Βαθμολογία

Φώτης Ιωαννίδης, ο 4ος διπλός σκόρερ με Ολυμπιακό εκτός έδρας

Ο Φώτης Ιωαννίδης έγινε μόλις ο τέταρτος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που καταφέρνει να σημειώσει δύο τέρματα σε εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Στη μακρά ιστορία των 70 αναμετρήσεων των δύο ομάδων με γηπεδούχους τους Ερυθρόλευκους, δεν είναι πολλοί οι επιθετικοί των Πρασίνων που έχουν βρει δίχτυα δύο φορές στο ίδιο παιχνίδι.

ΧΑΤ ΤΡΙΚ Ο ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Στην πρώτη διοργάνωση της Α’ Εθνικής/Super League βέβαια γράφτηκε μια μοναδική επίδοση από τον Ανδρέα Παπαεμμανουήλ, ο οποίος στη νίκη του Παναθηναϊκού με 4-1 μέσα στο Στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης" στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος σημείωσε χατ τρικ και είναι ο μοναδικός που το έχει καταφέρει σε αυτά τα 65 χρόνια της διοργάνωσης.

Σε εκείνη την αναμέτρηση ήταν και η μοναδική φορά που επικράτησε ο Παναθηναϊκός με ανατροπή και αυτό επαναλήφθηκε την Κυριακή (10/3) .

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ... ΔΙΠΛΑ ΓΚΟΛ

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που κατάφερε να πανηγυρίσει δύο τέρματα σε εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό ήταν ο Δημήτρης Σαραβάκος στις 9 Νοεμβρίου 1985, στη νίκη των Πρασίνων με 2-1 στο ΟΑΚΑ, όπου σκόραρε με σουτ στο 26ο και το 75ο λεπτό. Το τελικό 1-2 έγραψε ο Νίκος Αναστόπουλος με πέναλτι στο 90ο λεπτό.

Δύο χρόνια παρά μια ημέρα αργότερα, στις 8 Νοεμβρίου 1987, ο Βαγγέλης Βλάχος είχε σημειώσει δύο τέρματα στη νίκη με 4-1 του Παναθηναϊκού πάλι στο ΟΑΚΑ.

Ο τρίτος που σημείωσε δύο γκολ στο ίδιο ματς με τους Ερυθρόλευκους είναι ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε, πάλι στο ΟΑΚΑ την 1η Δεκεμβρίου 2001, όταν σκόραρε στο 71ο και 77ο λεπτό και ισοφάρισε σε 2-2.

Ο τέταρτος σε αυτή τη λίστα είναι πλέον ο Φώτης Ιωαννίδης που την Κυριακή (10/3) σημείωσε τα δύο από τα τρία γκολ των Πρασίνων στη νίκη με 3-1 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

ΠΗΓΗ