Βαθμολογία

Ο… Νεϊμάρ της Λάρισας!

Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος έχει καταφέρει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πετύχει πολλά και σημαντικά πράγματα στο ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Ξεκίνησε από την Αστραπή Νέας Πολιτείας και τις Ακαδημίες του Αλεύα, για να πάρει μεταγραφή φέτος στο Φιλοκτήτη Μελιβοίας και να αγωνιστεί αρχικά με τη Μικτή Νέων Λάρισας και εν συνεχεία με την Περιφερειακή ομάδα, σημειώνοντας μάλιστα πριν από λίγες ημέρες δύο γκολ!

Πριν λίγο χρονικό διάστημα είχε δεχθεί κλήση από την Εθνική Παίδων για προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά. Ένα παιδί που όλη του η ζωή είναι μία μπάλα! Όπως μας εκμυστηρεύτηκε, θαυμάζει το Νεϊμάρ και όνειρό του είναι κάποια στιγμή να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

Το athleticlarissa.gr και ο Χρήστος Γκατζούλης συνάντησε το νεαρό Βαγγέλη (είναι γεννημένος στις 24/3/1995) όπου και είχε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Βαγγέλη μίλησε μας για την φετινή εμπειρία σου στη Μελιβοία, είσαι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα παρουσία σου;

Μου αρέσουν πολύ οι συνθήκες εργασίες στην ομάδα της Μελιβοίας. Έχω πάρει δύναμη από τον προπονητή μου και αυτό το οποίο έχω νιώσει αυτούς τους μήνες που είμαι εκεί, είναι πως για να μπορέσεις να παίζεις στο Φιλοκτήτη θα πρέπει να το θες, εξάλλου μιλάμε για δεμένη ομάδα. Σε γενικές γραμμές με βοηθά πάρα πολύ η ομάδα μου και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να αγωνιστώ και στη Μικτή, αλλά και την Περιφερειακή ομάδα.

Μίλησε μας για την πορεία της ομάδας σου…

Μιλάμε για μια νεανική ομάδα που της λείπει η εμπειρία στην Α’ τοπική κατηγορία όπου μετέχει. Θεωρώ πως κάποια παιχνίδια δεν τα είδαμε τόσο σοβαρά όσο θα έπρεπε και γι’ αυτό ίσως χάσαμε και κάποιους βαθμούς.

Εσύ, προσωπικά είσαι ικανοποιημένος από την δουλειά που γίνεται στην ομάδα, αλλά και την δική σου εξέλιξη;

Είμαι πολύ ευχαριστημένος, από την σκληρή δουλειά που γίνεται καθημερινά στο σύλλογο. Είναι σημαντικό για εμένα που είμαι στην 11αδα και το λέω αυτό διότι υπάρχουν και άλλα αξιόλογα άτομα στην ομάδα.

Ποια είναι τα όνειρά σου;

Πρώτα απ’ όλα να γίνω επαγγελματίας, γιατί αυτό που κάνω μου αρέσει πάρα πολύ και προσπαθώ κάθε μέρα να βελτιώνομαι.

Μίλησέ μας για το επίπεδο της Α’ τοπικής κατηγορίας, πως το κρίνεις;

Όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές και παλεύουν για τι νίκη σε κάθε παιχνίδι, άσχετα αν παίζουν καλά η άσχημα.

Βλέπεις κάποιο φαβορί για τον τίτλο…

Δεν έχω στο μυαλό μου κάποιο φαβορί, θεωρώ πως όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο. Ο Δωτιέας Αγιάς που είναι πρώτος έχει πολλούς έμπειρους παίκτες.

Η σχέση σου με τον προπονητή σου…

Έχουμε άψογη συνεργασία, μου δίνει καθημερινά συμβουλές και το σημαντικότερο είναι πως με καταλαβαίνει. Σημαντικό είναι πως δουλεύει με τα νέα παιδιά.

Κεφάλαιο, Μικτή – Περιφερειακή ομάδα…

Πέρυσι ήμουν μόνο στην προεπιλογή, χρειάστηκε να δουλέψω σκληρά και θα συνεχίσω να τα δίνω όλα. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοσή μου στο παιχνίδι με την Περιφερειακή ομάδα και τα δύο γκολ που σημείωσα. Μάλιστα, στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα είχε παιδιά από όμορους νομούς και φάνηκε αυτό, καθώς δεν γνωριζόμασταν καλά, αλλά θεωρώ πως μέσα από τα παιχνίδια αυτό θα βελτιώνεται.

Τέλος θέλω να μας πεις αν έχεις κάποιο πρότυπο…

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Νεϊμάρ! Μου αρέσει το στυλ του και το γεγονός πως στο παιχνίδι τα κάνει όλα με τη μία χωρίς να σκεφτεί, θέλω έτσι να λειτουργώ και εγώ, αν και στο τελευταίο παιχνίδι με την Περιφερειακή ομάδα, σε δύο περιπτώσεις δεν το έπραξα (γέλια).

Συνέντευξη στον Χρήστο Γκατζούλη