Βαθμολογία

Α1’ ΕΠΣΛ: Μεγάλος ανταγωνισμός, μεγάλες συγκινήσεις

Το φετινό πρωτάθλημα της Α1’ ΕΠΣΛ, ήταν σίγουρα το πιο ανταγωνιστικό, σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες. Αυτό, αποδεικνύεται από το ότι αρκετές ομάδες πάλεψαν μέχρι τέλους για την άνοδο, ή την παραμονή αντίστοιχα, ειδικά μετά την αναδιάρθρωση που έγινε και έδωσε ευκαιρία σε αρκετά σωματεία να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Αδιαφιλονίκητο φαβορί, ήταν η ομάδα του Αβέρωφ, που από την περίοδο προετοιμασίας του περσινού καλοκαιριού, είχε θέσει ως στόχο ακόμη μια άνοδο, κάτι που κατάφερε, σε συνδυασμό φυσικά με την κατάκτηση της πρώτης θέσης και κατ επέκταση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Κώστα Κολομητρούση, έδειξε από την αρχή ακόμα με τις εμφανίσεις της, ότι αξίζει να παίξει στην μεγάλη κατηγορία του Νομού Λάρισας και φυσικά η άνοδος ήρθε δίκαια.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Ηρακλή Λάρισας, που αν και ξεκίνησε λίγο μουδιασμένα, στην συνέχεια πήρε στροφές και κατάφερε να κατακτήσει την άνοδο και την δεύτερη θέση, που οδηγεί απευθείας στην Α’ ΕΠΣΛ. Το υλικό που είχε άλλωστε η ομάδα της Λάρισας, έδειξε από την αρχή τον δρόμο και πλέον όλοι κάνουν όνειρα για την νέα χρονιά, που θα βρει τους κυανόλευκους στην μεγάλη κατηγορία.

Η έκπληξη πάντως, ήρθε από εκεί που δεν την περιμέναμε φέτος, καθώς τόσο ο Κεραυνός Παραποτάμου, όσο και η Δόξα Ομορφοχωρίου, είναι οι υπόλοιπες δύο ομάδες που συμπληρώνουν την τετράδα. Για την ομάδα του Παραποτάμου, η άνοδος δεν ήταν αυτοσκοπός, ωστόσο απέδειξε ότι με σκληρή δουλειά και καλό ποδόσφαιρο στον αγωνιστικό χώρο, όλα είναι δυνατά. Από την άλλη στο Ομορφοχώρι, έχουν δύο λόγους για να πανηγυρίζουν, καθώς όχι μόνο η τοπική Δόξα κατάφερε να πάρει την άνοδο, αλλά ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας, ο Άρης Καπετάνιος βγήκε και πρώτος σκόρερ στην κατηγορία, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως στις τελευταίες αγωνιστικές έπαιζε τραυματίας.

Θετικά στοιχεία έδειξε και ο Τοξότης, ακόμη μια ομάδα νεοφώτιστη στην κατηγορία, που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και παραλίγο να διεκδικήσει την άνοδο, ενώ πρέπει να γίνει λόγος και για τα αρκετά γκολ που πέτυχε φέτος.

Από την άλλη πλευρά τώρα, δύσκολες στιγμές φαίνεται να περνάει ο Δευκαλίων Κρανιάς, που υποβιβάστηκε στην Β’ ΕΠΣΛ, έχοντας συγκεντρώσει 27 βαθμούς, ενώ τα προβλήματα φαίνονται να είναι αρκετά. Όσον αφορά την υπόθεση της παραμονής, σίγουρα ξεχώρισε η περίπτωση του Ροδιακού, που παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν σε δύσκολη βαθμολογική θέση, με μια πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο και με αρκετές νίκες απέναντι στους πρωτοπόρους κατάφερε να σώσει την κατηγορία. Τέλος, ο Βουκεφάλας και η Νέα Νίκη Νίκης που ισοβαθμούν στην τελική κατάταξη με 36 βαθμούς, θα περιμένουν για να δουν τι θα γίνει με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης και τον Μαχητή Τερψιθέας.

Το μόνο σίγουρο ήταν ότι φέτος η Α1’ ΕΠΣΛ, είχε το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, γεγονός που ίσως οφείλεται και στον μεγάλο αριθμό των ομάδων που αγωνίζονταν στην συγκεκριμένη κατηγορία. Το μόνο ίσως αρνητικό, ήταν πως κάθε αγωνιστική μια ομάδα έπρεπε να κάνει αναγκαστικά ρεπό, κάτι που κάποιους τους ευνόησε και άλλους όχι.