Βαθμολογία

Αυτή ναι ήταν ΑΕΛ

Αυτή ναι ήταν ΑΕΛ. Μια ομάδα βγαλμένη από τα παλιά κατατρόπωσε τον Ολυμπιακό και τον νίκησε με 1-0 κάνοντας περήφανο τον κόσμο της που έφυγε με πολλά χαμόγελα από το AEL FC ARENA.

Μια ομάδα που ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο απέναντι στον πειραϊκό σύλλογο που ταξίδεψε στην Θεσσαλία για την νίκη ενόψει και των αγώνων με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, αλλά δεν το έδειξε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Η Βασίλισσα του κάμπου με παίκτες καμικάζι πάτησε τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού και με την νίκη έκανε περήφανο τον κόσμο της που ήταν πάνω από 12.000 στο AEL FC ARENA. Για μια ΑΕΛ που δεν είχε καμία σχέση με αυτή της περασμένης Κυριακής στην Κέρκυρα και καθοδηγούμενη μαεστρικά από τον Άγγελο Αναστασιάδη έφτασε στην μεγάλη αυτή νίκη.

Με έξυπνη τακτική και με υπομονή στο παιχνίδι της η ΑΕΛ περιόρισε τα ατού του Ολυμπιακού τον οποίο έθεσε σε ρόλο κομπάρσου στο παιχνίδι και χτύπησε την κατάλληλη στιγμή στις καθυστερήσεις με το σουτ του Νίκου Γκόλια που έφερε και την νίκη. Αυτό όμως που ήταν πολύ σημαντικό ήταν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν απείλησε στο ματς και αυτό οφείλεται στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία, ενώ όλες οι γραμμές των "βυσσινί" λειτούργησαν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ στο χθεσινό παιχνίδι.

Οι παίκτες έκαναν αυτά που έπρεπε και έφτασαν στην νίκη που απέδειξε περίτρανα ότι η φετινή ΑΕΛ δεν θα πάει μόνο για την παραμονή της στην Super League, αλλά και για το κάτι παραπάνω και γιατί όχι να παλέψει και για την υπέρβαση των play-off και της Ευρώπης. Βήμα βήμα φυσικά όλα καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα πρέπει να υπάρχει ούτε η υπερβολή ούτε η καταστροφολογία. Πολύ απλά όπως δεν ήρθε το τέλος του κόσμου με την ήττα στην Κέρκυρα και κυρίως την εμφάνιση, έτσι και με την χθεσινή νίκη δεν επετεύχθη κάτι.

Απλώς η ΑΕΛ έδειξε την δυναμική της και απέδειξε το πόσο έλειψε από την Super League τα τελευταία χρόνια, αλλά ίσως της έκανε και καλό όλο αυτό δεδομένου ότι επέστρεψε μαθημένη από τα λάθη του παρελθόντος και υγιής.

Η συνέχεια προμηνύεται και είναι δύσκολη με επόμενο παιχνίδι αυτό κόντρα στον Λεβαδειακό στην Βοιωτία το προσεχές Σάββατο (1/10) και μετά την επιστροφή από την διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων οι δύσκολες αναμετρήσεις με ΑΕΚ στην Λάρισα και ΠΑΣ Γιάννινα στην Ήπειρο.

Αυτό που είναι το ζητούμενο είναι η ομάδα να συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα και στα επόμενα παιχνίδια.

Υ.Γ.: Για κάποιους που χαρακτήρισαν ...δορυφόρο του Ολυμπιακού την ΑΕΛ η απάντηση δόθηκε χτες ΑΕΛ - Ολυμπιακός 1-0 και πλέον οι Πειραιώτες, αν νικήσει η ΑΕΚ τον Ηρακλή, θα βρεθούν στο -3 ενόψει του ντέρμπι των δυο ομάδων στον Πειραιά. Ο νοών νοείτο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ