Βαθμολογία

H EΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Tελειώνει μια ακόμα εβδομάδα που δεν είχε σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά το μέλλον της ΑΕΛ. Εκρηκτικό το κλίμα, πολύ μεγάλη εσωστρέφεια στην πόλη μεταξύ των οπαδών. Η αιτία για όλα αυτά μία η επόμενη μέρα των «Βυσσινί». Σε όλα αυτά συνετέλεσαν  η συν. τύπου του Μητρικού σωματείου οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις από την ΠΑΕ και την Μητρική και τελευταία την δήλωση του Μ.Τσακμακίδη.

Του Θάνου Αναστασίου

Στην συν. Τύπου της Μητρικής ΑΕΛ αποκηρύξαμε για μια ακόμα φορά τον Κ.Πηλαδάκη. Γνωστό και σεβαστό πλην όμως επαναλαμβανόμενο πολλάκις που δεν στηρίχτηκε σε καμία ουσιώδη πρόταση για το αύριο. Λύση ρεαλιστική δεν θεωρείται κατά την άποψη μου η πώληση διότι δεν πρόκειται να βρεθεί κανένας που να βάζει 7.5 εκ. για να ξελασπώσει τον Πηλαδάκη και άλλα τόσα για να βγει η χρονιά. Για τον ίδιο λόγο, ούτε ο συμπαίκτης είναι μια εφικτή λύση. Ο εκούσιος υποβιβασμός στη Γ΄Εθνική θέλει ξεκάθαρη λύση για το μέλλον όπως στην ΑΕΚ. Εάν υπήρχε ένας ισχυρός οικονομικά επιχειρηματίας πίσω από αυτό το πλάνο θα έδινε άλλη ελπίδα και όραμα στον κόσμο που θα την οδηγούσε στην Α’ Εθνική. Στην δικιά μας περίπτωση, δυστυχώς δεν υπάρχει ο πρίγκιπας του παραμυθιού. Όσον αφορά τις οφειλές αυτό είναι θέμα νομικών που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Επίσης , αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στοχοποίηση συγκεκριμένων δημοσιογράφων. Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν αφορούν τον κόσμο ειδικά όταν βρισκόμαστε σε τόσο κρίσιμο σημείο.

Στην πρόταση της ΠΑΕ που είναι και η μόνη που υπάρχει όλες καλές θεωρητικά είναι εκτός από μια. Φυσικά αναφέρομαι στην αλλαγή του ΑΦΜ ή όπως αλλιώς θέλει να την πει ο καθένας. Κανένας δεν θέλει να υποστεί αυτή την ξεφτίλα και να λεγόμαστε ΑΕΛ Τυρνάβου ή όπως αλλιώς αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά της μεγαλύτερης επαρχιακής ομάδας που έγραψε τεράστια ιστορία. Το ζήτημα είναι να ξεκαθαριστεί αυτό το θέμα διότι όπως αναφέρεται από την ΠΑΕ δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά το χρώμα, το σύμβολο, την επωνυμία. Ο κόσμος κατακλύζεται από χιλιάδες σενάρια αφού ο καθένας έχει και ένα διαφορετικό να πει! Μια ξεχρέωτη ΠΑΕ στη Β΄Εθνική είναι το ιδεατό αλλά όχι δίχως όρους. Σίγουρα ο Πηλαδάκης δεν είναι ένα επιθυμητό πρόσωπο για την επόμενη μέρα αλλά όσο δεν βρίσκεται ο επόμενος τότε αποτελεί την μοναδική λύση  και θα έχει το περιθώριο εάν όντως χρηματοδοτήσει την ομάδα  στη δεύτερη κατηγορία να την επαναφέρει στην Α΄Εθνική διότι απαλλαγμένη από χρέη συν τα έσοδα που θα έχει τότε θα έχει πολλές πιθανότητες για άνοδο δημιουργώντας κάτι υγιές και οργανωμένο.   

Αυτό που ζητάει ο υγιής φίλαθλος και οπαδός είναι ξεκάθαρες κουβέντες και ΛΥΣΕΙΣ. Είναι ψυχοφθόρο και εντελώς στενάχωρο να διαβάζει συνεχώς επιστολές που ρίχνουν το μπαλάκι από τη μια πλευρά στην άλλη και οι μέρες να περνάνε δίχως τίποτα το αξιοσημείωτο και χωρίς να φαίνεται μια αχτίδα φωτός στο τούνελ . Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και φιλοδοξίες δεν αφορούν κανέναν και πολλοί που αυτές τις ημέρες μονοπωλούν τα τοπικά ΜΜΕ  πρέπει να προσέχουν γιατί η υπερέκθεση  δημιουργεί πολλά  προβλήματα και καταδεικνύει πολλά πράγματα επίσης ..

Ας ευχηθούμε η λύση που θα δοθεί να βγάλει από το τέλμα την ΑΕΛ και να την επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών και στη μεγάλη κατηγορία εκεί όπου της αξίζει να βρίσκεται βάσει ιστορίας και δυναμικής. Το υγιές κομμάτι των οπαδών της «Βασίλισσας» καλύτερα αυτές τις ημέρες ας κλείσει τα αυτιά του και ας περιμένει τις εξελίξεις και να κάνει για μια ακόμα φορά υπομονή. Οι υπόλοιποι ας πάνε σε κάποια εφημερίδα για να τραμπουκίσουν…