Βαθμολογία

Η αναγνώριση των αντιπάλων...

Το μεσημέρι του Σαββάτου (23/12) είχα την χαρά να βρεθώ στον εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής της κ-20 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Ρέντη.

Ήταν η πρώτη φορά που μπόρεσα να παρακολουθήσω από κοντά τις προσπάθειες της ομάδας του μέχρι πρότινος προπονητή Μίλτου Ζιάκα και πραγματικά αυτό που διαπίστωσα, χωρίς πιστέψτε με καμία δόση υπερβολής, είναι ότι οι μόλις τέσσερις βαθμοί αδικούν κατάφωρα την ομάδα.

Η εικόνα των «βυσσινί», τουλάχιστον αυτό που είδα εγώ οιδείς όμμασι στο παιχνίδι με τους «κόκκινους», ήταν μια πολύ καλή εικόνα που σίγουρα δεν είναι για την τελευταία θέση, καθώς η ΑΕΛ στάθηκε πολύ καλά κάτι που παραδέχτηκε και ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βασίλης Βούζας.

Στο παιχνίδι επειδή τα δημοσιογραφικά ήταν κλειστά αναγκαστικά κάναμε δουλειά στις κερκίδες, εκεί που και πολλοί από τους φιλάθλους εξήραν την καλή εικόνα της ΑΕΛ καθώς όπως χαρακτηριστικά έλεγαν «άλλη ομάδα με παίκτη λιγότερο από το 15' και με 1-0 στην πλάτη θα έφευγε το λιγότερο με τέσσερα γκολ».

Πολύ καλά λόγια είχαν ακουστεί και από ανθρώπους του Παναθηναϊκού ο οποίος λαχτάρησε απίστευτα μέχρι να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στο Κορωπί σε παιχνίδι που είχε το 6/6 και η ΑΕΛ του έκοψε το δρόμο για το 7/7 με μια σφαγιαστική διαιτησία.

Όταν λοιπόν υπάρχει η αναγνώριση των αντιπάλων, ειδικά δε όταν μιλάμε για των κατά τεκμήριο κορυφαίων ομάδων της χώρας είτε μας αρέσει είτε όχι, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, τότε η αναγνώριση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Υ.Γ. Μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι η κ-20 έχει παίκτες γεννημένους το 1999, το 2000 και το 2001 με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ