Βαθμολογία

Τα σκαμπανεβάσματα της ΑΕΛ

Λίγες μέρες έμειναν για να μας «αποχαιρετήσει» το 2016. Διανύουμε την ημέρα των Χριστουγέννων κι όλος ο πλανήτης καλωσορίζει τη Γέννηση Του Θεανθρώπου.

Στην Ελλάδα οι ομάδες κάνουν τις διακοπές τους μιας και τα πρωταθλήματα έχουν διακοπή. Ομοίως και η ΑΕΛ η οποία παίρνει τις απαραίτητες ανάσες για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και την εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την Βέροια στις  4 Ιανουαρίου στο AEL FC ARENA.

Στην τελευταία της αναμέτρηση για το τρέχον έτος με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό η ΑΕΛ έδειξε το καλό της πρόσωπο ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει τους 3 βαθμούς όπως είχε πράξει κόντρα στον Ολυμπιακό που είναι και η κορυφαία στιγμή των «βυσσινί» στο φετινό πρωτάθλημα.

Ένα πρωτάθλημα στο οποίο η ΑΕΛ έχει παρουσιάσει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της καθώς από την μια έχει να θυμάται δυο σπουδαίες νίκες, αλλά από την άλλη υπήρχαν και παιχνίδια που η ΑΕΛ δεν «υπήρχε» μέσα στο γήπεδο.

Δυο διαφορετικά πρόσωπα από τους «βυσσινί» οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει 10 βαθμούς οι οποίοι μοιράζονται στις νίκες με Ολυμπιακό και Πανιώνιο, τις ισοπαλίες με Ηρακλή και Παναθηναϊκό που είναι η συγκομιδή στο ARENA και οι βαθμοί σε Λιβαδειά, Τρίπολη.

Η ΑΕΛ έχει να καυχιέται ότι κόντρα στις ομάδες της περσινής πρώτης εξάδας τα έχει πάει περίφημα, πλην της τραυματικής εμπειρίας στα Γιάννενα και την ήττα 4-0 από τον ΠΑΣ, καθώς όπως είπαμε έχει νικήσει Πειραιώτες και Νεοσμυρνιώτες, συν την ισοπαλία με το «τριφύλλι», ενώ έχασε στις λεπτομέρειες από την ΑΕΚ και …χρωστάει ακόμα το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Όμως τόσο εύκολα έχασε βαθμούς σε άλλα παιχνίδια όπως πχ στην Κέρκυρα, στο Αγρίνιο και με τον Ατρόμητο στην Λάρισα.

Προσωπικά παρακολουθώντας την φετινή ΑΕΛ παρατήρησα ότι πρόκειται για μια ομάδα η οποία στην μέρα της είναι ικανή να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο,  όμως τόσο εύκολα μπορεί να γνωρίσει και την ήττα να έχει απώλεια εκτός προγράμματος.

Το πείραμα του καλοκαιριού με τον Άγγελο Αναστασιάδη και τον ελλιπή μεταγραφικό σχεδιασμό δεν απέδωσε καρπούς και έφερε τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ΑΕΛ. Για μια ΑΕΛ η οποία το καλοκαίρι στήθηκε με βάση την παρουσία της και πάλι στην μεγάλη κατηγορία μετά από μια πενταετία και με στόχο την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη παραμονή της.

Με τον Μακεδόνα τεχνικό και ενώ το βαθμολογικό κέρδος ήταν πολύ καλό (8 από τους 10 βαθμούς) υπήρξαν άλλα και τα οποία είχαν να κάνουν είτε με κάποιες επιλογές παικτών που χρησιμοποιήθηκαν σε λάθος θέση, είτε που αδικαιολογήτως έμεναν απών. Μάλιστα στο παιχνίδι των Ιωαννίνων ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Αλέξης Κούγιας είχε κάνει δηλώσεις στο ημίχρονο της αναμέτρησης στο athleticlarissa και είχε δείξει την ενόχληση του για τα γεγονότα αυτά.

Την επομένη αγωνιστική και παρά την νίκη με 2-0 απέναντι στον Πανιώνιο ο κ. Κούγιας απομάκρυνε από τον πάγκο της ομάδας τον Αναστασιάδη, που κατ εμέ παραμένει εκ των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών, προσλαμβάνοντας και πάλι τον Σάκη Τσιώλη.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός έχει προσπαθήσει από τότε να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά στην ομάδα και καθημερινά προσπαθεί να την επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών στην παρθενική του πορεία στο «βυσσινί» συγκρότημα σε επίπεδο Super League.

Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο από την μια μέρα στην άλλη, αλλά η βελτιωμένη εικόνα της ΑΕΛ με τον Παναθηναϊκό και η δεδομένη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας στις θέσεις που «πονάει» θα φέρουν το «βυσσινί» τρένο στις ράγες της άνετης παραμονής στην κατηγορία.

Βέβαια με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα πράγματα εννοείται δεν θα είναι εύκολα καθώς η ΑΕΛ με τους μόλις 10 βαθμούς είναι στην 14η θέση, ωστόσο ακολουθούν παιχνίδια στα οποία με προσοχή και σοβαρότητα η ΑΕΛ μπορεί να μαζέψει αρκετούς βαθμούς οι οποίοι θα την απομακρύνουν από τις επικίνδυνες θέσεις.

Στο χέρι των παικτών είναι να ξεκινήσουν θετικά τις υποχρεώσεις τους για το 2017 και αρχής γενομένης από το ματς με την Βέροια να ξεκινήσουν ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ