Βαθμολογία

Οι χαμένες ευκαιρίες, η ορθολογική ανάπτυξη και ο… Γκούρτσας!


ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Ένα ακόμη μακρινό ταξίδι για την ΑΕΛ και για τους πιστούς οπαδούς της που την ακολούθησαν έφτασε στο τέλος του. Δύο στα δύο για την «Βασίλισσά» μας, με εκτός έδρας νίκη 3-1 στο Θεσπρωτικό κόντρα στον τοπικό Κεραυνό.

Το ματς δεν χωρά και πολύ μεγάλης κριτικής. Το τελικό σκορ δεν θα έλεγα πως αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς, αφού η ΑΕΛ γι’ ακόμη μια φορά έχασε σημαντικές ευκαιρίες που δεν τις έκανε γκολ! Δε νομίζω πως γι’ αυτό το γεγονός που προανέφερα, έπαιξε ρόλο ο συνθετικός χλοοτάπητας, διότι και στα προηγούμενα παιχνίδια η ΑΕΛ έχανε ευκαιρίες με το… «τσουβάλι».

Οι «βυσσινί» του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου έμειναν «πιστοί» στον τρόπο με ορθολογική επιθετική ανάπτυξη και στο τέλος δικαιώθηκαν. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 27’ στην πρώτη – και ουσιαστικά μοναδική – φάση που δημιούργησαν σε ολόκληρο το παιχνίδι!

Η ισοφάριση ήρθε στο 30’ με τον Μπλέντι ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» μετά από απόκρουση του γκολκίπερ των γηπεδούχων σε πλάγιο τετ-α-τετ του Πατινιώτη και μέχρι το κλείσιμο του ημιχρόνου η ΑΕΛ είχε ακόμη τρεις καλές στιγμές για ένα δεύτερο γκολ.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο δεύτερο μέρος με το 4ο φετινό γκολ του πρώτου σκόρερ Μπλέντι σε δύο ματς πρωταθλήματος, με καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Νεμπεγλέρα. Το ματς «σφράγισε» στο 79’ ο Γκούρτσας, ο οποίος για τρίτο σερί επίσημο ματς περνάει στο παιχνίδι ως αλλαγή και βρίσκει δίχτυα (ίσως ο κόουτς το κάνει και για… γούρι και τον χρησιμοποιεί στο δεύτερο ημίχρονο!).

* Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τα βυσσινί έκανε ο Γιώργος Σαββίδης (πέρασε στο 80’), που είχε χάσει το ξεκίνημα της σεζόν λόγω τραυματισμού.

* Για τον κόσμο της ΑΕΛ ότι και να πούμε είναι πλέον λίγο… αξίζει απλά πολλά μπράβο!

* Πολύ καλός ο Μπλέντι, έβαλε και δύο γκολ και σίγουρα αποτελεί βαρόμετρο για την φετινή ΑΕΛ. Πολύ καλός και ο Κυριακίδης που ήταν πανταχού παρών!

* Μόνο καλά λόγια θα πούμε για την φιλοξενία των ανθρώπων του Θεσπρωτικού. Μας έλεγαν μάλιστα πως πρώτη φορά το γήπεδο είχε τόσο κόσμο!

Υ.Γ. Δεν γνώρισα πως υπάρχει φαγητό με την ονομασία «παντόφλα»!!! Δεν θα σας πω τι έχει μέσα αυτό το γεύμα, το μόνο που αξίζει είναι να φάει κάποιος μια… «παντόφλα», σίγουρα θα με θυμηθεί!