Βαθμολογία

Γιοβάνοβιτς: «Θα δίνουμε το 100% σε κάθε ματς»

Ο Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας του στον Εργοτέλη ήρθε στην ΑΕΛ με σκοπό να την βοηθήσει με την μεγάλη του εμπειρία να επιστρέψει στη φυσική της θέση, στην Σούπερ Λίγκα. Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός παραχώρησε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη στο athleticlarissa.gr και μίλησε για όλους και για όλα.

Συνέντευξη στον Χρήστο Γκατζούλη

Ο εν λόγω παίκτης μίλησε για την απόφασή του να έρθει στην ΑΕΛ, την σχέση του με τον τεχνικό της ομάδας Ράτκο Ντόστανιτς καθώς και με τον Μίλαν Μπόγιοβιτς. Επίσης αναφέρθηκε στο επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας, μια εβδομάδα πριν την σέντρα καθώς και τους στόχους της «Βασίλισσας» στο φετινό πρωτάθλημα. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κόσμο της ΑΕΛ και τόνισε πως σε κάθε ματς η ομάδα θα τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Μία εβδομάδα πριν την πρώτη αγωνιστική με τη Λαμία, πως βλέπεις το επίπεδο της ομάδας σου;

«Πιστεύω να είμαστε έτοιμοι, παίξαμε δέκα φιλικά, κάναμε δέκα στα δέκα αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Εγώ προσωπικά πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα και στον προπονητή και θέλω να πάνε όλα καλά. Δουλέψαμε πολύ καλά όλο αυτό το διάστημα στην προετοιμασία και θα είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη».

Ήταν εύκολο για σένα να αποχωρήσεις από τον Εργοτέλη μετά από τέσσερα χρόνια και να έρθεις στην ΑΕΛ; Ποιο ήταν το κίνητρο;

«Στον Εργοτέλη έληξε το συμβόλαιό μου. Είχα εκεί τέσσερα χρόνια και τώρα ήθελα κάτι να αλλάξω. Περίμενα κάποιες ομάδες, αλλά μόλις με πήρανε τηλέφωνο από την ΑΕΛ, φαινότανε από τότε πως θα γίνει κάτι καλό στην ομάδα. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα, είναι «καθαρή» ομάδα και το σημαντικότερο είναι πως πάει γι’ άνοδο. Γι’ αυτό το λόγο ήρθα, γιατί ήθελα να παίξω πάλι Σούπερ Λίγκα. Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που έχει κόσμο και όλοι αγαπούν το σύλλογο. Αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος να έρθω εδώ».

Ο κόσμος εδώ θέλει την ομάδα στην Σούπερ Λίγκα, είναι κάτι που το κατάλαβες από την πρώτη στιγμή που ήρθες;

«Εδώ στη Λάρισα αγαπάνε πολύ την ομάδα και εγώ με όλο αυτό που συμβαίνει νιώθω πολύ καλά, είναι κάτι που με βοηθάει στην ψυχολογία μου».

Ποια είναι η σχέση σου με τον προπονητή και εάν έπαιξε ρόλο στο να έρθεις στην ΑΕΛ…

«Με τον κ. Ντόστανιτς δούλεψα ξανά πριν 10 χρόνια στη Σερβία (Σρεμ, ομάδα Β’ Εθνικής) και τότε ήταν και ο Μπόγιοβιτς. Ξέρω πολύ καλά πως δουλεύει και αυτό επίσης έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στο να έρθω. Ο κόουτς είναι ένα σπουδαίος προπονητής και εμένα από τότε με έχει βοηθήσει σημαντικά. Τότε ήμουνα 18 ετών και πήρα πολλά από τον ίδιο».

Στη συνέχεια είχατε επικοινωνία με τον Ντόστανιτς;

«Όχι. Τον είδα ξανά πριν δύο χρόνια παίξαμε αντίπαλοι (Εργοτέλης – Βέροια) και κερδίσαμε 2-0. Και μάλιστα τρεις παίκτες από την ομάδα μου είχανε βγει MVP. Ήταν η 24η αγωνιστική. Νομίζω πως από εκείνο το ματς με θυμόταν ο κόουτς και με ήθελε να έρθω στην ΑΕΛ σήμερα. Για τον Ντόστανιτς θέλω να πω πως είχε εργαστεί πέντε χρόνια και στη Γαλλία και έχει πάρα πολλές εμπειρίες. Νομίζω θα μας βοηθήσει σημαντικά».

Μία εβδομάδα πριν το πρωτάθλημα, εσύ σε τι επίπεδο είσαι αγωνιστικά και εάν πιστεύεις πως έχεις και άλλα περιθώρια βελτίωσης…

«Δουλεύουμε 1,5 μήνα. Ακόμη ως ομάδα πρέπει να φτιάξουμε κάποια πράγματα και εγώ προσωπικά πρέπει να βελτιωθώ κι άλλο. Πιστεύω σαν ομάδα να είμαστε έτοιμοι. Περιμένω πάρα πολύ το πρώτο παιχνίδι».

Πόσο σημαντικό είναι το πρώτο παιχνίδι για την ομάδα;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό, να κερδίσουμε αυτό το ματς για να πάρουμε ψυχολογία, γιατί μετά έχουμε πάλι μετά ένα δύσκολο ματς στην έδρα μας, γιατί όλες οι ομάδες θα παίζουνε κλειστά, όλοι πίσω».

Έχοντας την εμπειρία της Σούπερ Λίγκα, πιστεύεις πως η ΑΕΛ είναι έτοιμη φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω;

«Ως ομάδα έχουν έρθει κάποιοι παίκτες που έχουνε παίξει Σούπερ Λίγκα, όχι σε πολύ μεγάλες ομάδες αλλά έχουν εμπειρία και έχουν έρθει και παίκτες από ομάδες Β’ Εθνικής όπως η Παναχαϊκή και φτιάξαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα σαν σύνολο και παίζουμε καλή μπάλα και στο ματς με Πανσερραϊκό είχαμε δέκα ευκαιρίες για γκολ. Μπορούμε αν είμαστε όλη τη χρονιά όπως τώρα να τα καταφέρουμε. Το πρωτάθλημα όμως είναι διαφορετικό από τα φιλικά. Μπορούμε όμως με το μηδέν πίσω και να σκοράρουμε να κάνουμε κάτι καλό, έχουμε δυνατότητες ως ομάδα».

Για το κύπελλο;

«Εγώ πιστεύω πως η ΑΕΛ ως ομάδα θέλει να περάσει στην επόμενη φάση. Πιστεύω πως θα περάσουμε την Ελευσίνα. Από εκεί και πέρα με Ξάνθη και ΑΕΚ θα τα δώσουμε όλα στο γήπεδό μας με τον κόσμο μας να κάνουμε ότι το καλύτερο και να δείξουμε πως μπορούμε να παίξουμε και εμείς Σούπερ Λίγκα».

Βλέποντας μέχρι τώρα τις ομάδες στην Β’ Εθνική από τα φιλικά και τις μεταγραφές που έκαναν, πιστεύεις πως υπάρχουν φαβορί για την άνοδο;

«Για παράδειγμα υποβιβάστηκε η Κέρκυρα, δεν βλέπω ποιος παίζει εκεί και δεν ξέρω, δεν με νοιάζει. Εγώ βλέπω μόνο την ΑΕΛ και πως παίξαμε όλα αυτά τα φιλικά. Παρόλα αυτά από όσα ακούω λένε για Κέρκυρα, Απόλλων Σμύρνης, ίσως για Εργοτέλη αλλά εγώ θέλω μόνο η ΑΕΛ να παίζει καλά και εάν συνεχίσουμε έτσι όλοι μαζί πιστεύω πως εμείς θα’ μαστε το μεγάλο φαβορί».

Είναι σημαντικό πως η ΑΕΛ επιστρέφει στο AEL FC ARENA;

«Όταν κάποιος φίλαθλος πάει στο AEL FC ARENA, νιώθει σαν κύριος, δηλαδή μπορείς να πάρεις το παιδί σου και να νιώθεις άνετα, να πάει δηλαδή όλη η οικογένεια. Το ίδιο θα νιώσει και ένας από άλλη χώρα αν έρθει σε αυτό το γήπεδο και νομίζω πως όλο αυτό θα μας βοηθήσει και εμάς».

Για το τέλος θέλω να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΛ ενόψει της νέας χρονιάς…

«Πιστεύω όλα να πάνα καλά. Ο κόσμος να έχει λίγο υπομονή γιατί η ΑΕΛ είναι μια νέα ομάδα με πολλούς μικρούς παίκτες και θέλω να πω σε όλους πως κάθε παιχνίδι θα δίνουμε το 100% για την ομάδα».

*Η διεύθυνση του athleticlarissa.gr, ευχαριστεί θερμά την διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ και τον ιδιοκτήτη της κ. Αλέξη Κούγια για την άδεια που πήρε ώστε να γίνει αυτή η συνέντευξη.