Βαθμολογία

Επιτέλους μπήκε στον ίσιο δρόμο

Μια πολύ μεγάλη και σπουδαία νίκη πέτυχε το μεσημέρι του Σαββάτου, ανήμερα της Εθνικής Επετείου του ιστορικού «ΟΧΙ» η ομάδα της ΑΕΛ απέναντι στον Λεβαδειακό με σκορ 1-0.

Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη παρουσίασε το πολύ καλό πρόσωπο των τελευταίων αγώνων και συνέχισε τα θετικά αποτελέσματα φτάνοντας πλέον τους εννιά βαθμούς και παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Είναι αλήθεια ότι από την τελευταία φορά που έκατσα να γράψω ένα άρθρο πέρασε ένας μήνας. Ήταν το παιχνίδι της Λεωφόρου με αντίπαλο  τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο Ελλάδος στην ήττα των «βυσσινί» με 2-0 στο ντεμπούτο του Τζάκι Ματάισεν. Και τι δεν έγινε στο μήνα αυτό.

Ο Βέλγος τεχνικός έγινε γρήγορα παρελθόν μετά την απίστευτα τραγική εμφάνιση στη Νέα Σμύρνη και την ήττα με 4-1 με τον Ηλία Φυντάνη να τον διαδέχεται. Και ενώ υπήρξε απογοήτευση στην μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου από αυτή την επιλογή, λογική κατ εμέ, αν αναλογιστούμε το όνομα της ΑΕΛ, μέχρι στιγμής ο 55χρονος τεχνικός τα πηγαίνει περίφημα.

Ισοπαλία με τον πρωτοπόρο όταν ήρθε στη Λάρισα ΠΑΟΚ, άδικη ήττα στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό με 2-1, έναν Παναθηναϊκό που προχτές έκανε υγιεινό περίπατο απέναντι στον Ολυμπιακό, συν φυσικά τις νίκες στα Χανιά και απέναντι στον Λεβαδειακό. Όπως και με την Παναχαϊκή στο κύπελλο που δίνει στην ΑΕΛ τον πρώτο λόγο για πρόκριση στους «16» μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Τι μπορεί να άλλαξε ο κ. Φυντάνης; Σίγουρα την καταρρακωμένη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του, σίγουρα είναι και αυτό που είπε ο «χρυσός» σκόρερ του αγώνα με τους Βοιωτούς Θωμάς Ναζλίδης ότι ο Φυντάνης βρήκε τα «κουμπιά» των παικτών. Γενικά αυτό που διέκρινα βλέποντας ιδίοις όμμασι την αναμέτρηση της Λεωφόρου, όπως και την τελευταία με τον Λεβαδειακό από την τηλεόραση, παρατήρησα μια ηρεμία στο παιχνίδι της ΑΕΛ.

Είναι αλήθεια ότι στα πρώτα παιχνίδια η ΑΕΛ την ηρεμία αυτή δεν την είχε στο παιχνίδι της, όπως δεν είχε και αγωνιστικό πλάνο και ταυτότητα για αυτό έγινε και έρμαιο στις ορέξεις των ομάδων που αντιμετώπισε με αποτέλεσμα την πενιχρή συγκομιδή των δυο βαθμών. Έστω και αν απέναντι της βρέθηκαν ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ακόμα και ο πρωτοπόρος και αήττητος Ατρόμητος.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι με αντίπαλο τον επίσης αήττητο Λεβαδειακό η ΑΕΛ χρειάστηκε να φτάσει στην τελευταία φάση για να δικαιωθεί και να φτάσει στη νίκη. Νωρίτερα είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθεί, όμως ευκαιρίες χάθηκαν και από τους Βοιωτούς σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα.

Τα πανηγύρια όλων στο τέλος δείχνουν ότι το κλίμα έχει αλλάξει άρδην προς το καλύτερο καθώς αυτό είναι κάτι που το χρειάζονται οι «βυσσινί», για τη συνέχεια και την ακόμα παραπάνω αναρρίχηση της βαθμολογικά. Το τρένο φαίνεται ότι έχει μπει στον ίσιο δρόμο και εκεί πρέπει να μείνει και στη συνέχεια.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ