Βαθμολογία

Βασίλης Γκουράβας: Να διαδώσουμε το χάντμπολ στην νεολαία

Ο προπονητής της νεοσύστατης ομάδας χάντμπολ, του Ιπποκράτη Λάρισας, κύριος Βασίλης Γκουράβας, που παράλληλα είναι και καθηγητής φυσικής αγωγής, μίλησε στο Athleticlarissa, σχετικά με το νέο εγχείρημα και την προσπάθεια που γίνεται, ούτως ώστε ο Ιπποκράτης να εμφανιστεί έτοιμος στην πρεμιέρα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, όπου και θα αγωνίζεται. Επιπλέον, ο κύριος Γκουράβας, είπε πως στην προσπάθεια αυτήν, περιμένει την στήριξη του λαρισαϊκού φίλαθλου κοινού, πρόσθεσε ότι σκοπός του είναι να κάνει γνωστό το άθλημα στην νεολαία.

Τι σας οδήγησε να αναλάβετε μια νεοσύστατη ομάδα χάντμπολ και ποια τα οράματα και οι στόχοι της ομάδας για φέτος; 

Πρέπει να σας ομολογήσω ότι όνειρο μου ήταν από πολύ πιο παλιά, το 2006 , να αναλάβω την καθοδήγηση μιας ομάδας χάντμπολ  γυναίκειας τότε, εδώ στην περιοχή της Λάρισας , αλλά ούτε το σωστό τάιμινγκ υπήρχε  , ούτε και εγώ προπονητικά είχα ωριμάσει, παρόλο που ασχολούμουν με τις κατηγορίες των παμπαίδων και παγκορασίδων σε ηλικιακά πρωταθλήματα, ως προπονητής. Να που έφτασε  η ώρα αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα και αυτό οφείλεται  στην αρωγή και αμέριστη συμπαράσταση του πρόεδρου της ομάδας, κ. Τσουμάνη , που χωρίς αυτόν όλο αυτό το εγχείρημα δεν θα ήταν υλοποιήσιμο τώρα.

Πιστεύετε ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει το εγχείρημα; 

Αν κρίνω και από την σημαντική παρουσία του λαρισαϊκού κόσμου που αβίαστα ήρθε και γέμισε μια ολόκληρη κερκίδα στον επίσημο αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με την Ιταλία το καλοκαίρι εδώ στη Λάρισα, τότε σίγουρα μια σπίθα που άναψε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος καθώς και του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, τους οποίους θα ήθελα να τους ευχαριστήσω από αυτό το βήμα, τώρα μπορεί να ανάψει τη δάδα της ανάπτυξης του αθλήματος στην Περιφέρεια, και να διαδώσει αυτό το ευχάριστο και ομαδικό άθλημα σε όλη τη νεολαία μας.

Ποιο το επίπεδο του ελληνικού χάντμπολ και κατ' επέκταση του λαρισαϊκού; 

Το επίπεδο του χάντμπολ στην Ελλάδα τα τελευταία χρονιά έχει ανεβεί κυρίως στη μεγάλη κατηγορία την Α1, στα Εθνικά συγκροτήματα και σε ατομικό επίπεδο αθλητών χάντμπολ που έχουν κάνει μεγάλες μεταγραφές στην Ευρώπη και παίζουν με αξιώσεις σε σπουδαία πρωταθλήματα. Εδώ στη Λάρισα πολύ παλιά είχαμε χάντμπολ προδιαγραφών από το σπουδαίο εκείνο εγχείρημα του κ. Γκόλτσου Κ. με την ομάδα ΑΜΙΛΛΑ και την πολύτιμη προσφορά στο άθλημα αυτό προπονητών - αξίες όπως ο συγχωρεμένος κ. Γκρέζιος, ο κ. Μίχης Τ. καθώς και ο κ. Καραβέντζας αλλά και ο κ. Λάππας και άλλοι.

Δυο λόγια για το χάντμπολ γενικά, την νεοσύστατη ομάδα του Ιπποκράτη και εάν θέλετε να προσθέσετε οτιδήποτε. 

Εύχομαι καλή αθλητική χρονιά να έχουν όλοι, με υγεία και ανάπτυξη παντού, από το μηδέν με σωστό και οργανωμένο τρόπο ώστε να πάει το άθλημα πιο δυναμικά μπροστά ανεξάρτητα από τις οικονομικές συνθήκες που περνάμε όλοι. Εμείς εδώ χτίζουμε μια ομάδα με μέλλον όχι αγωνιστικό μόνον αλλά κυρίως με μέλλον προοπτικής του αθλήματος οπού όλοι θα συμμετέχουν επειδή ευχαρίστιουνται το άθλημα και αγαπάν πάνω από όλα αυτό που υπηρετούν, το χάντμπολ. Καλή μας αρχή και επιτυχία στους παίκτες μου, με υγεία. Σας ευχαριστώ θερμά που συντελείτε στη διάδοση του αθλήματος.