Βαθμολογία

Χρονιά επιτυχιών για τον λαρισινό αθλητισμό...

Λίγες ώρες απέμειναν για να μας αποχαιρετήσει το 2017 και να καλωσορίσουμε το νέο έτος 2018 με την ευχή και την ελπίδα να είναι καλύτερο για όλο τον κόσμο.

Ένα 2017 το οποίο όπως είπαμε εντός ολίγων ωρών θα είναι παρελθόν και το οποίο μας αποχαιρετά με ευχάριστες αναμνήσεις για τον λαρισινό αθλητισμό που έχει μόνο καλά να θυμάται.

Εν αρχή στο ποδόσφαιρο και στην κορωνίδα του λαρισινού αθλητισμού την ποδοσφαιρική ΑΕΛ η οποία μετά από μια πολύ δύσκολη και αγχώδη χρονιά κατάφερε να πετύχει τον στόχο της που ήταν η παραμονή στη Super League. Μια παραμονή που πέρασε από χίλια μύρια κύματα μέχρι να επισφραγιστεί με το 1-0 κόντρα στην Ξάνθη στις 23 Απριλίου, Κυριακή του Θωμά, στο ARENA στην προτελευταία στροφή και την ΑΕΛ να πηγαίνει στο φινάλε στη Λεωφόρο για το ματς με τον Παναθηναϊκό χωρίς το παραμικρό άγχος.

Συνεχίζουμε ποδοσφαιρικά και πάμε στην δεύτερη ομάδα της πόλης τον Απόλλωνα Λάρισας ο οποίος πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του καθώς κόντρα σε όλους και σε όλα που δεν τον είχαν στα grand φαβορί τερμάτισε πρώτος στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής και ανήλθε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Football League. Ανώτερη από όλες τις ομάδες ο Απόλλωνας έφτασε στο στόχο του με παιχνίδι κλειδί αυτό στην Άρτα κόντρα στην ΑΕ Καραϊσκάκης το οποίο και κέρδισε με 1-0 κλειδώνοντας ουσιαστικά και την άνοδο.

Και κλείνουμε ποδοσφαιρικά με τον Αχιλλέα Φαρσάλων ο οποίος στην Α' ΕΠΣΛ ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα και κέρδισε το εισιτήριο της ανόδου παρότι χρειάστηκε και τα μπαράζ. Και αυτό γιατί δεν μπόρεσε να τερματίσει με διαφορά μεγαλύτερη των 13 βαθμών από τον δεύτερο Δωτιέα Αγιάς που ήταν και το κριτήριο για απευθείας άνοδο στη Γ' Εθνική. Η ομάδα του Τάκη Παραφέστα ήταν η απόλυτη κυρίαρχη καθώς κατέκτησε και το κύπελλο της ΕΠΣΛ επικρατώντας στην παράταση της Αγιάς με 3-2.

Ομάδα μπάσκετ στην μεγάλη κατηγορία μετά από αρκετά χρόνια για την Λάρισα έστω και αν προήλθε από συγχώνευση. Ο Φάρος Κερατσινίου κέρδισε την άνοδο στην Basket League όμως έβλεπε ότι δεν θα είχε μέλλον και έτσι αποφασίστηκε η συγχώνευση με τον Γυμναστικό ο οποίος αγωνιστικά είχε υποβιβαστεί από την Α2 στη Β' Εθνική. Όμως η ένωση έφερε την νέα ομάδα ΓΣΛ/Φάρος και η οποία αγωνίζεται στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας και μάλιστα οι βλέψεις είναι υψηλές καθώς στόχος είναι η είσοδος στα play-off ήτοι η οκτάδα.

Και θα κλείσουμε με μπάσκετ και τις δυο ομάδες μας που βρίσκονται στην Α2 την ΑΕΛ και τον Ερμή Αγιάς. Η μπασκετική ΑΕΛ μπόρεσε πέρσι να πετύχει τον στόχο της παραμονής στην Α2, αν και φέτος δεν τα πηγαίνει καλά, ενώ ο εκπληκτικός Ερμής Αγιάς κέρδισε πέρσι την άνοδο του από την Β' Εθνική και φέτος παρότι νεοφώτιστος πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία βασιζόμενος και στο πολύ καλό έμψυχο δυναμικό που διαθέτει.

Συνοπτικά λοιπόν με ΑΕΛ στη Super League, Απόλλων Λάρισας στη Football League, Αχιλλέα Φαρσάλων στη Γ' Εθνική για το ποδόσφαιρο και ΓΣΛ/Φάρο στην Basket League συν ΑΕΛ και Ερμή Αγιάς στην Α2 στο μπάσκετ καταλαβαίνει κανείς το πόσο επιτυχημένο ήταν για τις ομάδες του νομού το 2017. Ας ελπίσουμε σε ανάλογες και ακόμα περισσότερες επιτυχίες το 2018. Καλή Χρονιά.....

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ