Βαθμολογία

«Να πανηγυρίσω με την ΑΕΛ την άνοδο»

Χωρίς δεύτερη σκέψη είναι ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΛ το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος φυσικά για τον Αργεντίνο μεσοεπιθετικό Ντανιέλ Πόνσε που μίλησε αποκλειστικά στο athleticlarissa.gr και τον Χρήστο Γκατζούλη.

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ο αγαπημένος «Ντάνι» ανοίγει την ψυχή του για πρώτη φορά από την ώρα που ήρθε στην ΑΕΛ. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας χωρίς φόβο αλλά με πάθος.

Αναφέρθηκε στο μέτριο ξεκίνημα που είχε με την ομάδα, μέχρι την στιγμή της καθιέρωσης! Έθεσε ως βασικό στόχο να πανηγυρίσει με την ΑΕΛ την άνοδο το καλοκαίρι και δεν έλειψε φυσικά να αναφερθεί στην υπέροχο κόσμο της ομάδας.

Σχολίασε τον φετινό μαραθώνιο της FOOTBALL LEAGUE και δεν έλειψε να αναφερθεί στην αλλαγή φιλοσοφίας με το νέο τεχνικό Τίμο Καβακά, ενώ τέλος υποσχέθηκε πως θα τα δώσει όλα και θα προσπαθήσει να πετύχει πολλά γκολ, ώστε να βοηθήσει την ΑΕΛ να πετύχει τον μεγάλο στόχο της ανόδου. Αναλυτικά η μεγάλη συνέντευξη του Ντανιέλ Πόνσε αποκλειστικά στο athleticlarissa.gr:

Η ΑΕΛ πέτυχε μια μεγάλη νίκη στα Μέγαρα και κατάφερε να μπει ξανά για τα καλά στους στόχους της. Πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει αυτό το τρίποντο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Η αλήθεια είναι ότι η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική και από βαθμολογικής και από ψυχολογικής πλευράς. Μπήκαμε αποφασισμένοι να πάρουμε τους 3 βαθμούς, κάναμε πολύ καλή δουλειά μέσα στο γήπεδο και όλα πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει».

Τι έχει αλλάξει και βλέπουμε έναν διαφορετικό Πόνσε τελευταία;

«Πάντα ο ίδιος Πόνσε ήμουν, αλλά τώρα νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η αρχή της σεζόν ήταν δύσκολη για μένα. Δεν είναι εύκολο να παίζεις 45 λεπτά, να βγαίνεις από το παιχνίδι, να επιστρέφεις για να παίξεις μετά από διάστημα δύο αγώνων και να γίνεσαι ξανά αλλαγή στο ημίχρονο. Κάθε ποδοσφαιριστής έχει ανάγκη την αυτοπεποίθηση κι αυτή τη στιγμή εγώ την έχω».

Η ΑΕΛ έχει μπροστά της δύο εντός έδρας παιχνίδια με Φωκικό και Δόξα Δράμας. Τι να περιμένουμε;

«Είναι δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια από κάθε άποψη. Θέλουμε να κάνουμε νίκες μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου για να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Πόσα σας βοηθά ο κόσμος στα εντός αλλά και στα εκτός έδρας ματς που είναι πάντα κοντά σας;

«Είναι πολύ σημαντική η παρουσία τους. Και είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε όλοι ενωμένοι μέχρι τέλους, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που ονειρευόμαστε».

Μένουν ακόμα τρία ματς μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Μπορεί η ΑΕΛ να κάνει το τρία στα τρία;

«Είμαστε στον σωστό δρόμο. Έχουμε μπροστά μας τον Φωκικό, πρέπει να συγκεντρωθούμε αποκλειστικά και μόνο σε αυτό το ματς και να προχωρήσουμε βήμα-βήμα».

Ο νέος τεχνικός Τίμος Καβακάς, έχει αλλάξει αρκετά όσον αφορά την τακτική της ομάδας. Πόσο σε έχει βοηθήσει η παρουσία του στην ΑΕΛ;

«Κάθε αλλαγή προπονητή φέρνει διαφορετικό αέρα στην ομάδα και ανανεώνει τις προσδοκίες. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο. Παίζουμε πιο γρήγορα και εφαρμόζοντας αυτά που μας ζητάει μέσα στο γήπεδο πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και θα προχωρήσουμε με νίκες».

Έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια από τα ελληνικά γήπεδα, πως κρίνεις το φετινό πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE και πως βλέπεις να διαμορφώνεται ο βαθμολογικός πίνακας στο φινάλε της χρονιάς;

«Νομίζω ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι δυσκολότερο από το περσινό. Υπάρχουν περισσότερες ομάδες με μεγαλύτερη δυναμική και ιστορία κι αυτό κάνει τον ανταγωνισμό σκληρότερο. Οι ομάδες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται ψηλά, νομίζω ότι θα παλέψουν για τις προνομιούχες θέσεις και στο τέλος. Όσο για την ομάδα μας, αν κάνουμε αυτό που πρέπει και συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, πιστεύω ότι στο τέλος θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Τι είναι αυτό που σου έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση ως τώρα στην ΑΕΛ;

«Η ΑΕΛ έχει όλα τα στοιχεία μιας μεγάλης ομάδας. Κόσμο, γήπεδο, ιστορία και μια πολύ όμορφη πόλη. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι αυτός ο κόσμος βρίσκεται πάντα στο πλευρό της ομάδας και την ακολουθεί όπου κι αν παίζει. Αυτό το στοιχείο δίνει στην ΑΕΛ μια επιπλέον δύναμη».

Αυτές τις μέρες είναι στην πόλη μας και ο πατέρας σου που έχει έρθει να σε δει. Νιώθεις καλύτερα μέσα στο γήπεδο που ξέρεις πως ένα δικό σου άτομο είναι κοντά σου;

«Είναι πολύ όμορφο, στ' αλήθεια. Όπως ξέρετε έρχομαι από την Αργεντινή και είναι δύσκολο να είσαι μόνος σε μια ξένη χώρα. Το καλό είναι ότι μπόρεσε να έρθει εδώ ο πατέρας μου και προφανώς μου έφερε. γούρι γιατί άρχισα να σκοράρω. Την Παρασκευή φτάνουν η μητέρα μου και ο ανιψιός μου, οπότε η χαρά μου είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Να περιμένουμε και άλλα γκολ;

«Το ελπίζω. Αλλά το πιο σημαντικό είναι  να κερδίζει η ομάδα. Το ποιος σκοράρει είναι δευτερεύον. Αλλά αν μπορώ με δικά μου γκολ να χαρίζω νίκες στην ΑΕΛ, ακόμα καλύτερα».

Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πάρα πολλές αγωνιστικές. Πιστεύεις πως το ρόστερ της ομάδας είναι αρκετό για να ανταποκριθεί σε παιχνίδια συνεχόμενα Τετάρτη - Κυριακή;

«Ναι το πιστεύω. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, αρκετές λύσεις σε κάθε θέση και όλοι μας μεγάλο κίνητρο για να πετύχουμε. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε».

Έχεις βάλει κάποιο προσωπικό στόχο με την ΑΕΛ;

«Να πανηγυρίσω με την ΑΕΛ την άνοδο στη Super League. Εκεί είναι η θέση της και εύχομαι να μπορέσω, από την πλευρά μου, να τη βοηθήσω να τα καταφέρει».

Το Who is Who του Ντανιέλ Πόνσε

Γεννημένος στις 9 Ιανουαρίου του 1984 στην πόλη Σαν Μαρτίν της Αργεντινής ο Σέρχιο Ντανιέλ Πόνσε – όπως είναι το πλήρες όνομά του – ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή στην Τσακαρίτα Τζούνιορς το 2004 και δύο χρόνια αργότερα καθιερώθηκε ως ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας καταγράφοντας 18 επίσημες συμμετοχές, όλες ως βασικός. Το καλοκαίρι του 2008 ήρθε στην Ελλάδα ως δανεικός για λογαριασμό του Πανθρακικού. Μετά από μια πολύ καλή σεζόν με 25 αγώνες και 2 γκολ επέστρεψε στην Τσακαρίτα, η οποία στο μεταξύ είχε κερδίσει την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία του αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Η σεζόν 2010-11 τον βρήκε στην Ντεπορτίβο Μορόν, ενώ την περίοδο 2011-12 επέστρεψε στη χώρα μας και στον Πανθρακικό. Με 24 επίσημα ματς και εξαιρετική παρουσία ήταν από τους πρωτεργάτες της ανόδου της ομάδας της Κομοτηνής στη Super League.

*Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Φρούριο Λάρισας με φόντο το αξέχαστο Αλκαζάρ.

Ντανιέλ Πόνσε μαζί με τον αδερφικό του φίλο Λιονέλ Πότσι, που τον περιμένει πως και πώς να παίξουν μαζί!

Συνέντευξη στον Χρήστο Γκατζούλη