως στην αγωνιστική που ακολουθεί, ο Μαχητής έχει εύκολο έργο, τουλάχιστον θεωρητικά, αφού αγωνίζεται απέναντι στον Όλυμπο Λάρισας, κάτι που δεν ισχύει για την ομάδα της Γιάννουλης, η οποία καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νίκαιας, σε μια αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Διλόφου Λάρισας.

Επιπλέον, η ομάδα της Δήμητρας υπολογίζει αρκετά στο γεγονός πως ο Μπαρούτας τον τελευταίο καιρό είναι αρκετά φορμαρισμένος, γεγονός που επαληθεύεται και από την απόδοση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή στην νίκη απέναντι στην Δόξα Βλαχογιαννίου, καθώς όχι μόνο σκόραρε, αλλά κέρδισε και το πέναλτι που διαμόρφωσε το τελικό 2 – 0. Μπορεί ο Μαχητής να πήρε το ντέρμπι απέναντι στους τωρινούς πρωτοπόρους της κατηγορίας, ωστόσο απ’ ότι φαίνεται οι δύο ομάδες θα κονταροχτυπηθούν στην συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού σε κάθε αγώνα θα έχουν στόχο την νίκη, αν φυσικά θέλουν να πρωταγωνιστήσουν.

Η αγωνιστική που μας πέρασε πάντως επεφύλασσε και εκπλήξεις και μια απ αυτές ήταν η ισοπαλία που κατάφερε να αποσπάσει ο Λαρισαϊκός από τον Αχιλλέα Φαρσάλων. Το γεγονός μάλιστα πως η ομάδα των Φαρσάλων ισοφάρισε στο 89’ με χτύπημα πέναλτι, καταδεικνύει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Λαρισαϊκού, που υπερέβαλαν εαυτό, ωστόσο φάνηκαν άτυχοι στο τέλος, με αποτέλεσμα να αρκεστούν στο τελικό 1 – 1 και τον έναν βαθμό, με τους ποδοσφαιριστές των Φαρσάλων να έχουν χάσει και πέναλτι στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Από την άλλη, στο παιχνίδι της Νεάπολης, ανάμεσα σε Όλυμπο Λάρισας και Αετό Μακρυχωρίου, τα πράγματα δεν ήταν τόσο ενδιαφέροντα, με το Μακρυχώρι να ψάχνει ακόμα να βρει τα πατήματά του στην κατηγορία. Το παιχνίδι ήταν άνευρο και χωρίς πολλές φάσεις, όμως πρέπει να τονίσουμε πως οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 ποδοσφαιριστές από το 15ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν αποβλήθηκε ο Σουπεκιώτης και ο Όλυμπος άνοιξε το σκορ με πέναλτι.

Μια ακόμα έκπληξη της προηγούμενη αγωνιστικής, ήταν η νίκη της Δόξας Αργυροπουλίου, απέναντι στην Νίκαια, καθώς το Αργυροπούλι από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του δεν έχει ενθουσιάσει, ενώ έχει πάρα πολλά άσχημα αποτελέσματα. Ίσως η ψυχολογία να επέδρασε αρνητικά για του ποδοσφαιριστές της Νίκαιας, αφού μην ξεχνάμε πως προέρχονταν από ήττα στο ντέρμπι κόντρα στον Μαχητή Τερψιθέας. Ωστόσο, ότι και να έχουν στο μυαλό τους θα πρέπει να το ξεχάσουν γρήγορα, αφού ακολουθεί το παιχνίδι απέναντι στον Δήμητρα Γιάννουλης, όπου η νίκη για τους ποδοσφαιριστές των Καμάκα – Καπελιάνη αποτελεί μονόδρομο, αν έχουν σκοπό να πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία.

Στα αναμενόμενα αποτελέσματα αυτής της αγωνιστικής συμπεριλαμβάνονται φυσικά η νίκη που πέτυχε ο Φαλανιακός απέναντι στο αδύναμο Καλοχώρι, αλλά και η εντυπωσιακή πεντάρα της Μελιβοίας μέσα στην Χάλκη επί του τοπικού Ηρακλή. Επιπλέον η Δήμητρα Αγιάς κατάφερε να επικρατήσει του Σμόλικα Φαλάνης, με αποτέλεσμα να τον αφήσει στους 8 βαθμούς, πιάνοντας τους 11 και ανεβαίνοντας στην 9η θέση της βαθμολογίας.

 

Ανακατατάξεις και στην Α1’ ΕΠΣΛ

 

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα ο Κεραυνός Παραποτάμου να φιγουράριζε πρώτος στην βαθμολογία της Α1’ ΕΠΣΛ, όμως τα πράματα άλλαξαν, επαληθεύοντας όλους όσους πιστεύουν πως το φετινό πρωτάθλημα της Α1’ θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό και θα κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι και το τέλος της σεζόν. Ο Παραπόταμος λοιπόν, δεν τα κατάφερε μέσα στην Γλαύκη, όπου βγήκε ισόπαλος με 1 – 1 απέναντι στην τοπική Δάφνη, ενώ το Αβέρωφ είχε εύκολο έργο απέναντι στον τελευταίο Ροδιακό, τον οποίο συνέτριψε με σκορ 4 – 0 και έτσι βρίσκεται να οδηγεί την κούρσα της κατηγορίας.

Αξιοσημείωτη είναι και η τεσσάρα του Βουκεφάλα επί του Κουλουρίου, γεγονός που οφείλεται ίσως στο ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας βρήκαν ευκαιρία να ξεσπάσουν μετά από μια σειρά άσχημα αποτελέσματα που είχε η ομάδα, ενώ με το ίδιο σκορ, δηλαδή 4 – 0 η Αναγέννηση Φαρσάλων επικράτησε της Κρανιάς, δείχνοντας πως η έδρα της παίζει μεγάλο ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα. Επιπλέον, αυτήν την αγωνιστική που πέρασε ο Πλατύκαμπος θα την θυμάται για αρκετό καιρό, αφού ήρθε η πολυπόθητη πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, που έδωσε στους ποδοσφαιριστές αλλά και τους ανθρώπους της ομάδας κάποιες ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία.

Τέλος, να πούμε πως μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων, που κέρδισε την ομάδα του Ηρακλή Λάρισας με σκορ 3 – 2 και πλέον ισοβαθμούν με 14 βαθμούς, αφήνοντας της ομάδα της Λάρισας αρκετά πίσω από τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία. Σίγουρα ο Ηρακλής θα πρέπει να κάνει κάτι περισσότερο αν δεν θέλει να πάει η φετινή χρονιά χαμένη, ενώ τα δύσκολα συνεχίζονται καθώς την επόμενη αγωνιστική η ομάδα θα ταξιδέψει στην Νίκη, όπου θα αντιμετωπίσει την δυνατή και πάντα αξιόμαχη Νέα Νίκη Νίκης, που προέρχεται από μεγάλη επικράτηση κόντρα στον Τοξότη Λάρισας.

 

Γιώργος Μητσιούλης