Την πεποίθηση πως τους αμέσως επομένους μήνες οι καταναλωτές θα γίνουν μάρτυρες της ταχύτερης αποκλιμάκωσης των τιμών στο ράφι εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο 14ο Food Retail Conference και αναφερόμενος στα τελευταία κυβερνητικά μέτρα που ελήφθησαν με στόχο την ανάσχεση της ακρίβειας, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «η τελευταία δέσμη μέτρων θα αποφέρει αποτελέσματα. Πρόκειται για μέτρα παρεμβατικά και δραστικά, αλλά θα αποδώσουν».

Μηδενικές ανατιμήσεις τον Μάρτιο

Κάνοντας δε ειδική μνεία στο μέτρο της τρίμηνης απαγόρευσης προωθητικών ενεργειών σε προϊόντα που έχουν ήδη ανατιμηθεί, έκανε λόγο για ένα μέτρο δραστικό, το οποίο ωστόσο ήδη αποφέρει καρπούς. Συγκεκριμένα, και επικαλούμενος τα στοιχεία από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας, έκανε λόγο για μηδενικές ανατιμήσεις τον τελευταίο μήνα. «Τον Μάρτιο είχαμε μηδενικό πληθωρισμό με βάσει τα πραγματικά στοιχεία από τα σούπερ μάρκετ», υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Σκρέκας.

«Τα νέα μέτρα που λάβαμε είναι έκτακτα και θα παραμείνουν έως ότου οι τιμές σταθεροποιηθούν και εν συνεχεία αρχίσουν να υποχωρούν» πρόσθεσε επίσης, ενώ επανέλαβε πως αναβαθμίζεται η πλατφόρμα e-katanalotis προς όφελος των καταναλωτών.

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς στελεχών της οργανωμένης λιανικής τροφίμων για την αναγκαιότητα μείωσης του ΦΠΑ, ώστε να μειωθούν άμεσα και οι τιμές στο ράφι, ο υπουργός χαρακτήρισε λάθος δρόμο αυτό το μέτρο και έκανε λόγο για μια κυβέρνηση που έχει μειώσει πολλούς φόρους τα τελευταία χρόνια.

insider.gr