Βαθμολογία

Εκδήλωση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας με την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Δυνατότητα πρόσβασης στην αγορά εργασίας ατόμων με αναπηρία & άλλων ευπαθών ομάδων» στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των πολιτών για τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις, για την ένταξη ή επανένταξη των ατόμων με αναπηρία και άλλων ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας, μέσω προγραμμάτων της Δ.ΥΠ.Α. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων η κα Αγλαΐα Τζιότζιου, η οποία μίλησε για τις κατηγορίες αναπηρικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και τις δυνατότητες ένταξης ή επανένταξης των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας, μέσω προγραμμάτων της Δ.ΥΠ.Α.

Επίσης, η Εργασιακή Σύμβουλος της Δ.ΥΠ.Α, η κα Μαρία Γρηγοριάδου, ενημέρωσε το κοινό για τα προγράμματα που υλοποιούνται και τις προϋποθέσεις χορήγησής τους. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο διευθυντής Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων Θεόδωρος Κυρόπουλος ενώ χαιρέτησαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας Παναγιώτης Δαλαμπύρας, η περιφερειακή διευθύντρια ΔΥΠΑ Θεσσαλίας Όλγα Τσιούρβα, η προϊσταμένη Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΠΕΚΑ Θεσσαλίας Διονυσία Κυριτσάκα, ο πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας Στέφανος Πάικος και ο πρόεδρος Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών Θανάσης Πατσιούρας.

Ακολούθησε συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ομιλητές απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού, με αποτέλεσμα να γίνει ξεκάθαρο ότι είναι δυνατή η πρόσβαση στην αγορά εργασίας ατόμων με αναπηρία & άλλων ευπαθών ομάδων.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για πληροφορίες Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων Οικονόμου Εξ οικονόμων 8Α και Ρούσβελτ τηλ. 2410680242, email: kkoinotitas@larissa.gov.gr, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων-Παράρτημα Ρομά Δημοσθένους 45, τηλ. 2416006922, email: kkoinotitasroma@larissa.gov.gr