Βαθμολογία

Β’ ΕΠΣΛ: Ξεχωριστό ενδιαφέρον σε κάθε Όμιλο

Απ’ όλα είχαν φέτος οι δύο όμιλοι της Β’ ΕΠΣΛ, καθώς το ενδιαφέρον τόσο από άποψη βαθμολογίας, όσο και θεάματος δεν έπαψε να υπάρχει μέχρι την τελευταία στιγμή. Βέβαια, στον 1ο Όμιλο, το βαθμολογικό μπέρδεμα εντοπιζόταν στην κορυφή και στον 2ο στην ουρά, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που έβγαλαν κομπιουτεράκι στις τελευταίες αγωνιστικές, για να δουν το τι μέλει γενέσθαι με τις ομάδες τους.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Στον 1ο Όμιλο, υπήρχαν πολλές ομάδες με την φιλοδοξία της ανόδου, ωστόσο το πρωτάθλημα κατακτήθηκε από την Α.Ε. Βουναίνων, που ήταν νεοφώτιστη στην κατηγορία. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε η Αμυγδαλέα, που έκανε ένα καλό πρωτάθλημα, ενώ τρίτη τερμάτισε η Δόξα Ραχούλας, που η άνοδος αποτελούσε στόχο της. Φυσικά, το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο στην ομάδα του Ελευθεριακού, που δεν κατάφερε να ανέβει, παρά το γεγονός, ότι καθ’ όλη την χρονιά βρισκόταν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και για την Μελία, αφού κάπου στα μέσα της χρονιάς, έδειξε να χάνει τον ρυθμό της και μαζί το τρένο της ανόδου, ενώ ακριβώς το αντίθετο έγινε στην Δόξα Αρμενίου, που με απανωτές νίκες από ένα σημείο και μετά, φάνηκε να διεκδικεί την άνοδο, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Όσον αφορά τώρα τον 2ο Όμιλο, τα πανηγύρια καλά κρατούν στην Συκέα, που βγήκε πανάξια πρωταθλήτρια, με 78 βαθμούς, ενώ στην δεύτερη θέση ακολούθησε η ανανεωμένη Αστραπή Νέας Πολιτείας και τρίτος ο Κίσσαβος Συκουρίου, που επέστρεψε στην Α1’ ΕΠΣΛ, μετά από απουσία ενός χρόνου. Ωστόσο, σε αυτόν τον Όμιλο, η κορυφή είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή και το ενδιαφέρον βρισκόταν στην ουρά, όπου πολλές ομάδες πάλεψαν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική για την παραμονή.

Τελικά, το γεγονός ότι το Στεφανόβουνο/Γαλανόβρυση δεν κατάφερε να τελειώσει κανονικά την σεζόν και αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα, παράλληλα με την αναδιάρθρωση που έγινε φάνηκε να βολεύει αρκετές ομάδες, ενώ στον αγώνα μπαράζ των δύο ομίλων, ανάμεσα σε Δυναμό και Ομόνοια, άτυχη στάθηκε η ομάδα του 2ου Ομίλου.

Από εκεί και πέρα, ο Σ.Σ. Ραψάνης, τελευταία στιγμή γλύτωσε τον υποβιβασμό, ενώ Μύτικας, Πλατανούλια, Χειμάδι, Δελέρια, Γόννοι και Αιγάνη, έκαναν πολύ καλές πορείες στον δεύτερο γύρο με αποτέλεσμα να ξεκολλήσουν αισθητά από τις τελευταίες θέσεις όπου βρίσκονταν.