Βαθμολογία

Εδώ κρίνονται όλα

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε. Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 15:00 θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Γιάννουλης ο πιο σημαντικός, ίσως, αγώνας της χρονιάς, ανάμεσα στην τοπική Δήμητρα και τον Μαχητή Τερψιθέας. Οι δύο ομάδες, έδειξαν από την αρχή του φετινού πρωταθλήματος, πως φέτος θα πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία, ενώ κοινός στόχος είναι η άνοδος και φυσικά ο τίτλος του Πρωταθλητή της Α’ Ερασιτεχνικής. Αυτήν την στιγμή, η ομάδα της Τερψιθέας, βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και οδηγάει την κούρσα, έχοντας συγκεντρώσει 47 βαθμούς μέχρι τώρα, δηλαδή 6 βαθμούς περισσότερους από την Δήμητρα Γιάννουλης, που έρχεται δεύτερη. Σίγουρα, το συγκεκριμένο παιχνίδι, αποτελεί τελικό για τις δύο ομάδες, καθώς θα κρίνει κατά πολύ μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή της κατηγορίας, αφού σε περίπτωση νίκης του Μαχητή, η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ξεφεύγει, όμως σε περίπτωση που οι πράσινοι καταφέρουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, τότε το πρωτάθλημα θα αποκτήσει νέο ενδιαφέρον, καθώς μετά όλα παίζονται, με την διαφορά να κλείνει στους τρεις βαθμούς.
Από την άλλη, στην Δήμητρα Γιάννουλης, θα πρέπει να συνυπολογίζουν και το γεγονός, πως σε περίπτωση νίκης, θα πρέπει να κερδίσουν με διαφορά τριών ή και περισσότερων τερμάτων, αν θέλουν να ευνοηθούν σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Μαχητή στο τέλος της σαιζόν κι αυτό λόγω του ότι στον αγώνα του πρώτου γύρου η ομάδα της Τερψιθέας επικράτησε με σκορ 3 – 0 εντός έδρας.
Επιπλέον, όσον αφορά τα μεταγραφικά των δύο ομάδων, πρέπει να αναφερθεί η ενίσχυση των γηπεδούχων, που απέκτησαν τον Γιάννη Βαΐτση από τον Δωτίεα Αγιάς, ένας ποδοσφαιριστής που είναι αρκετά γνώριμος με το τεχνικό δίδυμο της Δήμητρας, καθώς οι κύριοι Μπουρνάκας και Μπακογιάννης ήταν πέρυσι τεχνικοί στην ομάδα της Αγιάς. Επιπλέον, πριν από αυτήν την μεταγραφή, είχε προηγηθεί η απόκτηση του Πατσιωτού, από την ομάδα της Γιάννουλης. Σίγουρα τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα θα βοηθήσουν τα μέγιστα, στην προσπάθεια που θα κάνει η Δήμητρα ώστε να πάρει το παιχνίδι. Όσον αφορά τώρα τα μεταγραφικά των φιλοξενούμενων, ο Μαχητής ενισχύθηκε με την απόκτηση του Δημήτρη Νάκη, από τον Λαρισαϊκό, ενός πολύ έμπειρου ποδοσφαιριστή, που έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες όλα αυτά τα χρόνια.
Τέλος, ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο για αυτήν την αναμέτρηση αποτελεί και η αναμέτρηση σε προσωπικό επίπεδο αυτήν την φορά ανάμεσα σε δύο ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Πρόκειται για τον Θοδωρή Μπαρούτα της Δήμητρας  και τον Γιώργο Μάτο του Μαχητή. Αιτία ; Το γεγονός πως και οι δύο ποδοσφαιριστές φέτος έχουν σκοράρει τα περισσότερα γκολ στην κατηγορία, με τον Μπαρούτα να βρίσκεται πρώτος στον πίνακα των σκόρερ με 15 γκολ, ενώ ακολουθεί ο Μάτος με 13 τέρματα μέχρι στιγμής. Αυτό που μένει να δούμε από το ντέρμπι, είναι αν θα έχουμε αλλαγή σκυτάλης στον πίνακα των πρώτων σκόρερ, ή εάν ο Μπαρούτας αυξήσει κι άλλο την διαφορά του. Όπως και να χει πάντως, πρόκειται για το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς.

Γιώργος Μητσιούλης