Βαθμολογία

«Θα ανατριχιάσω όταν παίξω στο ARENA»

«Είναι όλα σαν ένα όνειρο, σκέφτομαι μόνο και μόνο που θα μπω μέσα στο γήπεδο της ΑΕΛ και νιώθω πολύ τυχερός και χαρούμενος, θα ανατριχιάσω και θα με διαπεράσουν ρίγη συγκίνησης σίγουρα…». Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής Κώστας Χατζής που μετά από δέκα χρόνια περιπλάνησης επιστρέφει στην πόλη του και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με την φανέλα της ΑΕΛ.

Ο ίδιος μιλά στο athleticlarissa.gr σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη και τονίζει πως πρώτα είναι φίλαθλος της ΑΕΛ και μετά παίκτης! Θέλει να τα δώσει όλα για να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει τους στόχους της και σχολιάζει πως είναι πολύ θετικό που η διοίκηση στρέφεται σε Λαρισαίους παίκτες που έτσι κι αλλιώς θα δώσουν το κάτι παραπάνω...

Ένα από τα όνειρά σου γίνεται πραγματικότητα. Αν και Λαρισαίος, ποτέ δεν σου δόθηκε η δυνατότητα να αγωνιστείς με την ομάδα της πόλης σου, μετά από μία δεκαετία πήγες σε αρκετές ομάδες και επιστρέφεις για να αγωνιστείς, θέλω λοιπόν να μου πεις τα πρώτα συναισθήματα.

Πρώτα από όλα είμαι φίλαθλος της ΑΕΛ και μετά παίκτης, υποστηρίζω την ομάδα της πόλης μου, γιατί με αυτήν μεγάλωσα και είναι πολύ διαφορετικό να είσαι και φίλος και παίκτης της ομάδας, δηλαδή θα δώσεις σίγουρα το κάτι παραπάνω. Τα συναισθήματα είναι τέλεια, δηλαδή το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα, γιατί όταν παίζεις από μικρό παιδί στις αλάνες και τελικά έρχεται η στιγμή να έχεις το αλογάκι στο στήθος... Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ για να πετύχει αυτό που θέλει.

Η συμφωνία σου με την ομάδα ήταν κάτι το οποίο το συζητούσες καιρό ή έγινε τώρα τελευταία;

Περίπου ενάμιση μήνα είμαι σε συζητήσεις με την ομάδα, ήρθε σε επαφή ο μάνατζερ μου, ο κ. Σιδερόπουλος και μόλις μου ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρονται για μένα είπα κατευθείαν το ναι, δεν το σκέφτηκα καν. Βάλαμε ως στόχο μόνο την ΑΕΛ, αποκλείσαμε δύο  προτάσεις από άλλες ομάδες.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από αυτές τις λίγες μέρες που ανήκεις στη ομάδα και τι σκέφτεσαι ενόψει της νέας χρονιάς;

Το μόνο που σκέφτομαι είναι ας παίξω και πέντε λεπτά για την φανέλα αυτής της ομάδας και ας «τελειώσω», για μένα δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από αυτό. Για αυτό θα τα δώσουμε όλα για να ανέβουμε στην Α’ κατηγορία, τα πάντα για αυτή την ομάδα.

Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής έκανες μία γεμάτη χρονιά με τον Πιερικό, τι διαφορές πιστεύεις ότι υπάρχουν ανάμεσα στις δύο κατηγορίες, με τα σημερινά δεδομένα, όπου η ΑΕΛ θα αγωνιστεί στην δεύτερη κατηγορία, εκτός αν αλλάξει κάτι…

Η διαφορά πιστεύω που υπάρχει ανάμεσα στις δύο κατηγορίες είναι μόνο η εμπειρία των παικτών και η κλάση της Α’ Εθνικής. Η Β’ Εθνική θέλει πιο πολύ δύναμη, τρεξίματα και πάθος, ενώ στην Α’ παίζεις πιο πολύ με τακτική και κυρίως για το αποτέλεσμα.  

Βλέποντας την ΑΕΛ φέτος, παρακολούθησες φαντάζομαι τα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας, θεωρείς πως ήταν μια κακή παρένθεση, όλο αυτό που έγινε.

Πόλυ κακή παρένθεση ήταν όλη η χρονιά, πιστεύω είχε καλό υλικό, μεγάλα ονόματα, όπως Γκέρεμι, Μετίν, Μακίνουα, δεν ξέρω ωστόσο τον λόγο για τον οποίο δεν έπαιξαν αυτοί οι παίκτες όπως θα έπρεπε και δεν βοήθησαν την ομάδα στα μέγιστα. Ο Μετίν, βέβαια προσπάθησε περισσότερο από τους άλλους και βοήθησε ως ένα βαθμό την ομάδα. Παίζει ρόλο και το γεγονός ότι ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΛ ασκεί περισσότερη πίεση εν συγκρίσει μα άλλες ομάδας και ίσως όταν η ομάδα δεν πήγαινε καλά, οι παίκτες δεν μπορούσαν να σηκώσουν όλο αυτό το βάρος, δηλαδή και του ανεπιθύμητου αποτελέσματος και της κατακραυγής του κόσμου. Έτσι λοιπόν, τους πήρε από κάτω και δεν μπορούσαν να σηκώσουν κεφάλι στις επόμενες αγωνιστικές. Να ελπίσουμε ότι ήταν μόνο μια κακή παρένθεση και από δω και πέρα θα είναι όλα θετικά.

Από όσα δήλωσαν τις τελευταίες μέρες οι άνθρωποι της ομάδας, στόχος φέτος είναι φυσικά η άνοδος της ομάδας και η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Πιστεύεις ότι μπορεί να το πετύχει αυτό και με σχετική ευκολία να ανέβει ξανά στα «σαλόνια» της πρώτης κατηγορίας;

Πιστεύω πως σίγουρα θα πετύχει τους στόχους της η ομάδα και θα είναι το μεγάλο όνομα της κατηγορίας. Όπως το κατάφεραν πέρυσι τα Γιάννενα, έχοντας την συμπαράσταση του κόσμου, έτσι και η ΑΕΛ, έχοντας στο πλάι της τον δωδέκατο παίκτη, τους φιλάθλους, θα τα καταφέρει και εμείς βέβαια θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης πιστεύω ότι ο προπονητής είναι πάρα πολύ καλός σε θέματα οργάνωσης και πειθαρχίας και θα βοηθήσει την ομάδα σε μεγάλο βαθμό, έτσι ώστε να ξεχωρίσει στην κατηγορία και να φτάσει και πάλι εκεί που της αξίζει πραγματικά.

Πιστεύεις ότι ο προπονητής που απέκτησε η ομάδα μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΛ, δεδομένου ότι μιλάμε για έναν τεχνικό που προέρχεται από ένα άλλο πρωτάθλημα και για αυτόν αποτελεί ένα στοίχημα η ΑΕΛ, θα κληθεί να ανεβάσει την ομάδα από την Β’ στην Α’ Εθνική.

Πιστεύω ότι έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία οι Άγγλοι με την Ελλάδα, αλλά αυτό που χρειάζεται στην Β’ Εθνική (δύναμη και τρεξίματα) είναι στην φιλοσοφία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Κατά την γνώμη μου είναι η καλύτερη επιλογή για την ΑΕΛ, καθώς θα τον βοηθήσουν πολύ και οι συνεργάτες στο έργο του, η ομάδα αποτελείται από ένα πολύ καλό προπονητικό τιμ και είναι αδιαμφισβήτητη η επίτευξη των στόχων της.

Πολλοί ασχολούνται με το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής αλλά δεν γνωρίζουν κάποια πράγματα για σένα, σε ποια θέση αγωνίζεσαι;

Είμαι καθαρά αμυντικό χαφ και σε όλες τις συμμετοχές μου κάθε χρονιά παίζω σε αυτήν την θέση. Δόξα τω θεώ πετυχαίνουμε και γκολ, αν τύχει να βγούμε μπροστά, αλλά κυρίως αγωνίζομαι ως αμυντικό χαφ, δηλαδή τρεξίματα, κλέψιμο μπάλας και πάσα.

Πιστεύεις ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη όποτε χρειαστεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του πρωταθλήματος, γιατί αυτή τη στιγμή είναι λίγο αβέβαια τα πράγματα, δηλαδή δεν είναι ξεκάθαρο το πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, είναι όλα σε μία σύγχυση το τελευταίο διάστημα.

Για αυτό ξεκινήσαμε και μια εβδομάδα νωρίτερα, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι σε κάθε πιθανό ενδεχόμενο έναρξης των πρωταθλημάτων. Όπως είπα και πριν το προπονητικό τιμ είναι πάρα πολύ καλό και ο γυμναστής που έχει έρθει στην ομάδα θα κάνει εξαιρετική δουλειά.

Έχεις σκεφτεί από τώρα το πρώτο παιχνίδι, εάν θα είναι εντός έδρας ή εάν θα αγωνίζεσαι;

Πάντα σκεφτόμουνα να πάω βόλτα στο Αρένα ή στο Αλκαζάρ και φανταζόμουνα τον εαυτό μου μέσα στο γήπεδο, να αγωνίζομαι με όλο αυτό τον κόσμο, πως θα παίξω ή πως θα είναι όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω μου εκείνη την στιγμή. Είναι όλα σαν ένα όνειρο, σκέφτομαι μόνο και μόνο που θα μπω μέσα στο γήπεδο και νιώθω πολύ τυχερός και χαρούμενος, θα ανατριχιάσω και θα με διαπεράσουν ρίγη συγκίνησης σίγουρα.

Βλέπουμε ότι η διοίκηση στρέφεται προς τους Λαρισαίους παίκτες, πιστεύεις ότι αυτό ήταν κάτι που έλειπε από την ομάδα;

Πιστεύω ότι όσο θα πονέσει την ομάδα ο Λαρισαίος παίκτης δεν θα την πονέσει κανένας άλλος. Ο ξένος παίκτης θα κοιτάξει πιο πολύ τα λεφτά, δεν θα παίξει με τόσο πάθος όσο ο Λαρισαίος παίκτης, που είναι φίλαθλος και αγαπάει την ομάδα του και θα δώσει τα πάντα. Είναι στο αίμα του η ομάδα, μεγάλωσε με αυτήν και είναι πολύ καλό που η διοίκηση προτιμάει τους Λαρισαίους παίκτες γιατί θα δώσουν πολλά παραπάνω από ότι οι παίκτες του εξωτερικού.

Επικρατεί μια περίεργη κατάσταση το τελευταίο διάστημα με στημένα παιχνίδια, με παράγοντες και ποδοσφαιριστές, θέλω το σχόλιό σου σε όλα αυτά που συμβαίνουν.

Όσοι είμαστε σε αυτό τον χώρο, όλοι ξέρουμε τι γίνεται, και οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες. Δυστυχώς υπάρχουν παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα, είναι τραγικά τα πράγματα, όλοι θέλουν να βγάζουν χρήματα σε βάρος των ποδοσφαιριστών πιο πολύ. Ελπίζω από δω και πέρα να παρθούν μέτρα, να γίνει το σωστό και να τελειώνουμε με αυτή την βρωμιά που υπάρχει στο ποδόσφαιρο.

Κλείνοντας, ένα μήνυμα θέλω από σένα προς τον κόσμο ενόψει της νέας χρονιάς…

Να είναι κοντά μας, να μας βοηθήσει, να μην μας αφήσει μόνους ότι και αν συμβεί αγωνιστικά και εμείς από την πλευρά μας θα τους δώσουμε την χαρά που περιμένουν κάθε χρονιά από την ομάδα και φέτος πιο πολύ όσο τίποτε άλλο θα προσπαθήσουμε να εκπληρώσουμε την μεγάλη επιθυμία τους, δηλαδή την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια της SuperLeague.

Η καριέρα του Χατζή

Γεννημένος στις 22 Μαρτίου του 1985 έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του τοπικού Προμηθέα Λάρισας και σε ηλικία 16 ετών εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού ως ξεχωριστό ταλέντο. Εκεί παρέμεινε για 4 χρόνια τα δύο ως επαγγελματίας πριν αναζητήσει την τύχη του σε μικρότερες εθνικές κατηγορίες. Δύο χρόνια στην Καστοριά κι από μία σεζόν σε Καλαμάτα, Ιωνικό και Διαγόρα. Η περσινή εξαιρετική σεζόν στη Football League με τη φανέλα του Πιερικού τον οδήγησε στο μεγάλο βήμα της καριέρας του με την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της ΑΕΛ.

Σεζόν / Ομάδα / Αγώνες – Γκολ

2005-06 / Καστοριά / 18 –

2006-07 / Καστοριά / 26 –

2007-08 / Καλαμάτα / 29 –

2008-09 / Ιωνικός / 27 – 2

2009-10 / Διαγόρας / 12 –

2010-11 / Πιερικός / 27 – 3

*Να ευχαριστήσουμε θερμά το καφέ «Playful» και τους ιδιοκτήτες Νίκο - Γιώργο Βαλάση και Σάκη Αλμανταριώτη για την παραχώρηση του μαγαζιού για τις ανάγκες της φωτογράφισης.

Συνέντευξη στον Χρήστο Γκατζούλη