Βαθμολογία

Ο Τζόκοβιτς θα παίξει στο United Cup

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θ’ αρχίσει την αγωνιστική περίοδο του 2024, συμμετέχοντας στο United Cup, που θα διεξαχθεί από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου στην Αυστραλία. Πρόκειται για ένα μεικτό τουρνουά παικτών που εκπροσωπούν την χώρα τους και στο οποίο -τουλάχιστον προς το παρόν- δεν έχει δηλώσει συμμετοχή ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Σ’ αυτήν την διοργάνωση, που θα φιλοξενηθεί στο Περθ και στο Σίδνεϊ, θα λάβουν μέρος 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας, της οποίας θα ηγηθεί ο Σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης.

Πέρυσι, ο Σέρβος θρύλος με τα 24 Grand Slam, δεν συμμετείχε σε αυτό το τουρνουά, καθώς επέλεξε ν’ αρχίσει την χρονιά από την Αδελαΐδα, ένα από τα τουρνουά που προηγούνται παραδοσιακά του Australian Open, μαζί με αυτά που διεξάγονται στο Μπρισμπέϊν και στο Οκλαντ.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του United Cup, «στο τουρνουά θα συμμετάσχουν εννέα από τους καλύτερους 20 παίκτες στον κόσμο και πέντε από τις 10 κορυφαίες τενίστριες».

Οι 18 χώρες, θα έχουν έξι παίκτες και θα χωρισθούν σε έξι ομίλους των τριών, ενώ η κλήρωση θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (23/10).

ΠΗΓΗ