Βαθμολογία

Τσιώλης στο athleticlarissa.gr: «Η ΑΕΛ πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία»

Ο κόσμος ψήφισε με διαφορά τον Καρδιτσιώτη τεχνικό, η ΕΠΟ όμως αποφάσισε… Μαρκαριάν!

Στο πλαίσιο της λαμπερής εκδήλωσης του Σ.Σ. Ραψάνης, βραβεύτηκε ο επιτυχημένος και επί χρόνια βασικό στέλεχος της χρυσής ΑΕΛ κ. Σάκης Τσιώλης. Το athleticlarissa.gr εξασφάλισε αποκλειστικές δηλώσεις.

Συνέντευξη στην Βάσω Γκατζούλη

Αναφέρθηκε στο «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων για να αναλάβει ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας, επίσης τοποθετήθηκε στην πρόταση που του έγινε από τον κ. Βαγγέλη Πλεξίδα να αναλάβει την ΠΑΕ ΑΕΛ και στο τέλος τοποθετήθηκε για το πώς βλέπει την πορεία της «Βασίλισσας». Αναλυτικά τα όσα είπε:

Η πορεία σας κρίνεται απολύτως επιτυχημένη. Τι ήταν εκείνο πως οδήγησε στο «ναυάγιο» για να αναλάβετε χρέη ομοσπονδιακού προπονητή στην Εθνική Ελλάδος;

«Η δική μου επιθυμία ξεκίνησε από την επιθυμία του κόσμου, αφού το Sport 24 έκανε τηλεφωνικό γκάλοπ το οποίο μου έδωσε 18.500 ψήφους και η διαφορά ήταν μεγάλη σε σχέση με τους άλλους δύο προπονητές κ. Δώνη και κ. Αναστασιάδη, οι οποίοι πήραν 12.000 ψήφους. Δεν σας κρύβω πως όλο αυτό με κολάκεψε. Εμείς λοιπόν που είμαστε κάτοχοι του Uefa Pro βαθμολογούμαστε από την Ουέφα. Είναι υποχρεωμένη η Εθνική να λαμβάνει υπόψην της αυτό, αφού βαθμολογείται από την Ουέφα. Αξίζει να αναφέρω πως είμαι από τους πιο υψηλά βαθμολογούμενους Έλληνες προπονητές, έχοντας λοιπόν αυτές τις δύο δυνατές προϋποθέσεις, ειδοποιήθηκα από τους ιθύνοντες της ΕΠΟ, πως ήμουνα μέσα στους επιτυχόντες. Δεν μπορώ να ξέρω τελικά ποια ήταν τα κριτήρια της ΕΠΟ και κυρίως του κ. Καραγκούνη που οδήγησαν στο να προσλάβουν τον κ. Μαρκαριάν».

Σχετικά με τα όσα είχαν γραφτεί την περίοδο που ο κ. Πλεξίδας σας είχε κάνει πρόταση, τι έχετε να μας πείτε;

«Φυσικά και αληθεύει η πρόταση που μου έγινε να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ, σε εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Οι λόγοι για τους οποίους δεν συνεργάστηκα είναι δύο. Ο πρώτος είναι γιατί τότε είχα το μυαλό μου στην Εθνική και ο δεύτερος είναι η δομή που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα της ΑΕΛ».

Από την εμπειρία σας, πείτε πως βλέπετε την πορεία της ΑΕΛ…

«Πιστεύω πως πρέπει να βελτιώσει πολλά πράγματα για να μπει στα πλέι οφ. Σίγουρα πρέπει να αλλάξει ποδοσφαιρική φιλοσοφία και ποδοσφαιρική δομή για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την μεγάλη δύναμη που της δίνει ο κόσμος και η φανέλα της. Παρότι φαίνεται πως οι πιθανότητες που έχει η ομάδα δεν είναι πάρα πολλές, αν καταφέρει όμως και μπει στα πλέι οφ πιστεύω και της εύχομαι ολόψυχα να βγει κατηγορία γιατί το αξίζει για τον κόσμο της».