Βαθμολογία

Να υπάρξει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις

Με το …αριστερό έκανε πρεμιέρα στο κύπελλο Ελλάδος η ΑΕΛ η οποία ηττήθηκε με 2-0 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό για την 1η αγωνιστική των ομίλων του θεσμού.

Οι «βυσσινί» είδαν την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη και να μην μπορούν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα από το «τριφύλλι» καθώς είχαν δυο δοκάρια και με το σκορ στο 1-0.

Η ΑΕΛ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Απόστολος Νικολαΐδης» με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα και το σημαντικότερο, να κάνει μια καλή εμφάνιση. Γιατί σίγουρα οι εμφανίσεις σε Πειραιά και ΟΑΚΑ δεν είναι από αυτές που συνάδουν με την ιστορία της ΑΕΛ.

Αυτό το πέτυχε και με το παραπάνω η ομάδα του Τζάκι Ματάισεν με τον Βέλγο τεχνικό να παρατάσσει μια ομάδα η οποία ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο και η οποία μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς. Απόρροια το γεγονός ότι απείλησε πρώτη με δυο ευκαιρίες, εν αντιθέσει με τους «πράσινους» που ευτύχησαν στην πρώτη τους ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Στην επανάληψη τα δοκάρια σταμάτησαν την ΑΕΛ για το 1-1, με το «τριφύλλι» να κάνει στη τελευταία φάση το 2-0.

Αυτό που θέλω να σταθώ είναι στο ότι η ΑΕΛ έδειξε χτες ότι είναι ομάδα. Μια ομάδα που πήγε πολύ καλά απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που μπορεί να μην πηγαίνει καλά, αλλά δεν παύει να είναι Παναθηναϊκός και που σίγουρα αδίκησε τον εαυτό της κόντρα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Εξυπακούεται ότι οι «βυσσινί» μπορούν να αποδώσουν καλύτερα στη συνέχεια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, προκειμένου να αντιστραφεί η κακή εικόνα, να έρθει σερί θετικών αποτελεσμάτων και να αναρριχηθεί η ομάδα βαθμολογικά.

Αγωνιστικά εξαιρετικός κατά την προσωπική μου άποψη ο Γιώργος Κούσας στη παρθενική του εμφάνιση με την ΑΕΛ, αγωνιζόμενος ως αμυντικό χαφ, όπως πολύ καλά τα πήγε και ο νεαρός Δερμιτζάκης. Η ομάδα θα πάει καλύτερα στη συνέχεια, η οποία είναι δύσκολη καθώς ακολουθεί παιχνίδι με τον Πανιώνιο που είναι σταθερά καλός και φέτος, παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα και σίγουρα το κυριακάτικο (24/9) παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο.

Όσον αφορά την διαιτησία του κ. Ζαχαριάδη προσωπική μου άποψη είναι ότι αδίκησε την ΑΕΛ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα. Υπερβολικές και άδικες οι περισσότερες κίτρινες για τους παίκτες των «βυσσινί» όμως σίγουρα η φάση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ήταν αυτή με Ρέντζα, Μολέδο και την άδικη κίτρινη που πήρε ο Λαρισαίος άσος, αντί να δεχτεί την κόκκινη ο παίκτης του Παναθηναϊκού.

Εν κατακλείδι και επειδή το κύπελλο θα μας απασχολήσει πάλι τον Οκτώβριο η ΑΕΛ ότι και να έκανε χτες στη Λεωφόρο θα ήθελε νίκες με Παναχαϊκή, Αναγέννηση Καρδίτσας. Γιατί σε αυτά τα ματς θα παιχτεί η πρόκριση, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δεν θα ήταν καλοδεχούμενο ένα θετικό αποτέλεσμα στην Αθήνα. Όμως τα πάντα θα κριθούν στα παιχνίδια με Πατρινούς και Καρδιτσιώτες.

Κλείνοντας να κάνω μια μνεία στον προπονητή του Παναθηναϊκού και πετυχημένο με την ΑΕΛ την σεζόν 2008-2009 Μαρίνο Ουζουνίδη ο οποίος εν αντιθέσει με τους παίκτες του πήγε και ζήτησε συγγνώμη από τον Τζάκι Ματάισεν σε μια φάση που ενώ βρισκόταν κάτω παίκτης της ΑΕΛ οι παίκτες των γηπεδούχων συνέχισαν τη προσπάθειά τους.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ