Βαθμολογία

Α ΕΠΣΛ: Ένα πρωτάθλημα που τα είχε όλα

Τελείωσε και φέτος το Πρωτάθλημα της μεγάλης ερασιτεχνικής κατηγορίας του Νομού μας, αν και αυτό έγινε αρκετά νωρίς σε σχέση με άλλες χρονιές. Σε κάποιες ομάδες, επικρατεί κλίμα ευφορίας, ενώ σε κάποιες άλλες ακριβώς το αντίθετο. Αυτό έχει να κάνει με την επίτευξη των στόχων που είχαν θέσει από την αρχή της χρονιάς.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Ο Μαχητής Τερψιθέας, ήταν λογικό να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα και φυσικά να τερματίσει πρώτος στην τελική κατάταξη. Άλλωστε, από την αρχή της σεζόν οι άνθρωποι της ομάδας, αυτό ακριβώς είχαν θέσει ως στόχο και μέσα από την σκληρή δουλειά, αλλά και την οργάνωση που είχε το σωματείο κατάφερε να πανηγυρίσει στο τέλος και πλέον να παλέψει στα μπαράζ για την άνοδο. Μια ακόμη ομάδα που είχε στόχο να πρωταγωνιστήσει και τα κατάφερε ήταν και η Δήμητρα Γιάννουλης, που με νέα διοίκηση αλλά και αρκετές επιστροφές ποδοσφαιριστών προσπάθησε κι αυτή να κυνηγήσει την πρωτιά. Τελικά, τερμάτισε δεύτερη, ισοβαθμώντας με τον Αχιλλέα Φαρσάλων, αλλά από την άλλη η κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών του Νομού Λάρισας, συγκαταλέγεται στα θετικά για την ομάδα της Γιάννουλης.

Θετικά δείγματα γραφής έδωσαν και οι ομάδες που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην συγκεκριμένη κατηγορία, όπως η Νίκαια, ο Φιλοκτήτης, ο Απόλλωνας Λάρισας, ο Φαλανιακός και το Αργυροπούλι. Το σημαντικό είναι, ότι αρκετές από αυτές τις ομάδες έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, για να αναδείξουν το ταλέντο τους και να αποδείξουν στην πράξη πως ο Νομός Λάρισας συνεχίζει να βγάζει καλούς παίκτες.

Από την άλλη, σίγουρα κανείς δεν περίμενε φέτος την πορεία που έκανε ο Αετός Μακρυχωρίου, που μέχρι την τελευταία αγωνιστική πάλευε να παραμείνει στην κατηγορία. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές έφυγαν από την ομάδα, χωρίς να αντικατασταθούν. Όπως και να έχει πάντως η ομάδα του Μακρυχωρίου, θα περιμένει να δει τι θα γίνει στους αγώνες μπαράζ που θα δώσει ο Μαχητής, αλλά και σε ποιο πρωτάθλημα θα αγωνίζεται του χρόνου ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, καθώς από εκεί θα κριθεί εάν παραμείνει στην κατηγορία ή όχι.

Κάτι ανάλογο, ισχύει και για τον Όλυμπο Λάρισας, που βρίσκεται σε χειρότερη θέση. Η ομάδα που πέρυσι ανέβηκε από την Α1’ ΕΠΣΛ, φέτος προσπάθησε να κάνει το πείραμα της συγχώνευσης με τον Ίκαρο, ωστόσο είδαμε ότι υπήρξαν αρκετά προβλήματα καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, ωστόσο κάποιες ανέλπιστες νίκες που κατάφερε να πάρει την γλύτωσαν από τον απευθείας υποβιβασμό.

Τέλος, πικρία επικρατεί στο στρατόπεδο της Δήμητρας Αγιάς, που υποβιβάστηκε στην Α1’, παρά το γεγονός ότι είχε κάποιους καλούς ποδοσφαιριστές και ενώ καθ’ όλη την φετινή της πορεία, δεν έδειχνε πως θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, τις τελευταίες αγωνιστικές ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων την οδήγησαν στον υποβιβασμό. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως το φετινό πρωτάθλημα ήταν κάτι παραπάνω από συναρπαστικό, με την αγωνία να υπάρχει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Ας ελπίσουμε και του χρόνου να δούμε μια σεζόν γεμάτη γκολ, αγωνία αλλά και καλό ποδόσφαιρο μέσα στον αγωνιστικό χώρο από όσες ομάδες θα παίξουν του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία.