Βαθμολογία

Με Ζιώγα θα έχει γκολ;

Ο Μιχάλης Ζιώγας έκανε την πρώτη του προπόνηση ως νέος τεχνικός πριν λίγη ώρα.Τον είδαμε από κοντά να έχει καλή διάθεση και να είναι έτοιμος για πολύ δουλειά. Η μερίδα του λέοντος είναι μαζί του, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Είναι ο 5ος προπονητής που κάθεται στον πάγκο της ΑΕΛ για φέτος και πέρα από τον Κρις Κόουλμαν, που είδαμε σε τρία ματς κάποια γκολ, δεν είδαμε κάτι ανάλογο στη συνέχεια. Όχι ότι ο Ουαλός έκανε κάτι διαφορετικό αλλά η ομάδα αλλιώς ήταν με Μπόα Μόρτε και Σεσίνια στη σύνθεση.
 
Γυρνάμε στο νέο προπονητή. Πολλοί μπορεί να έχουν την πεποίθηση ότι η ομάδα θα πετάει μετά από αυτή την πρόσληψη. Άλλοι πάλι, πιο απαισιόδοξοι, λένε πως δε θα δούμε αλλαγή. Κάπου στη μέση είναι η αλήθεια ενώ η ζυγαριά ίσως να γέρνει λίγο και προς το δεύτερο. Ο Μιχάλης Ζιώγας σαν προπονητής του Τυρνάβου (και όχι μόνο), έδειξε ένα στυλ παιχνιδιού αμυντικό. Ένα στυλ, "δε τρώμε γκολ και από εκεί και πέρα βλέπουμε". Εδώ αρχίζει να χτυπά ο συναγερμός κινδύνου. Μπορεί να αλλάξει αυτό τον τρόπο με τον οποίο παίζει η ΑΕΛ; Σίγουρα η ομάδα μέχρι τώρα δεν παίζει αμυντικά, ούτε μέσα αλλά ούτε και εκτός. Σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια έχει μια ανούσια υπεροχή με πολύ μεγάλο πρόβλημα στο γκολ. Εδώ είναι που ξεκινάει και τελειώνει το πρόβλημα.
 
 Η φιλοσοφία του νέου προπονητή είναι διαφορετική σε σχέση με μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα.  Αν εξαιρέσουμε αυτό το κομμάτι ΟΛΑ τα άλλα είναι υπέρ του Ζιώγα. ΟΛΑ! Έλα όμως αυτό που εξαιρείται είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα... Καλή αρχή και καλή δύναμη να ευχηθούμε. 
 
Του Αλέξανδρου Νανούλη