Βαθμολογία

Κρεββατάς: «Να εκμεταλλευτούμε την εμπειρία των μεγαλύτερων»

Ο Κώστας Κρεββατάς, μέχρι φέτος, δεν ήταν γνωστός στον φίλαθλο κόσμο της Λάρισας. Ωστόσο, από το καλοκαίρι, οπότε και αποκτήθηκε από τον Μαχητή Τερψιθέας και μετά, φρόντισε με την απόδοση του να εντυπωσιάσει και να τραβήξει αρκετά βλέμματα πάνω του, καθώς μέχρι στιγμής έχει σημειώσει αρκετά γκολ με την ομάδα του Μαχητή Τερψιθέας.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Το athleticlarissa, βρέθηκε στην πόλη του Βόλου, από όπου κατάγεται και διαμένει ο νεαρός ποδοσφαιριστής και είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του, σχετικά με την μέχρι τώρα πορεία του στα γήπεδα, τον Μαχητή Τερψιθέας, τα όνειρα του, αλλά και το πώς βλέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Σε ποια ομάδα ξεκίνησες το ποδόσφαιρο, σε ποιες ομάδες έχεις αγωνιστεί και πως βρέθηκες στην Γ’ Εθνική, με την φανέλα του Μαχητή Τερψιθέας;

«Από πολύ μικρός, ξεκίνησα από το κολλέγιο της Νίκης Βόλου, στην συνέχεια, πήγα σε κάποιες άλλες ομάδες, που αγωνίζονταν στην Α’ τοπική κατηγορία. Πέρασα από την Ακρόπολη Σέσκλου, όπου έκατσα εκεί μια χρονιά και στην συνέχεια έκανα το μεγάλο άλμα, μέσα σε εισαγωγικά, όταν πήγα στον Πύρασο Νέας Αγχιάλου, που τότε αγωνιζόταν στην Δ’ Εθνική. Έκατσα δύο χρονιές εκεί και από τους μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές έκανα τις περισσότερες συμμετοχές, αγωνιζόμενος τότε στην θέση του αμυντικού χαφ. Στην συνέχεια, πήγα στον Αλμυρό, ακόμα μια ομάδα Δ’ Εθνικής, όπου έκανα κι εκεί κάποιες συμμετοχές, όμως εκείνο το διάστημα ήμουν φαντάρος, επομένως υπήρξε μια διακοπή τότε. Πέρυσι αγωνίστηκα στο Σαρακηνό, ομάδα που αγωνίζεται στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία,  όπου πρώτη μου φορά έχοντας αλλάξει θέση και παίζοντας σέντερ φορ κατάφερα να πετύχω 22 γκολ σε 28 αγώνες. Από φέτος, χάρη σε μια γνωριμία, ήρθα στον Μαχητή, που με επέλεξε και πιστεύω ότι μέχρι στιγμής δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και κάνω ότι μπορώ».

Ποιος μεσολάβησε για να έρθεις στον Μαχητή;

«Ήταν ο περσινός προπονητής μου, που ήξερε ένα άτομο από την Τερψιθέα και με πρότεινε. Στην αρχή, πήγα εκεί δοκιμάστηκα και τελικά με επέλεξαν».

Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για την πορεία του Μαχητή μέχρι στιγμής στην Γ’ Εθνική; Πιστεύεις ότι στο τέλος θα πετύχει τον στόχο του;

«Καταρχήν, από την αρχή της χρονιάς, έχουμε δηλώσει ότι στόχος μας είναι η παραμονή της ομάδα στην κατηγορία. Πέφτουν εφτά ομάδες και το γεγονός αυτό, κάνει κάθε ματς για εμάς ξεχωριστό. Όλα τα παιχνίδια, τα αντιμετωπίζουμε σαν ντέρμπι, καθώς δεν υπάρχει εύκολο ματς στην Γ’ Εθνική. Είναι και το πρωτάθλημα μικρό και πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Μέχρι στιγμής, πιστεύω ότι η ομάδα έχει αδικηθεί σε κάποια ματς από τους εαυτούς μας. Για παράδειγμα, μέσα στην Νάουσα κρατούσαμε το 1-0 μέχρι το 94ο λεπτό και τότε δεχτήκαμε το γκολ και έτσι δεν μπορέσαμε να πάρουμε ένα μεγάλο διπλό. Στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα, δεν έγινε ένα fair play στην φάση του γκολ και έτσι δεχτήκαμε πιστεύω ένα ανούσιο τέρμα και παρά το ότι καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Υπήρξαν κάποια παιχνίδια, από τα οποία θα μπορούσαμε να φύγουμε νικητές. Πιστεύω ότι αδικούμαστε βαθμολογικά. Η ομάδα έχει μερικούς πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές αλλά και κάποιους άλλους, που είμαστε πιο μικροί σε ηλικία και συνεπώς πιο άπειροι στην κατηγορία. Εγώ, επειδή πιστεύω στην ομάδα μας, είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και θα μείνουμε στην κατηγορία».

Υπάρχει καλή συνεργασία με τους μεγαλύτερους και κατά συνέπεια πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές;

«Σίγουρα, όταν κάνεις έστω προπόνηση με μεγαλύτερους παίκτες, που έχουν παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες, είναι πολλά τα οφέλη. Από την προπόνηση και μόνο, κερδίζεις εμπειρίες. Βέβαια, αυτό είναι και στο μυαλό του μικρού σε ηλικία ποδοσφαιριστή. Αν θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, θα ακούσει τον μεγαλύτερο, θα καταλάβει κάποια πράματα και θα δώσει το μέγιστο της δύναμης του για να ανταπεξέλθει. Η Γ’ Εθνική, είναι μια δύσκολη κατηγορία, με έμπειρους ποδοσφαιριστές και είναι πολύ δύσκολο για κάποιον πιτσιρικά να παίξει. Πρέπει να εκμεταλλευτεί την εμπειρία των μεγαλύτερων».

Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για την Γ’ Εθνική, όπως έχει διαμορφωθεί φέτος; Ποια είναι τα θετικά στοιχεία και ποια τα αρνητικά;

«Η Γ’ Εθνική, δεν είναι όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Οι ποδοσφαιριστές δεν πληρώνονται όπως πληρωνόντουσαν κάποτε. Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές. Πιστεύω ότι η Γ’ Εθνική, είναι λίγο καλύτερη από την παλιά Δ’ Εθνική. Πιστεύω ότι υπάρχουν έμπειροι ποδοσφαιριστές, που έχουν παίξει ποδόσφαιρο σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Η φετινή Γ’ Εθνική, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με παλιότερες χρονιές, γιατί τότε ήταν πολύ διαφορετικά τα δεδομένα, χωρίς να έχω αγωνιστεί σε αυτήν την κατηγορία, αλλά με βάση όσα έχω δει και έχω ακούσει. Πρέπει να βελτιωθούν μερικά πράματα, όπως για παράδειγμα τα γήπεδα. Φέτος, έχουμε παίξει σε ελάχιστα καλά γήπεδα και από ότι έχω μάθει, ένα γήπεδο που θα πάμε θα είναι και πλαστικό. Τα πλαστικά γήπεδα, σίγουρα τα φοβάσαι γιατί υπάρχει ο κίνδυνος του τραυματισμού. Επίσης, πιστεύω ότι και οι διαιτητές θα πρέπει να είναι λίγο καλύτεροι».

Τι άποψη έχεις για τις υπόλοιπες ομάδες του Νομού Λάρισας, στην Γ’ Εθνική;

«Καμιά ομάδα από αυτές δεν είναι αδύναμη. Όλες θέλουν την πρέπουσα προσοχή, γιατί αν τις υποτιμήσεις και πάρεις το παιχνίδι στην πλάκα θα χάσεις. Όλες οι ομάδες, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο είναι ισοδύναμες. Για παράδειγμα και στο Μακροχώρι όταν παίξαμε, τους κοιτάξαμε στα μάτια και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε και το παιχνίδι».

Ποιες είναι οι μεταξύ σας σχέσης στην ομάδα; Μπορείς να μας πεις τι κλίμα επικρατεί;

«Εγώ, στην αρχή, με το που πήγα στην ομάδα, ήθελα να βρω μια οικογένεια με καλά παιδιά τόσο στην ομάδα όσο και στην διοίκηση. Αυτό ακριβώς ήταν που με έκανε να υπογράψω, γιατί είδα ότι υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των παικτών. Ήμασταν όλοι σαν μια οικογένεια. Στην διοίκηση, τα άτομα από τον πρόεδρο μέχρι και τον προπονητή, είναι όλοι τους πολύ καλοί σαν άνθρωποι. Αυτό με τράβηξε για να υπογράψω εκεί. Σε κάθε προπόνηση είμαστε πολύ καλά και μακάρι αυτό να συνεχιστεί».

Είναι κουραστικό για εσένα να πηγαινοέρχεσαι από τον Βόλο στην Λάρισα; Πως το αντιμετωπίζεις;

«Μέχρι στιγμής, από την ομάδα είμαι ευχαριστημένος σε όλους τους τομείς. Το να πηγαινοέρχομαι, ήταν προσωπική μου επιλογή. Το παλεύω, γιατί όσο να ναι είναι κουραστικό, αλλά το ότι συνεχίζω να το κάνω, πάει να πει ότι αξίζει τον κόπο».

Ποια ή ποιες ομάδες πιστεύεις ότι στο τέλος θα ξεχωρίσουν από τον Όμιλο σας;

«Η ομάδα που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση, είναι ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, γιατί είναι πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες και γρήγορη στην αντεπίθεση. Είχε μια εικόνα που μου άρεσε πάρα πολύ. Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν έχουμε παίξει με πολλές ομάδες μέχρι στιγμής, οπότε δεν μπορώ να έχω μια γενική εικόνα. Η Λαμία, λόγω budget, παικτών και προπονητή, είναι σίγουρα το φαβορί του Ομίλου. Αλλά όπως είπα στην αρχή, όλες οι ομάδες είναι ισοδύναμες, δεν βάζω κάποια πιο πάνω από την άλλη».

Κατά την γνώμη σου, ποιο είναι το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όσο να ναι έχει πέσει τα τελευταία χρόνια. Όλες οι ομάδες, ξεκινάνε από τις υποδομές πρώτα. Βέβαια, αυτό είναι καλό, γιατί δίνεται η ευκαιρία σε νεαρούς ποδοσφαιριστές που πριν κάποια χρόνια δεν έπαιρναν τις ευκαιρίες να αγωνιστούν, διότι οι περισσότερες ομάδες είχαν χρήματα για μεταγραφές. Τώρα, είναι στον χαρακτήρα του κάθε παίκτη, το αν θα πάρει την ευκαιρία και το πώς θα την αξιοποιήσει».

Έχοντας παίξει στον Βόλο, σε ερασιτεχνικό επίπεδο, με αυτά που έχεις ακούσει ή δει όσον αφορά ανάλογες κατηγορίες στην Λάρισα, μπορείς να κάνεις μια σύγκριση;

«Εγώ με το που ήρθα στην Λάρισα, το πρώτο θετικό που εντόπισα, ήταν τα γήπεδα, καθώς στην Λάρισα υπάρχουν περισσότερα γήπεδα για τις ομάδες. Βέβαια, δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι. Στον Βόλο, τα γήπεδα δεν τα προσέχουν κατάλληλα. Επιπλέον, ο Βόλος έχει βγάλει ταλέντα, τα οποία δεν έχουν αξιοποιηθεί. Θα μπορούσε και η Νίκη Βόλου και ο Ολυμπιακός Βόλου, να έχουν παιδιά από τις ακαδημίες τους και πραγματικά ντρέπομαι που δεν παίζουν παιδιά από την Νέα Ιωνία στην Νίκη Βόλου και παιδιά από τον Βόλο στον Ολυμπιακό Βόλου. Τώρα πάει να κάνει κάτι ο Ολυμπιακός Βόλου, όπου παίζει ο Κόμνος, ένα παιδί που ήταν εκεί από τις ακαδημίες. Στην Νίκη Βόλου, υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές από την Νέα Ιωνία που δεν έχουν πάρει πολλές ευκαιρίες».

Έχεις να προσθέσεις κάτι για το τέλος;

«Θέλω να ευχαριστήσω τον περσινό μου προπονητή, τον Στέφανο Ξηρόφωτο, που με βοήθησε το καλοκαίρι. Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και πάνω από όλα τον πατέρα μου, που με έχει από κοντά όλα αυτά τα χρόνια και με στηρίζει στις επιλογές μου. Και τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ μια καλή χρονιά και για τον Μαχητή και για εμένα και μακάρι όλα να πάνε καλά».