Βαθμολογία

«Από του χρόνου πάλι»

 

Αν και ήταν προγραμματισμένο αυτό το Σαββατοκύριακο να υπάρξει αγωνιστική δράση, με δύο αγώνες για το Κύπελλο ΕΠΣΛ το Σάββατο(Δήμητρα Γιάννουλης – Αετός Μακρυχωρίου και Όλυμπος Λάρισας – Φιλοκτήτης Μελιβοίας) και τις τρέχουσες αγωνιστικές σε Α1’ και στον 3ο Όμιλο της Γ’ ΕΠΣΛ για την Κυριακή, ο καιρός είχε αποφασίσει διαφορετικά και το γεγονός πως τα έκανε μούσκεμα με την συνεχόμενη κακοκαιρία από το πρωί του Σαββάτου να συνεχίζεται και σήμερα, συνετέλεσε στην αναβολή όλων των παιχνιδιών που επρόκειτο να γίνουν. Ο λόγος προφανής, καθώς τα περισσότερα γήπεδα(και κυρίως αυτά που βρίσκονται εντός Λάρισας), είναι από μονά τους πολλές φορές ακατάλληλα για να παιχτεί ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον με τέτοια κακοκαιρία, βροχές αλλά και δυνατής έντασης ανέμους, το έργο των ποδοσφαιριστών θα ήταν αρκετά δύσκολο, αν όχι αδύνατο. Επομένως, ορθώς η ΕΠΣΛ, αποφάσισε από το απόγευμα του Σαββάτου να αναβληθούν όλα τα παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα και να οριστεί νέα ημερομηνία, η οποία θα γίνει γνωστή σε λίγο καιρό.

Επομένως, για τους φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Νομού μας, το ενδιαφέρον στα γήπεδα θα αναζωπυρωθεί ξανά από του χρόνου, δηλαδή το 2013, καθώς μέχρι την Πρωτοχρονιά, δηλαδή την Τρίτη δεν υπάρχει κάτι άλλο να τραβήξει την προσοχή. Αυτό βέβαια που θα πρέπει να κοιτάξουν οι αρμόδιοι φορείς για την ημέρα που θα οριστούν ξανά αγώνες, θα είναι να η κατάλληλη συντήρηση των αγωνιστικών χώρων, καθώς αρκετές φορές την φετινή χρονιά μετά από κακοκαιρία τα γήπεδα βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση. Βέβαια, για το πρόβλημα αυτό δεν ευθύνεται μόνο η κακοκαιρία, αλλά και το γεγονός πως τα γήπεδα της Λάρισας χρησιμοποιούνται είτε για αγώνες, είτε για προπόνηση από αρκετές ομάδες, με αποτέλεσμα οι φροντιστές των αγωνιστικών χώρων να μην προλαβαίνουν να μπαλώνουν τρύπες. Αυτό φυσικά αποτελεί ένα πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να πέσει στο τραπέζι από την νέα χρονιά και η ΕΠΣΛ να βρει τις κατάλληλες λύσεις, σε συνεργασία πάντα με την Δημοτική Αρχή, καθώς το να βλέπει κανείς ποδοσφαιριστές να παίζουν στην λάσπη δεν είναι και το καλύτερο θέαμα.

Στα αγωνιστικά τώρα, το ενδιαφέρον έχει στραφεί κυρίως στην μεγάλη κατηγορία του Νομού Λάρισας, που απ’ ότι φαίνεται Μαχητής και Δήμητρα Γιάννουλης θα κονταροχτυπηθούν μέχρι το τέλος, για την πρώτη θέση με τις υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται κοντά στην κορυφή να έχουν απομακρυνθεί κατά πολύ από τους δύο πρωτοπόρους. Επιπλέον, ενδιαφέρουσα κρίνεται και η προσωπική αναμέτρηση δύο ποδοσφαιριστών που ανήκουν στις δύο πρώτες ομάδες και συγκεκριμένα του Γιώργου Μάτου και του Θοδωρή Μπαρούτα, που και οι δύο φιγουράρουν στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα των σκόρερ της κατηγορίας, αποδεικνύοντας έτσι πως η φετινή μάχη για την πρωτιά στην κατηγορία θα είναι αν μη τι άλλο αμφίρροπη σε πολλά μέτωπα.

Στην Α1’ ερασιτεχνική κατηγορία, απ’ ότι φαίνεται μέχρι τώρα η υπόθεση της κορυφής έχει κριθεί και το ενδιαφέρον στρέφεται στις πιο χαμηλές θέσεις, όπου γίνεται χαμός κυριολεκτικά. Η ομάδα του Αβέρωφ, έχοντας δείξει συνέπεια μέχρι τώρα σε όλα τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί φιγουράρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο την περιμένει μπροστά της ένας μαραθώνιος 17 αγωνιστικών, στις οποίες θα πρέπει να δείξει εξ’ ίσου καλό πρόσωπο εάν θέλει να διατηρηθεί εκεί που βρίσκεται τώρα. Δεύτερο είναι το Ομορφοχώρι, που ναι μεν έχει δείξει αρκετά καλά στοιχεία την φετινή χρονιά, ωστόσο το ζητούμενο είναι πρώτα να απομακρυνθεί κι άλλο από τους διώκτες του και κατόπιν να κυνηγήσει την «ΠΑΟΛΑ» για την κορυφή. Η έκπληξη της φετινής χρονιάς, είναι αναμφισβήτητα ο Τοξότης Λάρισας, που ανέβηκε πέρυσι στην κατηγορία και μέχρι τώρα έχει καταφέρει να βρίσκεται στην τρίτη θέση, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, αλλά πετυχαίνοντας και νίκες με μεγάλα σκορ. Σίγουρα, η συγκεκριμένη κατηγορία έχει αρκετό δρόμο μπροστά της και αναμένεται να προσφέρει αρκετές συγκινήσεις μέχρι το τέλος.

Όσον αφορά τώρα την Β’ ΕΠΣΛ, στον 1ο Όμιλο απ’ ότι φαίνεται θα έχουμε δυνατές μονομαχίες μέχρι το τέλος και σίγουρα πολλές εναλλαγές στην κορυφή, καθώς μέχρι τώρα υπάρχει ισοβαθμία τριών ομάδων στην πρώτη θέση(Ραχούλα, Βούναινα, Ελευθεριακός), ενώ και οι υπόλοιπες που βρίσκονται κοντά στην κορυφή δεν απέχουν πολλούς βαθμούς, δίνοντας έτσι μεγάλο ενδιαφέρον στον συγκεκριμένο Όμιλο. Τέλος, έκπληξη περίμενε όσους παρακολουθούν τον 2ο Όμιλο της κατηγορίας, καθώς μέχρι η πρωτοπόρος, μέχρι πρότινος Συκέα, πιάστηκε στην κορυφή από την Νέα Πολιτεία, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για την νέα χρονιά.

Όπως και να χει το μόνο σίγουρο είναι πως το νέο έτος που έρχεται φέρνει μαζί του ακόμα περισσότερη αγωνιστική δράση στα πρωταθλήματα ΕΠΣΛ, με το ενδιαφέρον του κόσμου να κορυφώνεται κάθε αγωνιστική, καθώς απ’ όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, όλα είναι αμφίρροπα σε όλες τις κατηγορίες του Νομού Λάρισας.

Γιώργος Μητσιούλης